Hogyan készítsünk raklapágyat. Részletes mesterkurzus fényképpel

Fal és raklapágy

Környezetbarát, költségvetési és rendkívüli felhasználású építőanyagok a ház belsejében

Az építőanyagok szokatlan használata a hálószoba elrendezésében modern megjelenést kölcsönöz a belső térnek. A raklapágyak nemcsak eredeti, de praktikusak, könnyen kezelhetőek és költséghatékonyak a vásárlás szempontjából.

A szokatlan raklapágy lehetővé teszi, hogy hangsúlyozza a stílus extravaganciáját a belső térben

Az ágy formájában készült szerkezet szokatlan tervezési megoldásával vonzza. Az így készült modelleket nem találja a bútorüzletekben. A saját ötlet az összerakás formájában a termékbe ágyazott fő gondolat. A kézzel készített technikával készített ágy a hálószoba fő díszítésévé válik, újdonságot ad és kényelmesebbé teszi tartózkodását.

Optimális a fenntartható anyagokhoz

Ez az ágy kiváló megoldás lesz a loft stílusú hálószoba díszítésére.

Az ágy raklapokból történő elkészítésének barkácsolási lehetőségei eltérnek. Például egyszerre több raklapra szerelt ágyazat. Egyszerre összekapcsolt 4-6 raklap szerkezete és beépített termékekkel az ágy melletti fejtámlában.

Kényelmes és praktikus raklapágy lehetőség

Nagyon kényelmes raklapágy elhelyezése fejtámlával és beépített éjjeliszekrénnyel

Türkiz ágy

Tervezéseket tetszés szerint készíthet, például tárolóval

Különböző helyeken megvilágítva a sötétben összekapcsolt izzók nulla gravitációban való lebegés érzetét keltik. Az ilyen világítás segít szokatlan megjelenést adni a szobának, és hatékonyan bemutatja az ágyat más bútorok hátterében. A színvilág változhat a nyugodt meleg tónusoktól az élénk, mutatós színekig.

Könnyű ágy lehetőség

Eredeti és romantikus lehetőségek a minimalista hálószobához

Finom bézs a belső térben

Kompakt, kényelmes és érdekes kialakítás fénnyel

Az építési raklapokat nemcsak az alvóhelyek gyártásához használják. A barkácsoló raklap termékek egyre népszerűbbek. Készült modellek éjjeliszekrények, TV-állványok, kanapék, asztalok és egyéb lehetőségek formájában. Az ilyen anyagból készült bútorok egyetlen színvilágban jelennek meg, és különféle kiegészítők (párnák, asztali lámpák, terítők, ágytakarók) egészítik ki őket.

Saláta és narancssárga kanapé vendégei számára

Világos, puha és biztonságos raklap kanapé nappalihoz

Nappali asztal és kanapé

Diy kanapé és asztal ugyanolyan stílusban

Háttérvilágítású ágy

Háttérvilágítású raklapágy

A megvilágított ágy felejthetetlen atmoszférát hoz létre, és melegség és kényelem érzetét kelti

A telepített és kész termék nemcsak alvóhelyként használható, hanem éjszakai fényt is készíthet. A raklapokba LED-áramkörök vannak beépítve, amelyek egy vezetékből és egy csatlakozóból állnak. A szerkezet belsejéhez vannak rögzítve. Célszerű az aljzattól nem messze elhelyezni az aljzatot, a kényelmes csatlakozás érdekében az ágyból való felkelés nélkül. A diffúz fehér vagy színes fény egy képet hoz létre egy meséből, nyugtató romantikus hangulatot árasztva. Hozzáadhat egy további tálcát a fejrészhez a késztermékhez, és világítással is felszerelheti.

Fényes csillagok a belső térben

Kiváló megoldás egy vidéki házban történő pihenésre az ünnepek idejére

Hogyan merült fel a raklapágy használatának ötlete

A rendhagyó szerkezeteket rendeltetésük szerint különböző igényű áruk szállítására használják. Kalapált deszkákat képviselnek. 120 * 80 * 12 cm-es méretekkel rengeteg építőanyagot és egyéb anyagot képesek szállítani. Az irányított rakodó képes akár több tíz kilogrammos súlyú raklapok emelésére és szállítására.

A kutya az új ágyán

Hulladékanyagokból hangulatos helyet hozunk létre egy háziállat számára

Elsőként a svéd tervezők vették észre a szokatlan terveket. Ők tervezték és mutatták be az új raklapágyat. A szilárd felépítésű, környezetbarát raklapok egy szokatlan belső tér kialakítását inspirálták, amely bármilyen lakótérben (országban, magánházban, városi lakásban) megfelelő lenne.

Országváltozat menta színben

Ökológiai lehetőség egy pasztell-menta színű vidéki házhoz

A barkácsoló raklapágyak, valamint egyéb bútorok egyre nagyobb érdeklődést váltanak ki a lakosság körében. Az építkezések témájú helyszínek milliói, valamint az ágyak és egyéb belső tárgyak készítésével foglalkozó mesterkurzusok arra késztetik, hogy saját maga is megtehesse. Felmerül a kérdés: miért olyan népszerűek a raklapokból gyártott modellek? Találjuk ki az alábbi választ.

Függő raklapágy

Raklapokból álló függőágy egy egyedi és nagyon szokatlan lakáshoz

Hogyan készítsünk raklapágyat a saját kezével

Raklapágy fiókokkal

Ágykeret fiókokkal, fa raklapokból összeállítva

Ha szokatlan terméket kíván beépíteni a belső térbe, előbb készítse el az összeszerelési rajzot, a szükséges építőeszközöket és anyagokat, hogy pontosan mire van szükség, az az alábbi táblázat tartalmazza:

Termék Hangszerek Anyag készítéshez
jövőbeli keret mérőeszköz (mérőszalag, vonalzó) raklap, fém profil
bázis Csavarok, sarkok és csavarok

ceruza jel

őrlőgép

raklap
felső rész elektromos fúró vagy kézi csavarhúzó festék és lakk a felület bevonására
kirakós vagy fémfűrész

Nincs konkrét alkotási technika. Minden mester arra törekszik, hogy olyan projektet készítsen, amelyet a maga módján lát. Ahhoz, hogy 240 * 200 méretű raklapokból rendes franciaágyat készítsen, tizenkét darabra van szüksége.

Fa raklapokból és fémcsövekből készült ágy

A raklapágy eredetisége fémcsövekből készült korlátot ad hozzá

Ha nem tervez további lábak hozzáadását, az összeszerelési folyamat még gyorsabb lesz. Elég egy darálóval járni a felületen, festeni és lakkal rögzíteni, és önmetsző csavarokkal összeszerelni.

Lakkozott franciaágy

Egyszerű faágy egy vadászház számára az erdőben

A munkasorozat több szakaszból áll.

Szétszerelt raklapok

Fa raklapok nyers formában, méretekkel

 1. Készítse elő előre az raklapokat. Távolítson el róluk minden szennyeződést. A nagyobb hatás érdekében ajánlatos a különböző oldalról szappanos vízzel vagy egy tömlőből származó folyóvízzel mosni, ha a körülmények megengedik.

  Egy raklapágy igazi

  Az ilyen szokatlan minták, amelyeknek nincs különösebb értéke, kiváló biztonságos és olcsó bútorokat készítenek.

 2. A jövőbeni fa raklapokból készült terméknek természetesen megszáradnia kell. A legjobb, ha napsütésre szárítjuk. Az ultraibolya sugarak nemcsak a baktériumok és a mikrobák eltávolítását segítik a felszínről, hanem rövid időn belül segítenek megszárítani az összes helyet.
 3. Javasoljuk a táblák külön szétszerelését, majd vas sarokkal és önmetsző csavarokkal történő rögzítését. Az elkészült raklap erősebb és megbízhatóbb lesz a becsavart csavarok miatt.
 4. A késztermékeket géppel vagy csiszolópapírral csiszolják. A felület előkészítésének lehetősége elektromos szerszámmal gyorsan és a legalacsonyabb költséggel fogja elvégezni a munkát.
 5. Őrlés után a raklapokat antiszeptikus szerekkel kezelik a káros rovarok és a penész ellen. A termék kiválasztásakor ügyeljen az emberek és állatok eltarthatóságára és toxicitási mutatójára.
 6. Az első felvitele után fektesse le a következő réteget. Várja meg, amíg teljesen megszárad.

  Önszerelés lépésről lépésre

  Mesterkurzus fényképpel, megvilágított raklapokból ágy készítéséről

 7. Folytassa a fő felület alapozásával. Ehhez először rázza meg az üveget (erre azért van szükség, hogy az oldat homogén legyen). Vigyen fel egy réteget ecsettel vagy hengerrel, ügyelve arra, hogy minden területet egyenletesen bevonjon. Háromszor kezelje a felületet. A kész raklapnak az alapozás után teljesen megszáradnia kell.

  Az összeszerelt termék alapozása

  Összeszerelt előkészített ágy további feldolgozáshoz

 8. A következő lépés a festék felvitele. Válassza ki az árnyékot, amelyet használni szeretne az ágyában. Rázza meg a kannát és nyissa ki. Óvatosan keverje meg a tartalmát. Alkalmazza a mozdulatokat egyenletes mozdulatokkal, festve az egész raklap felületét. Ne felejtsd el a belsejét. Vihet egy spray palackot, kényelmesebb és praktikusabb lesz vele festéket felvinni. Várjon, amíg teljesen megszárad, és fedje le lakkkal, majd kezdje meg a raklapok rögzítését.

  A kész raklapágy festése

  Helyes festék felvitel a legjobb hatás érdekében

 9. Ellenőrizze a szerkezet stabilitását és megbízhatóságát, majd telepítse. Vegyen fel matracot és ágyneműt.
Összeszerelt ágykeret

Úgy néz ki, mint a leendő ágy váza összeszerelés után

Raklapágy lépésenkénti összeszerelése

A keret teljes ágygá alakításának folyamata

Végül a raklapok aljába LED-es lámpákat helyezhet, amelyek sötétben bizonyos légkört és aurát teremtenek.

Háttérvilágítású ágy

Raklapágy LED világítással

Az összeszerelt és használatra kész termék egyedi lesz szokatlan megjelenése szempontjából. Nem csak gyorsan összeáll, hanem tökéletesen illeszkedik egy vidéki ház belsejébe, és városi lakáshoz is alkalmas.

A gyártás jelentősen megtakarítja a pénzt, ami fontos, mivel soha nem felesleges.

Előző

Következő