Tükör mennyezet fő típusai, típusai és bevonatai

A tükrös mennyezetek multifunkcionális tervezési megoldások, amelyek nemcsak díszítik a helyiséget, hanem lehetővé teszik annak műszaki jellemzőinek javítását is. Egy ilyen mennyezetburkolat elrejti nemcsak a mennyezet, hanem az egész belső tér esetleges hibáit. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tükrök használata még mindig olyan elterjedt a szokásos lakóterekben, a maga nemében egyedülálló és a tervezők számára érdekes.

Tükrök átlátszó díszekkel

A mennyezeten átlátszó díszekkel ellátott tükrök érdekesebbé teszik a belső teret

Tükrök díszítik a mennyezetek teljes területét, vagy annak egyes speciális részeit, amelyeket kiemelni terveznek. Ezenkívül, figyelembe véve a modern anyagok sokaságát, a tükrös mennyezetek feszíthetők vagy polisztirollemezekből készülhetnek. A kazetta rácsos tükrös mennyezetek nagyon népszerűek, de természetesen a legfontosabb a klasszikus tükrös mennyezeti dekoráció.

Tükrös mennyezet

A tükrös mennyezet elegáns megoldás a mennyezet burkolásához

Szóval, melyek a leggyakoribb ötletek a mennyezet tükörrel történő díszítésére?.

 1. A szilárd felület takarása azt jelenti, hogy a teljes mennyezetet tükrökkel töltik meg. Ez a fajta mennyezeti tér érdekes a padló hiányának vizuális hatása miatt. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ilyen töltés bizonyos nehézségekkel jár a telepítésével és karbantartásával kapcsolatban. Az ilyen mennyezet tisztítása valamivel nehezebb lesz, mint az egyes kis csempék.

  Tömör tükrös mennyezet

  Tömör tükrös feszített mennyezet a fürdőszobában

 2. Az összekötő keretet a tükrözött lemezek közötti durva kötések elfedésére használják. Bármilyen csatlakozás használható itt a profiloktól a mennyezeti gerendákig. Az ilyen kereteknek köszönhetően érdekes tükrös minta jelenik meg a mennyezeten, egyedi és érdekes.

  A tükör felületének szerkezete erős keretbe összeállított profilokból és burkolóanyagként tükörpanelekből áll

 3. A kombinált mennyezeti burkolatok kombinálják a tükör felületét más típusú anyagokkal. A tükrök itt panelként használhatók. Simán áttérhetnek a falakra, ami még nagyobb hangerőt eredményez a helyiségben. Megjelenik a szabad tér hatása, és első pillantásra nehéz lesz meghatározni a valós méreteket.

  Tükrök és egyéb bevonatok kombinálása

  Különböző burkolatok kombinációja a mennyezet díszítéséhez tükörrel, középen mintával

 4. A mennyezeten lévő tükrökből készült dekoratív rozetta a legérdekesebb megoldás azok számára, akik félnek az egész mennyezetet szilárd tükörré tenni. A csillár fénye ilyen kimeneten fog játszani, különleges hangulatot teremtve.

  Dekoratív tükörbetét

  Dekoratív tükörbetét egy nagy virág formájában a mennyezeten

 5. A panelek tükörfelületeinek eltérő feldolgozása miatt a tükörpanelek színezésével vagy gravírozásával különféle típusú dekorációk léteznek. A tükörfelületek permetezéssel vagy gravírozással új lehetőségeket nyitnak meg a belső térben.

  Tükör gravírozással

  Tükör gyémánt gravírozással a mennyezeten

A tükrös mennyezeti felületeknek számos előnye van, mert nekik köszönhetően bármely helyiség kialakítása a szó legvalószínűbb értelmében szikrázni fog.

A tükrös mennyezetek olyan népszerűvé válásának fő hatása a tér vizuális növekedése. Ez fontos az alacsony mennyezetű szobákban vagy a keskeny és hosszúkás szobákban.

Tükrös felületek a mennyezeten

A tükörfelületek segítenek egy kis helyiség vizuális nagyításában

A tükrök hangszigeteltek és nem igényelnek különösebb karbantartást (ugyanazokkal a tisztítószerekkel lehet gondozni, mint a ház összes többi tükrében). Ez elsősorban nedvességálló anyag, és ez a minőség lehetővé teszi a tükrös mennyezetek használatát a magas páratartalmú helyiségekben. Például a fürdőszobában a tükrös mennyezet meglehetősen szokatlan és érdekes megoldás lesz. Lehetővé teszi többféle mennyezetszerkezet létrehozását felesleges erőfeszítések nélkül, emellett telepítése nem igényel sok időt.

Szokatlan hálószoba

Szokatlan hálószoba kerek mennyezeti tükrökkel

A tükrös mennyezetek típusai

A tükrös mennyezetek különböznek a befejező anyag típusától, alakjától és méretétől, valamint a rögzítés típusától. Az első típusú tartók leggyakrabban a következőket tartalmazzák:

 1. rendes tükörbevonat, amely üvegalapon készül;

  Tükör vászon

  Tükörlap üveg alapon

 2. plexi vagy úgynevezett polisztirol, amelyre speciális tükörfóliát ragasztanak;

  Tükör plexi

  Tükör plexi extrudált akrilból, speciális fémezett filmmel

 3. speciális vászon fényes fényvisszaverő felülettel;

  Fényes tükrös mennyezet

  A feszített mennyezet fényes felülete tükörhatású

 4. alumínium lapok;

  Alumínium lemez

  Alumínium lemez - tartós és törésmentes lehetőség a mennyezet díszítéséhez

 5. Tükör PVC fólia.

  Tükör öntapadó film

  Az öntapadó tükörfólia kiváló anyag a belsőépítészethez

Alakja szerint a tükrös mennyezetek szilárd részekre oszlanak (jellemzőek azokra a feszítőszerkezetekre, amelyekben nincsenek illesztések), panelekre (minden munkaanyag téglalap alakú panelek formájában jelenik meg, leggyakrabban nagyok) és csempézettre (kazetta tükrös mennyezetekhez tartoznak). És végül a rögzítés típusai, amelyek a tükrös mennyezetek beépítésének legfontosabb pontjai. Háromféle rögzítőelem van, a leggyakoribb.

Hemmed - minden anyagot a mennyezethez varrnak ragasztó alapon.

Csempézett tükrös mennyezet a fürdőszobában

A tükrös betétekkel ellátott álmennyezetek különösen népszerűek a barkácsolásnál

Felfüggesztve - itt egy speciális keretet használnak, amelyet előre elkészítenek és a fő mennyezet szintje alatt helyezkedik el.

Felfüggesztett tükrös mennyezet

A függesztett tükrös mennyezet nagyon vonzónak tűnik

Feszültség - a rögzítés típusának megnevezéséből világossá válik, hogyan hajtják végre, azaz a tükörlap különleges módon feszül a falak között.

Stretch tükör mennyezet

Stretch tükrös mennyezet egy vidéki ház kialakításában

A polisztirol tükörlapokat tekercsbe tekercselt anyag formájában mutatják be a piacon, amelyet használat előtt gondosan ki kell igazítani.

Tükör polisztirol lemezek a mennyezeten

Tükrös polisztirol lemezekből álló mennyezettel rendelkező kis étkező

Ha az idő engedi, akkor elég, ha pár napig kibontva hagyjuk. Ha nem, akkor néhány órán át tehet valami nehéz dolgot a kibontott anyag tetejére. De az ilyen kiegyenesítést nem tartják a legjobbnak, ezért csak a legszélsőségesebb esetekben ajánlott használni. Telepítése a legkönnyebb, mivel egy speciális öntapadó fólián alapul, amelynek köszönhetően tapad a mennyezet felületére. Az öntapadó alap nélküli polisztirol táblák sokkal ritkábban fordulnak elő, ebben az esetben PVA-alapú ragasztókeverékeket használnak. A ragasztóréteget nagyon vékonyan alkalmazzák, hogy ne nehezítse le a szerkezetet.

Klasszikus üveg tükrös mennyezetek

Annak érdekében, hogy klasszikus anyagokból tükrös mennyezetet készítsen, gondosan meg kell választani a tükrözött panelek alakját és egyenletes színét is, amelyek tökéletes összhangban lesznek a teljes kompozícióval. Itt fontos, hogy az összes munkát gondosan és körültekintően végezzük. Végül is a teljes tükrös mennyezet megjelenése ettől függ, és a munka esetleges pontatlansága azonnal észrevehető.

Tükörcsempék a mennyezeten

Többszintű mennyezet tükörlapkával

A kazettatartó tükrös mennyezete alumínium szalagokból készül, tükör bevonattal. Az ilyen csíkoknak nagyon sok színárnyalata van, és bármilyen "ízhez és színhez" választhat.

Tükör rácsos mennyezet

A tükör rácsos mennyezet könnyen telepíthető és karbantartható, használat közben tartós

Van egy kis trükk, ki kell választani a különböző árnyalatú lemezeket és léceket, hogy a tükrök a legkedvezőbben álljanak ki a mennyezeten. Természetesen ahhoz, hogy egy ilyen mennyezet a lehető leghosszabb ideig szolgálhasson, be kell tartani bizonyos telepítési szabályokat. A fal és a keret véggerendája között 3-5 mm-es rés kötelező.

Mennyezeti szerelési séma

Rack típusú mennyezet beépítési rajz

Annak érdekében, hogy saját kezűleg készítsen tükrös mennyezetet, először is alaposan meg kell számolnia a szükséges anyagot. Ezután elvégzik a mennyezet előzetes előkészítését, kiegyenlítik, megtisztítják a korábbi bevonatoktól.

Tükör mennyezeti keret

A keret felszerelése a tükör mennyezetéhez

A tükörbevonatok ragasztóalapra történő rögzítésekor emlékeztetni kell arra, hogy teljesen lehetetlen azonnal levenni a kezét, miután a lemezt a mennyezethez nyomta. A panel saját súlya alatt fog leválni, egy ideig támogatni kell. A csavarokhoz való rögzítéshez speciális gumialátéteket kell használnia, amelyek segítenek a felület sima és tükröződésében.

A tükör mennyezetének felületi jelölése

Telepítési rajz és lehetőségek az álmennyezeti lapok elhelyezésére

Kazettás rácsos mennyezeteknél gondosan meg kell számolni a fémprofilok és a mennyezeti lámpák rögzítési helyét. Leggyakrabban a tükrös mennyezetű helyiségekben raszterlámpákat használnak világításra.

Raszterlámpák felszerelése

Raszterlámpák felszerelése tükrös mennyezethez

Nekik köszönhetően a mennyezeten lévő tükrök mélységet nyernek, ráadásul minden típusú szobának biztonságosnak tekintik őket. A hálózati csatlakozáshoz figyelembe kell venni az elektromos vezetékek esetleges problémáit, beleértve az esetleges tüzet is. Ezek elkerülése érdekében speciális sorkapcsot kell használnia.

Tükörlapok a mennyezeten

Tükörlapok rögzítése a mennyezethez

A feszített mennyezetek növekvő népszerűsége előre meghatározta a tükrös feszített mennyezetek létrehozását. Gyártásukhoz speciális poli (vinil-klorid) fóliát használnak, rendkívül tartós és egyben vékony is. A fényes vásznak különböző színűek, amelyeknek köszönhetően különféle tulajdonságokkal rendelkeznek, a tükör maximális hatásától kezdve a padló homályos visszaverődéséig.

Stretch tükörlap

A nyújtótükör lap bármilyen célra kiválóan fog kinézni a helyiségekben

Előző

Következő