Hogyan varrni puha borítókat a széklethez saját ötleteivel és fotóival

Nem mindenki szereti a szék és a széklet kemény üléseit - kényelmetlen sokáig pihenni rajtuk. Ezért sokan próbálnak vagy párnákat, vagy speciális burkolatokat készíteni puha kitöltéssel, ezek nem csúsznak le a felületről, de bármikor eltávolíthatók, hogy a bútordarabot állványként használják háztartási munkákhoz (izzók becsavarása, mennyezet meszelése stb.).

székek és székek huzatai

Az új széklethuzatok nemcsak a konyha belső terét frissítik, hanem a kemény üléseket is kényelmessé teszik.

A „csináld magad” székletfedél jelentősen növeli a konyhai tulajdonságok használatának kényelmét. Több időt tölthet esti teán vagy családi vacsorán. A konyha tere nagy előnyökkel jár, ha hasonló dekorációjú bútorokat ad hozzá.

fedje a székletpárnát

A székletfedeleket nagyon könnyű varrni, és bármelyik háziasszony pár órán belül megbirkózik a munkával.

A barkácsolás előnyei

A kézzel készített dolgok teljes mértékben megfelelnek a lakástulajdonosok stíluspreferenciáinak. A kivehető "kárpitozású" székek szintén praktikusak és védik a konyhabútor felületét az idő előtti kopástól.

barkács székletfedelek

Az ülésen végzett munka során értékelheti, hogy mennyire illik a termék méretéhez, ami előfordulhat, hogy a megvásárolt verzióval nem történik meg.

Ha saját kezével varr egy fedelet egy széklethez, akkor minimális pénzbe kerül, vagy ingyenes, ha az összes anyag otthon van.

széklethuzatok

Az elkészített ülések eredetinek tűnnek a konyha belsejében.

Kevés szövet és töltőanyag marad a székleten, és a bútorok megjelenése javulni fog.

Az ülésbéléssel továbbfejlesztve - kényelmes és tartós. A "kárpitot" könnyű eltávolítani és szükség esetén mosás céljából elküldeni.

széklethuzatok

Az ülések levehetők, hogy a székletet háztartási munkákhoz használhassák, piszkosul.

Tervezés és kivitelezés

Termékei követni fogják az ülések alakját. Ha ezek a konyhának szánt székek, akkor jobb, ha nem párnákat, hanem rugalmas szalaggal ellátott köpenyeket varrnak, amelyek mosáshoz könnyen eltávolíthatók.

székletfedők a konyhához

Az ilyen székletfedelek nagyon praktikusak: eltávolíthatók és moshatók, ami fontos a konyha számára.

Ha az üléseket kézzel készítik, akkor bármilyen textíliát és töltőanyagot választhat. Ezek felesleges maradványok, habgumi, nagy mintás kárpit és egyéb anyagok.

székhuzatok és székek

Az üléseket egy színben lehet díszíteni, vagy díszeket lehet használni.

Ez utóbbi elég stílusosnak és érdekesnek tűnik, ha a színvilág illeszkedik a belső térhez.

Szükséges anyagok és eszközök

Az ülés puha aljzatának elkészítéséhez szüksége lesz:

 • Szövet (a méreteket a következőképpen számolják: felület plusz 10 cm);
 • Közepes szélességű textilrugalmas (2-3 cm);
 • Erős szálak, hogy megfeleljenek a szövet háttérszínének;
 • Kréta vagy szappanrúd jelöléshez;
 • Vonalzó;
 • Pin;
 • Varrógép.
eszközök és anyagok

Válasszon az üléshez sűrű, tartós szövetet. Nagy kárpit.

A legjobb, ha lágyabb textíliákból készítünk bélést, amely követi a széklet tetejének alakját.

Töltőanyagként 3-4 cm magasságú sűrű habgumi ideális, nem több, különben az ülés deformálódik és lecsúszik a székletről. Székek esetén a töltőanyagot 6-7 cm vastagsággal kell venni. Ha kéznél nem volt habgumi, akkor vékony vagy vastag filc, gyapjúszövet, szintetikus téliesítő és még felesleges maradványok is megteszik.

Barkácslapok

Az anyagot több rétegben kell lefektetni - három vagy négy elég lesz.

Javasoljuk, hogy a töltőanyagot ne keverje össze a darabokból, össze kell varrni a szövetdarabokat, mivel mosás után eltévedhetnek a sarkokban.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

A kárpitozás folyamatának következő példája csak a széklet számára készült. A székeknél a tervezési jellemzők miatt minden kissé eltérően fog kinézni. 

székhuzatok

A kárpitokat számukra leggyakrabban nem lehet eltávolítani, és tűzőgépet és kapcsokat használnak a szövet rögzítésére.

A munka megkezdése előtt egy szappan segítségével rajzoljon textilmintákat, amelyeknek minden oldalán kb. 10 cm átfedés van. Gondosan ellenőrizze az összes méretet - az ülés kerületének helyes kiszámítása attól függ.

 1. Vágja ki a szövetet és a töltőanyagot. Ne felejtsük el, hogy a szövet belülről és kívülről el fogja fedni a habgumit.

  párna a széken

  Vágjon ki egy négyzet alakú 35x35 cm-t és egy 7x135 cm-es csíkot a fő szövetből (az összes fotót kinagyítják, ha megnyomja).

  párna a széken

  A párnázott poliészterből és bélésszövetből 35x35 cm-es négyzeteket is kivágunk.

  párna a széken

  Kombináljuk a szintetikus téliesítőt és a bélésszövetet, és 9 centiméterenként csíkokra varrjuk.

 2. A munkadarab felső részének széle mentén készítsen egy hornyot a kerület mentén, söpörje le a redőket, majd tekerje be és varrja be a bemeneti részt 1-2 cm-rel szélesebbre, mint a rugalmas.

  takarópárna

  Hagyjon egy kis fedetlen területet, hogy visszahúzódjon.

  párnahuzat fénykép

  Valami ilyesmit kellene szerezned: "matrac".

 3. Rögzítse a habot a tetejére, és varrja az alját a kerület köré.

  hogyan kell varrni egy párnahuzatot

  Most erre a "matracra" varrjuk a főterünket.

  varrjon párnahuzatot a székletre

  A fő szövetet a szintetikus téliesítőre kenjük, és CSAK a kerület mentén varrunk.

 4. Csípje meg a kapott terméket a sarkokban, és csak vak varrással borítsa be a külsejét, hogy be tudja illeszteni a gumit. Vágja méretre.

  fedje a székletpárnát

  Ezután az éleket overlock varrással vagy cikk-cakkkal dolgozzuk fel. És a szalagunk második szélét megforgatjuk, lyukakat hagyva a rugalmas beillesztése érdekében.

 5. Helyezze be a gumit: miközben az egyik végét fogja, egy gombos csap segítségével fúrja be a másikat a horonyba. Csatlakoztassa a gumit és varrja. A horony "bejáratát" varrni kell.

  párna belülről

  Rugalmas szalagot teszünk és VOIL! A "párnánk" KÉSZ!

 6. Ha kárpitos rátétet feltételeznek a székletfedők számára, akkor a horony elkészítése előtt meg kell varrnia. Győződjön meg arról, hogy egyezik a tervezett pozícióval.

  takarópárna kész

  A rugalmas szalagoknak valamivel kisebbeknek kell lenniük, mint az ülések kerületének hossza, hogy az alapot szorosan lefedjék alulról - akkor a termék nem repül le használat közben.

A munka befejezése után ellenőrizze a széklet könnyű használatát - fontos, hogy a köpeny sarkai szimmetrikusak és a felület egyenletes legyen. Ha a termék túl lazán "ül" a széken, varrja belülről a sarkokba.

párna a széklethez

Kész székletpárna ülés.

Az utolsó szakasz a díszítés

A barkácsoló székek számára a megjelenés fontos. Ha mintás kárpitot használnak, akkor nagy növényi minta, közepén virággal. Az árnyalatok lágy kombinációi miatt nem igényesnek, inkább stílusosnak tűnik. 

szövet széklethuzatok

Számos, ugyanúgy elkészített széklet organikusan adja a konyhát.

A puha termék hímzéssel is díszítheti az üléseket. Központi mintás kárpitként a simító technika alkalmazásával készült nagy virág jól fog kinézni. A kerületi dísz vagy az absztrakt kép is remekül mutat. Hímzéshez használjon erősen festett szálat, amely nem kopik el a köpeny gyakori használatától és mosásától.

eset kialakítási lehetőségek

Tervezési lehetőségek a szék- és széklethuzatokhoz.

A konyhai széklet lakkozható vagy festhető, hogy illeszkedjen az ülésekhez. A legjobb, ha ezt varrás előtt végezzük, hogy az egész ruha egyenletesen száradjon. Figyelembe véve, hogy a bútorok használata gyakori lesz, ajánlott két réteg festéket vagy lakkot felhordani - a kevésbé kopás érdekében.

széklet fedéllel

A puha és gyönyörű, kézzel készített köpenyek azonnal örömet szereznek a vendégeknek.

Ülésgondozás

A széklet puha, kivehető részét rendszeresen meg kell mosni, mivel az rendszeresen piszkosul szokott lenni. Ez különösen igaz a konyhai székletre.

széklet fedele

A mosást kímélő üzemmódban, 40 fokos hőmérsékleten kell elvégezni, hogy ne deformálódjon az alap.

Javasoljuk, hogy a terméket lapított formában, olyan helyen szárítsa meg, ahol nincs közvetlen napfény, különben a minta kiég.

Előző

Következő