A konyhabútor boltból és a népi gyógymódokból mosunk zsírt

A konyhabútorokat leggyakrabban különféle szennyeződéseknek teszik ki - napközben sok műveletet végeznek ott: élelmiszerek feldolgozása, különféle ételek elkészítése, mosogatás és nedves tisztítás. A legnehezebb probléma a megszilárdult zsír - apró cseppjei a szekrények felületére, a falakra, a tűzhelyre települnek. Megszilárdulva ragacsos kéreg keletkezik, amely gyorsan összegyűjti a szennyeződéseket és a porszemcséket. Ezt nem lehet elkerülni - még egy jó motorháztetőnél sem zárható ki a sütés közben fellépő olajfröccsenés, vagy a gondatlanság miatt a különböző bevonatokra hulló cseppek.

A konyha takarítása

A napi főzéshez meg kell tisztítani a konyhát is

Mindig releváns az a kérdés, hogyan kell lemosni a zsírt a konyhabútorból. A fagyott kéreg eltávolítása sok munkát igényel; ehhez speciális agresszív fellépésekre van szükség. A tisztítószer helyes megválasztásával biztosítani kell a minőségi eredményt és a bevonatok biztonságát.

Olyan szeszélyes felületek esetén, amelyeket karcolással meg lehet karcolni, valamint háztartási készülékekkel, jobb folyékony mosószereket használni

A háztartási vegyi anyagok modern változatosságával könnyű olyan terméket választani, amely figyelembe veszi bármely felület jellemzőit. Többek között vannak olyan szelíd fajok, amelyek tökéletesen megbirkóznak a drága anyagok szennyezésével. A tisztítószerek bevált népi receptjei sem veszítik el népszerűségüket.

A megfelelő termékek kiválasztása

Annak érdekében, hogy a konyha sok éven át szolgálhasson, a megfelelő tisztítószereket kell választania.

Az alkalmazás jellemzői

Különböző alapok

Konyhai ápoló termékek választéka

A különböző típusú vegyi anyagok sokféle módot kínálnak a zsír eltávolítására a konyhabútorokról, sok idő és erőfeszítés nélkül. Az ütés típusa szerint több típusra oszthatók.

 • Porok - kényelmes a régi szennyeződések tisztításához, de ennek a tisztítási módnak az agresszivitása miatt a felület karcolásának kockázata nagyon magas.

  Porok tisztítása

  A tisztítóporok különböző típusúak és különböző gyártók gyártják

 • Folyékony oldatok, különféle koncentrált gélek. Ez a legszélesebb szegmens, beleértve az enyhe készítményeket (fa vagy zománc) és erős anyagokat, amelyek alkalmasak a foltok megszáradására, szárított olajcseppekre, szénlerakódásokra.

  Környezetbarát spray

  Környezetbarát spray minden felületre

 • Paszták, mikrogranulátumokkal ellátott krémek - puha univerzális termékek minden típusú bevonathoz.

  Krém a konyhához

  A konyhai krém finoman és nem agresszívan mossa

 • Permetezők - jól alkalmazható üveg és fényvisszaverő felületekhez, a készítményben lévő alkohol garantálja az anyag gyors párolgását, csíkok nélkül.

  Univerzális spray

  Minden felületre alkalmas univerzális konyhai spray

 • Speciális szivacsok finom, rugalmas huzalból vagy melaminból, vegyszerekkel impregnáltak. A szivacsok kényelmesek a gyors tisztításhoz, segítenek eltávolítani a nehéz szennyeződéseket.

  Melamin szivacs

  A melamin szivacsok sok felületet megtisztítanak vegyszerek használata nélkül

A kémiai oldatok rendkívül hatékonyak, de gyakran veszélyesek. A helytelenül kiválasztott összetétel károsíthatja a konyhai szett drága anyagát, a mérgező anyagok pedig mérgezést, allergiát okozhatnak. Emiatt a háztartási vegyszerek választását nagy felelősséggel kell elvégezni, és használatakor feltétlenül tartsa be az utasításokat, és kesztyűt használjon a bőr védelme érdekében.

Tanulmányozzuk a kompozíciót

Gondosan tanulmányozzuk az összetételt, amikor tisztítószereket és tisztítószereket választunk az allergia elkerülése érdekében

Hogyan lehet eltávolítani a zsírt a konyhabútorból. Népi receptek

Tisztítószerek

Egyszerű eszközök a gyors tisztításhoz

A népi recepteken alapuló keverékek sokkal kíméletesebbek és olcsóbbak. Hatékonyságukat és biztonságosságukat egész generációk tapasztalatai tesztelték, nem szabad elhanyagolni ezeket az egyszerű és hatékony módszereket.

 • Alkohol ecettel. A megoldás gyorsan megbirkózik az olajfoltokkal, fertőtleníti a helyiséget. Az elkészítéshez keverje össze az alkoholt vagy a vodkát ecettel egyenlő arányban, hígítsa felét vízzel, öntse a kapott oldatot egy spray palackba. A zsírszennyeződést bőségesen kell permetezni, 10 percig állni hagyni, nedves ruhával vagy szivaccsal törölni. A kellemes aroma eléréséhez elegendő illóolajat csepegtetni a keverékbe. Az alkoholkeverék alkalmas fából készült bútorkészletek, különféle háztartási gépek finom tisztítására.

  Alkohol és ecet keverék

  Alkohol és ecet keveréke a konyhai tisztításhoz

 • Szódabikarbóna. A legjobb zsírtalanítás érdekében ajánlott mosószappannal együtt használni. Először meleg szappanos oldatot készítenek (előbb finoman meg kell dörzsölni a mosószappant, majd gyorsan feloldódik forró vízben). Az összes szennyezett területet alaposan meg kell törölni a kapott keverékbe áztatott szivaccsal - a felületnek nedvesnek kell maradnia. Szódát öntünk a szivacsra, és a törlési eljárást megismételjük. 20 perc múlva a szódát és a maradék szennyeződéseket meleg vízzel mossuk le. A fa szekrények tisztításához ajánlatos szódabikarbónát használni növényi olajjal kombinálva. Addig keverjük, amíg a tejföl állaga nem lesz, a keveréket a foltra visszük, 15 percig hagyjuk. Javasoljuk, hogy ecsettel vagy szivaccsal dörzsölje, és nedves ruhával alaposan szárítsa meg. A szódabikarbóna nagyon jól tisztítja a zsírt hidrogén-peroxiddal alkotott keverékben - a készítményt az edényekből, sütőlemezekből származó szén-lerakódások tisztítására használják.

  Szódabikarbóna

  A konyhában lévő szódabikarbónát nemcsak pékárukban használják, hanem biztonságos mosószerként is

 • Citromsav - nem kevésbé hatékony, mint az ipari savak, ugyanakkor biztonságos az egészségre. A savat vízzel hígítjuk és permetező palackba öntjük. A kívánt helyet nagyvonalúan permetezzük, 15 percig hagyjuk, szivaccsal letöröljük. A citromsav segít feloldani egy régi zsírkérget, egy korom-, koromréteget - ehhez csak kissé hígítják vízzel, sűrű zagyra keverik és a problémás területre viszik fel.

  Citromsav

  A citromsav természetes folteltávolító

 • Tengeri só. Hatékonyan megbirkózik az olajfoltokkal. Keverje össze a sót vízzel pépesre, majd kenje meg a szennyezett területeket. Csiszoláshoz használjon finom sóport nedves szivacson.

  Tengeri só

  A tengeri só nemcsak tápanyagok és nyomelemek forrása, hanem a foltok ellen is kiváló orvosság.

 • Mustár. A nehéz foltok súrolásához por formájában kell felhordani, vagy vízzel hígítani. A mustárpor kiváló a zsírfoltok ellen, de nem alkalmas fa bútorokhoz.

  Száraz mustár

  Száraz mustár a foltok eltávolításához

 • Ammónia. Előnye a gyors párolgás, nincs csík az üvegen, a tükör felületén. Az elkészítéshez egy kanál alkoholt hígítunk egy liter vízben, a kapott keveréket permetező palackba öntjük. Az oldatba áztatott szivacs hatékony lesz. A kívánt helyet permetezzük, öt percig hagyjuk, nedves ruhával megtöröljük. Alkalmazásakor a helyiséget jól szellőztetni kell (nyitott ablakkal, ablakkal).

  Ammónia

  Az ammónia remek segítő a konyha és a fürdőszoba tisztításához

 • Hidrogén-peroxid. Jól megbirkózik az olajcseppekkel. A peroxid további előnye a fertőtlenítő tulajdonságai. Az oldat elpusztítja a baktériumokat, megvédve a helyiséget a penésztől és a penésztől.

  Hidrogén-peroxid

  A hidrogén-peroxidot nem csak a gyógyszeres szekrényben kell tartani, hanem a konyhában is

Sokféle recept létezik arra vonatkozóan, hogyan lehet a konyhai szert zsírból lemosni népi gyógymódokkal, de ha a szennyezés nagyon régi és összetett, akkor erősebb háztartási vegyszerekre lesz szükség.

Népi gyógymódok a konyhában

A népi gyógymódok segítenek tökéletes tisztaságot biztosítani a konyhában munka és költség nélkül

Tisztítás biztonsága

A modern eszközök

A konyha tisztán tartása modern eszközökkel egyszerű, de nem mindig biztonságos

Minőségileg megszabadulni a konyhában jelentkező problémás foltoktól, időpazarlás és egészségkárosodás nélkül, a biztonsági szabályok betartása segít.

 1. Biztosítani kell, hogy a kiválasztott termék megfeleljen a konyhai szett anyagának. A háztartási vegyszerek legtöbb típusa klórt vagy savat tartalmaz, amely ellenjavallt fafelületeken, MDF-ben.
 2. A fémhez, kerámiához, műanyaghoz csiszoló kémiát kell használni. Lakkozott vagy festett felületeken nem használható, a zománc tisztításához nem ajánlott porokat venni.
 3. Nem keverhet különböző vegyületeket (egyszerre alkalmazható).
 4. Természetes kő (gránit vagy márvány) esetében speciális termékeket kell választania.
 5. A felületi károsodások kockázatának csökkentése érdekében a háztartási vegyszerek alkalmazása előtt a szennyezett területet meleg vízzel meg kell nedvesíteni, egy ideig hagyva. A víz megpuhítja a kiszáradt kérget, így nincs szükség súrolásra a karcolás veszélye miatt.
A megfelelő termék minden felületre

A konyhabútor helyrehozhatatlan károsodásának elkerülése érdekében használja a termékeket az utasításoknak megfelelően.

Kémiai oldatokkal végzett munka során feltétlenül kesztyűt kell viselni, és ha a termék a bőr nyílt területére kerül, azonnal le kell mosni. Számos anyag, spray permet használata szükséges a légzőrendszer védelme érdekében.

Kesztyű

Kesztyű használata kötelező a konyhai felületek tisztításakor

Milyen gyakran kell takarítania a konyhát

Tiszta bútorok a konyhában

A konyhában lévő bútorok kétnapi egyszeri megtörlésével elég csak a rend megőrzése

A válasz a kérdésre: "Hogyan lehet lemosni a konyhát a zsírtól?" a szennyeződés típusától és a tisztítás gyakoriságától függ. A friss olajfröccsök, amelyeknek nem volt ideje megkeményedni, nehézségek nélkül eltávolíthatók; a tisztításhoz elegendő a felületet egy csepp közönséges edényzselével törölni.

Gőz tisztító konyha

Nagyon kényelmes és hatékony eszköz a konyha tisztításához - gőztisztító

De ha a foltnak ideje megszilárdul, vagy a korom és a korom le kell mosni, agresszív tisztítószerekre lesz szükség. A tisztítási erőfeszítések minimálisra csökkentése érdekében ajánlott néhány naponta könnyű karbantartási tisztítást végezni.

Zsír tisztítása a konyhában

A konyhában lévő zsírt különböző felületekről tisztítjuk, hatékonyan, a felület és saját egészségünk károsítása nélkül

Előző

Következő