Funkcionálisan és praktikusan helyesen töltjük be a konyhaszekrényeket

Bútorok racionális használata a konyhában

A konyhabútorok racionális használata a szükséges tárgyak gyors és egyszerű megtalálásához

Minden háziasszony rendet akar a konyhában, hogy a főzés során minden szükséges kéznél legyen. A konyha nem csak egy szoba, bár kicsi, hanem különféle háztartási készülékeket, edényeket, ételeket és még sok minden mást tartalmaz. Sokan gondolják, hová helyezzék mindezt, hogyan rendezzék el, hogy ne tömjék el egy kis helyet?

Az evőeszközök és a fűszeres üvegek kényelmes szervezése

Rendezzen könnyen evőeszközöket és fűszeres üvegeket elválasztóval egy kis fiókban

Annak érdekében, hogy a konyha kényelmes legyen és élvezze a munkát, elkezdtek konyhai készleteket gyártani, ahol a szekrényekben speciális töltőanyagok vannak - szárítók, kihúzható kosarak, körhinta és egyéb egyedi részletek. Mindez lehetővé teszi, hogy ételeket és egyéb tárgyakat rendezzen a helyükön.

Példák evőeszköz-elválasztókra

Álljon konyhai fiókokkal evőeszköz elválasztóval

Van még egy érdekes tulajdonság, amely a mosogató alatt található - speciális hálókosarak. Korábban a csövek akadályozták a belső tér teljes kihasználását, de a modern modelleket a bútorok falára rögzítik, kihúzzák és rendeltetésszerűen használják.

Hálókosarak a mosogató alatt

Hálókosarak a mosogató alatt a különböző konyhai eszközök könnyű tárolásához

Sok embernek van ceruzatartója a konyhában, hogy helyet takarítson meg, helyezzen bele hálós eszközt. A visszahúzható kosarak elférnek benne, és mindent beletesznek - edényeket, serpenyőket, edényeket, evőeszközöket. Alul, az alsó konyhaszekrények között, helyezzen helyet üvegek számára, és tároljon növényi olajat, ecetet, bort és egyebeket.

Ceruzatartó fiókokkal

Szekrény-ceruza a konyhában üvegek és üvegek fiókjaival

A konyhaszekrények töltése változatos lehet. Újítás jelent meg a modern sarok headsetekben - egy forgatható körhinta. Általában nehezen hozzáférhető helyeken helyezik el, és edényeket, edényeket és egyéb eszközöket tárolnak. Ezek lekerekített polcok, amelyek egy tengely körül vannak rögzítve. A körhinta az alsó és a felső szekrényben található. A rögzítési séma megváltozik.

Forgó körhinta sarokszekrényhez

Forgó körhinta egy sarokszekrényhez a konyhában - kényelmes hely edények tárolására és használatára

Behúzható mechanizmusok és előnyeik

Kényelmes kihúzható rendszer konyhai készülékekhez

Kényelmes kihúzórendszer konyhai készülékekhez, beépítve az alsó szekrénybe

Ha nincs elég hely a konyhában, az igazi fejfájássá válik. Nem számít, milyen jó a fülhallgató, függetlenül attól, hogy hány szekrény és rekesz van, soha nem lesz elég szabad hely. A dolgokat nem mindig könnyű a dobozokba tenni. Mint mondják, nem lehet mindent kiásni - nem lehet megszerezni. A probléma megoldására visszahúzható rendszereket találtak ki. Ide tartoznak a kosarak, dobozok és egyéb eszközök. Ez lehetővé teszi több edény elhelyezését, mint a szokásos bútoroknál. Bármely szabad helyen találhatók, még nehezen is elérhetők. Ha korábban az a hely, ahol a kuka található, nem volt használható, akkor egy ilyen rendszerrel működőképessé válik.

A mosogató alatt

Háztartási vegyszerek és szemetes a mosdó alatti szekrényben

Érdekes, hogy a kihúzható szerkezetek a közvetlen rendeltetésük mellett teljesen más tulajdonságokkal is bírhatnak - egy kihúzható asztalt lehet beépíteni egy nagy asztalba, vagy egy vágódeszkát lehet az asztallap mélyére igazítani.

Fiókok töltelékkel

Kényelmes fiókok hentes táblával és rejtett késkészlettel

Egy ilyen rendszernek számos előnye van.

  •    Ami a legfontosabb, hogy a helyet teljes mértékben kihasználják.
  •    Tökéletesen illeszkedik bármilyen konyhai belső térbe.
  •    Különböző konfigurációkkal és méretekkel rendelkezik. Bármely bútorba felszerelhető. Ez az előnye más rendszerekkel szemben.
  •    Hosszú élettartam.

Ha a kihúzható rendszert a konyhába helyezi, rendje lesz, örömmel főz.

Fiók lemezek tárolására

Okos tárolófiókok, amelyek minden elemet a helyén tartanak

Konyhai kiegészítők: izgalmas változatosság

Főzés eszköz konyhai fiók

Fehér konyha, konyhai tároló doboz edények

A konyha megfelelő helyszervezése fáradságos folyamat. A legtöbb esetben az elrendezés sok erőfeszítést és pénzt igényel. Fontos mindent figyelembe venni: színeket, multifunkcionális konyhai szetteket, befejező anyagokat, étkezősarkot, háztartási készülékeket, textíliákat, bútorokat. A lényeg az, hogy minden összhangban legyen, hangulatos és kényelmes. A konyhában gyűlünk össze az asztalnál az egész családdal, megosztjuk a nap eseményeit, fogadunk vendégeket.

Sarok fekete konyha töltelékkel

Sarok fekete konyha, az alsó és a felső fiók megfelelő kitöltésével

A különféle kiegészítők fontos szerepet játszanak az elrendezésben.

Név Alkalmazás
Vágódeszkák, kenyérdoboz, polcok, állványok, gyümölcstál, cukorkatál, fűszeres üvegek, edénytisztító, evőeszköz tálcák stb. Ez minden háziasszony számára kötelező. Drainer. Fémből vagy műanyagból. Vezető helyet foglal el a konyhai kiegészítők terén. Lehet külön tételként - felakasztják a falra, vagy a megfelelő helyre teszik, és a szekrény belsejébe helyezik. Egy másik részlet a tálca, ahol az evőeszközöket tárolják. Anyaga fém vagy műanyag. Egy fiókban található.
Tányérok, csészék, kanalak, villák, kések, lapátok, habverők, sodrófák. Az elemeknek nemcsak megbízhatónak, kényelmesnek kell lenniük, hanem összhangban kell lenniük az általános stílussal és dekorációval is. Vásároljon serpenyőket és serpenyőket készletként vagy külön-külön. Most az üzletekben hatalmas választék található különféle eszközökből, nem lesz nehéz kiválasztani a megfelelő dolgot. A lényeg az, hogy jó minőségű legyen.
Konyhai sziget. Egy ilyen újítás, mint a konyhasarok, csak most kezd megjelenni a modern házakban és lakásokban. De már régóta sikeresen használják a különféle kávézók és éttermek konyháiban. Nem kell többé serpenyőt vagy serpenyőt keresni, az ételek szó szerint kéznél lesznek. Az elem a mennyezetre szerelt állvány, horgok vannak rajta, az edények le vannak függesztve tőlük.
Vágódeszkák, reszelő, kenyértartály, gyümölcsvázák. Ezeket a konyhai eszközöket folyamatosan használják. Több deszkának kell lennie - hús, hal, kenyér és zöldség számára. A reszelő is pótolhatatlan dolog. Szerezzen be egy szokásos vagy úgynevezett profit, amelyet a kulináris mesterek használnak, vagy választhat konténerekkel és különféle mellékletekkel. Az eredeti kenyérsütő a konyha dekorációjának szerves részévé válik. Fa, műanyag, üveg, rozsdamentes acélból készül. A legjobb megoldás egy fa modell lenne. Egy gyümölcsváza vagy gyümölcstál bármilyen szobát díszíthet.

Konyhabútor a konyhában

Konyhabútor a mennyezetig

Fehér konyhabútor felső szekrényekkel a mennyezetig

Mennyire hozzáértően választja ki a bútorokat a konyhába, mennyire érzi jól magát ebben a helyiségben, és kényelmes lesz Önnek a főzés során. A megfelelően elhelyezett bútorok megkönnyítik az ételkészítést, és a tisztítás a lehető legkisebb mértékű. A bútoroknak világos árnyalatúaknak kell lenniük. Jobb, ha a felső konyhaszekrények a mennyezetig vannak, ez több helyet biztosít és több edényt is elfér.

Nem megfelelő kis konyha

Nem szabványos kis konyha modern stílusban

Kis helyiségekben két nagy szekrény helyesebbnek tűnik, mint több kicsi. Az étkezőben előnyben kell részesíteni a kerekasztalt. Célszerű ceruzatartókat a sarkokba tenni. Ha a fülhallgató sarokba esik, akkor a szekrényeknek keskenyeknek kell lenniük, és a homlokzatoknak csúszkának kell lenniük.

Helyezzen korlátrendszereket a falra az asztallap és a felső szekrények között, ott kényelmes a bögrék, törölközők és egyéb kiegészítők elhelyezése. Még akkor is, ha a konyha kicsi, kanapénak vagy kanapének kell lennie.

Kis konyha vasúti rendszerrel

Kis hangulatos konyha korlátrendszerrel apró dolgokhoz

A tárolás megszervezése

Nagy magas szekrény a konyhában tárolásra

Nagy, magas fiókos szekrény a konyhában való tároláshoz

A konyhában sok elem van tárolva, ami megnehezíti annak kiderítését, hogy mi rejlik. Hogyan kell mindent helyesen tárolni a munka egyszerűsítése érdekében? Beszéljünk a helyzet kijavításának technikáiról. Használhat tetősíneket (különböző szélességű kis csövek). Különféle horgokat, modulokat, fűszeres üvegeket, fűszereket stb. Gyártanak számukra. Helyezzen visszahúzható szerkezeteket sarokkészletekbe.

Edények elhelyezése sarokszekrényben

Az edények helyes elhelyezése egy sarokszekrényben a könnyű keresés érdekében

Annak érdekében, hogy a dobozok rendben legyenek, elválasztókat vagy betéteket kell felszerelni, akkor az elemek a helyükön fognak feküdni. Van egy hely a fal és a bútor között, helyezzen polcokkal és elválasztókkal ellátott állványt. Aki szeret bütykölni, kis keskeny polcokat készíteni. Helyezzen rájuk azonos méretű edényeket. Szereljen be rögzítőket vagy kampókat a homlokzat belső oldalára, tárolja ott a szükséges tárgyakat. A munkalap és a szekrények közötti tér maximális kihasználása érdekében helyezzen perforált paneleket kötény helyett. Ez lehetővé teszi, hogy sok különböző apróságot helyezzen el ott.

Lemezelválasztók méret szerint

Tányérokra osztók méretük szerint

Hogyan spórolhatunk helyet

Behúzható rendszerek

Különféle lehetőségek a konyhabútorok lehetséges feltöltésére

Ha nagy fantáziája van, sok ötlettel állhat elő a helytakarékosság érdekében. Nincs elég hely a dobozokban, építsen egyfajta állványt, akasszon rá eszközöket. Ha több ételt készít, helyezze a szeletelőtáblát a mosogatóra a kényelem érdekében. Rögzítse a csészék és poharak polcait a falhoz. Az asztalon történő helytakarékosság érdekében helyezze a késeket mágnesszalagra. Mágnesekkel tartsa a fűszereket a hűtőszekrény ajtaján.

Mágnesszalag késekhez

Mágnesszalag késekhez a modern konyha belsejében

Cserélje ki a szokásos polcokat kihúzható rendszerre. A kis tárgyak kis polcai mind a falon, mind a homlokzat belső oldalán vannak elhelyezve. A burkolatokhoz készítsen keresztlécet és rögzítse az ajtóra vagy a falra. Tárolja azokat az elemeket, amelyeket ritkán használ a mennyezet alatt található polcokon. Sok lehetőség van, találja ki a sajátját.

Konyhai sarokszekrény

Remek helytakarékos lehetőség egy konyhai sarokszekrényhez

Hogyan lehet rendet tartani

Tehát ez a rend uralkodott a konyhában, és nem kellett sok időt tölteni a takarítással, mosogatással, a kályha tisztításával, az asztalok törlésével, általában azonnal takarítani. Ez sok időt takarít meg Önnek. Használjon páraelszívót főzés közben és után. Ez megszabadul a kellemetlen szagoktól. A kellemes illat érdekében gyújtson narancs- vagy citromhéjat.

Páraelszívó

Hood a konyhához, amely lehetővé teszi a levegő tisztítását a füsttől, égéstől és szagoktól

A hűtőszekrényt rendszeresen leolvasztja és mossa. A szagok semlegesítése érdekében mossa le szokásos szódabikarbónával. Az ételeket tartsa a helyén, és az elrontott ételeket dobja ki, nedves ételeket ne tároljon benne.

Tiszta és biztonságos hűtőszekrény

A tiszta hűtőszekrény az étel megfelelő tárolásának kulcsa

Gyakran nedvesen tisztítsa. Tárolja megfelelően a konyhai eszközöket. Készítsen raktáron tisztítószereket, szivacsokat, rongyokat, törlőkendőket és papírtörlőt. Az általános tisztítást havonta kétszer kell elvégezni. Ügyeljen arra, hogy szellőztesse a szobát. Vegyél egy szabályt, hogy ne halaszd el a takarítást későbbre, akkor a konyha tiszta és rendezett lesz.

Mosogatószerek a mosogató alatt

Mosogatószerek a mosogató alatt a rend és a tisztaság érdekében

Gyönyörű és kényelmes konyha

Szép és kényelmes konyha tisztasággal pezsgő

Előző

Következő