Kis hálószoba ágy kiválasztása a belső térhez

A kis helyiség belső terének kompetens megtervezése problémás. Különösen, ha olyan fontos helyiségről van szó, mint a hálószoba. A hálószoba egyfajta nyugalom, béke szigete. Belseje elősegíti a pihenést, a kikapcsolódást, elősegíti a gyógyulást egy nehéz nap után.

Kis luxus hálószoba

Kis luxus klasszikus hálószoba

A szobának tartalmaznia kell: kényelmes ágyat, fésülködőasztalt, szekrényt, könyvespolcot és még sok minden mást. Az összes szükséges elem kis helyre történő elhelyezése nem könnyű.

Színes megoldás

Amikor egy kis hálószobát díszít, a tér bővítéséhez előnyben kell részesítenie a fali dekoráció világos színeit

A kis hálószoba elrendezését alaposan meg kell közelíteni, ehhez mindenféle technikai és tervezési technikát kell alkalmazni. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a kis hálószoba elrendezésének jellemzőit.

Modern stílus

Modern stílus egy kis szoba befejezéséhez

Kis hálószoba design

Hálószoba a minimalizmus stílusában

Az egyszerű vonalak, a szokatlan csillár és a piros akcentusos fal egyszerűnek és megfelelőnek tűnik egy kis hálószobában

Gyakran talál tipikus apartmanokat apró szobákkal, alacsony mennyezettel. Korábban ez nagyon korlátozta a tervek létrehozását. Ma már számos új technika, módszer, anyag jelent meg az elegáns belső tér rendezéséhez még egy nagyon kicsi hálószobában is. A tervezés során a fő feladat a tér vizuális növelése.

Kis tetőtéri stílusú hálószoba

Egy kis tetőtéri stílusú hálószoba alkalmas egy magas mennyezetű otthonra

Ehhez a lehető legtöbb fényárnyalatot, tükröt, apró színű akcentust, multifunkcionális bútorokat kell használnia. A belső stílus kiválasztásakor figyelembe kell venni saját kívánságait és igényeit is.

Minimális bútorok egy kis hálószobában

A minimális bútor és lakberendezési tárgyak, lakonikus dekoráció, világos falak egyszerű skandináv stílust teremtenek egy kis hálószobában

Ágy kiválasztása: 5 szokatlan megoldás

Beépített ágy a hálószobához

A helytakarékosság érdekében egy kis szobában beépített ágyat használhat

A hálószoba meghatározó szerepet játszik a kis hálószoba kialakításában. Domináns helyet foglal el a szobában. Nem spórolhat ilyen bútorok vásárlásán. A pihenés minősége attól függ. A rossz alvás negatívan befolyásolja az ember egészségét és hangulatát.

Világos bútorok - mint akcentus egy kis szobában

A világos mennyezet világos tapétával, vízszintes díszekkel vagy csíkokkal a belső térben kibővíti a teret

Kis helyre nem könnyű kiválasztani a megfelelő alvóhelyet. Lenyűgöző ágy nem helyezhető el. Az egész szobát elfoglalja. Ebben az esetben jobb, ha előnyben részesítjük a kifejezetten kis hálószobákhoz tervezett speciális ágymodelleket.

Kényelmes gardrób ágy

Kényelmes ágy egy kis hálószobához, elrejtve a szekrényben

Kiválasztásukkor érdemes figyelembe venni a következő tényezőket.

  • A szoba általános stílusa. A bútoroknak összhangban kell lenniük vele, ideális esetben kombinálva;
  • Az építés megbízhatósága. A modern, szokatlan modellek összetett felépítésűek. Minden elemének tartósnak, megbízhatónak kell lennie.
  • Környezetbarát. Jobb, ha előnyben részesítjük a természetes, biztonságos anyagokból készült termékeket. Például természetes fából: tölgy, fenyő, luc.
Fa dobogós ágy

Az ablak melletti fa dobogós ágy remekül fog kinézni az országban vagy egy vidéki ház hálószobájában

A kis helyiségek modern modelljeit nagy kényelem, tömörség és eredeti megjelenés jellemzi. Az alábbiakban az öt legjobb modellt vizsgáljuk meg közelebbről.

Fiókok az ágyban

Fiókok az ágyban - ideális az ágynemű tárolásához

Konzolágy

Konzolágy

Beépített ágy zónázó konzolba

A lakás kicsi területe miatt legfeljebb egy szobában lehet bútorokat és kiegészítőket beavatkozni. Emiatt a hálószoba nem csupán pihenőhely. Gyakran egy mini dolgozószobának, egy könyvtárnak és egy játszótérnek ad otthont. Ha egyszerre több funkciót kíván kombinálni egy szobában, akkor partíciót kell használnia. Ez lehetővé teszi a helyiség megfelelő felosztását zónákra. A közönséges gipszkartonból készült fal telepítése azonban helytelen döntés lenne. Egyszerűen elfoglalja a helyét anélkül, hogy bármilyen hasznos feladatot elvégezne. A legjobb megoldás az ágy konzolba építése lenne. Általában egy egyszemélyes ágy van beépítve. Nappal nem zavarja, hasznos helyet foglal el, éjszaka egészséges pihenést biztosít.

Beépített ágy

Beépített ágy: funkcionalitás és praktikum

Kanapé polcokkal

Kényelmes transzformátor

Kényelmes transzformátor egy kis helyiséghez - kanapé

Hasonló ágy egy kis hálószobához a legjobb megoldás! A kanapé összetett kialakítású, de egyszerre több feladatot is képes végrehajtani:

  • kényelmes franciaágyat biztosít az alváshoz;
  • segít a különféle kiegészítők, könyvek polcon való tárolásában;
  • délután tágas kanapé lesz, amelyen összejöhet barátai egy teázásra.

Megfontoljuk az asztalon található kanapé előnyeit és hátrányait.

Előnyök hátrányai
Tömörség. Ez a legjobb megoldás egy fiatal gyermekes család számára, akik még nem engedhetik meg maguknak, hogy nagy lakást vásároljanak. Magas ár. Az ilyen bútorok nem olcsók az üzletekben.
Tágasság. Tárolhat dolgokat, könyveket a polcokon. Az elemek nem sérülnek meg az átalakítás során. A design a legjobb módon van elrendezve. A mechanizmus összetettsége. A kinyitható kanapé hozzáértő karbantartást igényel. A mechanizmus gyakori kezelése elhasználódhat.
Eredetiség. Ilyen bútorokat ritkán vásárolnak. Vendégei mindig meg fognak lepődni az eredetiségén.
Kanapé polcokkal

Kanapé polcokkal a nappali belső részén

Emelőszerkezettel

Ágy a mennyezet alatt

Egy ágy, amely egészen a mennyezetig fekszik

Ez egy szuper modern megoldás egy kis hálószobához. Ez a kialakítás senkit sem hagy közömbösnek. Ez biztosítja a hálószoba tárolását közvetlenül a szoba mennyezete alatt. Ehhez megbízható emelő mechanizmust használnak. Éjjel az ágy a kívánt magasságba esik, nappal felemelkedik, abszolút nem zavarja a mozgást. Az ilyen termék fő előnye a helytakarékosság. A kialakítás sok polcot biztosít, napközben helyet szabadít fel az ágyból, és segít sok dolgot elrejteni a konzolban. Néhány nagy párna elhelyezése a konzolon kényelmes kanapét biztosít. Ennek a modellnek a hátránya a tervezés bonyolultsága. Az emelőszerkezet idővel elromolhat, gyakran elakadhat, teljesen meghibásodhat.

Ágy emelőszerkezettel

Ágy egy kis helyiségnek emelőszerkezettel

Alvóhely az asztal alatt

Asztali ágy

Ágyasztal egy fő részére

Ha a fent említett modellek jobban megfelelnek a pároknak, akkor az asztal alatti ágy a legjobb megoldás egy ember számára. Az agglegény lakása mindig nagyon funkcionális. Az egyik szobában az embernek el kell rendeznie egy pihenési helyet, egy asztalt, egy szekrényt. A kis felvételek jelentősen korlátozzák a vágyakat. Ha több elemet kombinál egyben, akkor a lehető legtöbb helyet lehet megtakarítani. Tehát egy asztali ágy nagyszerű megoldás lenne. Ez egy meglehetősen egyszerű kialakítás. Fent egy teljes értékű munkahely van, alul pedig egy ágy az alváshoz. Könnyedén elhelyezhet egy számítógépet az asztalon, polcokat tehet könyvekhez. A földszinten mindig lesz egy puha matrac. Napközben a kíváncsi tekintetek elől speciális függönyökkel, panelekkel zárják le.

Ágy átalakító asztali ágy

Az ágyat átalakító asztali ágy tökéletes egy személy számára, és nem sok helyet foglal el

Ágy-szekrény

Szekrény ágy

Az ágyat egy napra eltávolítják a szekrényből, így helyet szabadít fel

Ha nagyon kicsi a hálószobája, akkor nem kell lemondania a tágas ágyról. De felmerül a kérdés: hova kell telepíteni? A nagy páros nagy méretű. Ilyen szokásos bútorok felszerelésével a helyiségben nem lesz több hely más tárgyak számára. De valójában minden egészen egyszerű - egy ilyen ágy elrejthető a szekrényben! Ennek a rendkívüli megoldásnak számos pozitív aspektusa van.

  • Kapsz egy nagy hálószobát. Ez egy házaspár számára nagyon fontos. Az ágyneműt nem lehet eltávolítani, mivel idővel hozzáigazodott a szerkezet emeléséhez.
  • Napközben a tervezés nem zavarja. Speciális mechanizmussal emelkedik, és szorosan bezárul a szekrényben. Délután könnyedén teríthet asztalt a helyére, meghívhatja barátait vacsorára.
  • Ma az ilyen bútorokat sokféle változatban mutatják be. A gardróbágyra nagy a kereslet, ellentétben más modellekkel. Bármely város üzletében könnyen megtalálható. Ha kívánja, megrendelésre elkészíthet egy tételt. Ezután a kialakítás tökéletesen illeszkedik a szobába.
  • Viszonylag alacsony ár. A gardróbágy kialakítása meglehetősen egyszerű, költsége nem sokkal több, mint egy szokásos ágy ára.
Vízszintes összecsukható ágyak

A vízszintes összecsukható ágyakat leggyakrabban ott használják, ahol több szabad helyre van szükség

Tükörszekrény a belső térben

Tükrös szekrény

Tükrös szekrény - a legelőnyösebb lehetőség a tér vizuális kiterjesztésére

A tágas szekrény lehetővé teszi, hogy a lehető legkevésbé működőképes legyen egy kis hálószoba. Néhány trükkel szinte láthatatlan a belső térben. A legegyszerűbb technika a tükrös felületek használata. A tükrök vizuálisan megnövelik a szobát. A szekrény ajtajára helyezve két problémát azonnal megoldhat: növelheti a helyet, kialakíthat egy kényelmes helyet holmik, kiegészítők tárolására.

Csúszó szekrény a hálószobához

A csúszó szekrény csak üdvösség egy kis helyiség számára

A dolgok, könyvek, felszerelések nagy felhalmozódása esetén jobb, ha a szokásos szekrényeket részesítjük előnyben. Nagyon tágasak. A tükrök vizuálisan csökkentik méretüket.

Kis hálószoba belső

Belső tér egy kis hálószoba tükrös szekrénnyel

A sarokszekrény lesz a legjobb megoldás, ha korlátozott a hely. Amikor minden centiméter aranyat ér, akkor egy sarokszekrény elrendezése a lehető legtöbb helyet takarítja meg. A saroktükrös szekrények kívülről kompaktak lesznek. Belül azonban tágasak. Könnyen elrejthetik az ágyneműt, a lakástulajdonosok személyes tárgyait, könyveket, gyermekjátékokat.

Sarok szekrény

Sarokszekrény egy kis hálószobában

Előző

Következő