Barkács szauna bútor diagramok, utasítások, fotók

Fürdőszobabútor

A fürdőbútorok nemcsak céljukat tekintve különböznek minden mástól, hanem a felhasznált anyagokkal is

A fürdőháznak szüksége van egy bizonyos bútorkészletre, amelynek tartalmaznia kell egy asztalt, polcokat, fapadokat. A fürdőhöz való bútorok kiválasztásakor figyelembe kell venni annak sajátosságait, például a magas páratartalmat. A fürdőben rejlő hő és nedvesség különleges követelményeket támaszt a bútorok anyagának megválasztásával kapcsolatban:

 • jó nedvességtűrés;
 • a bútorok képesek ellenállni a magas hőmérsékletnek;
 • alacsony hővezető képesség;
 • az anyag nem szabadíthatja ki az egészségre veszélyes mérgező vegyületeket.

A legmegfelelőbb anyagok bútorok a fürdőben

A fenti követelmények alapján a fürdő legalkalmasabb anyaga a fa.

 • Tűlevelűek.

A fenyő és a lucfenyő nem fog működni, mivel a fájuk gyantás, és a gyanta megpuhul a hőmérséklet növekedésével és melegítésével. A forró gyanta égési sérüléseket okozhat és elszennyezheti testét. Van egy lehetőség, amikor a gyantákat eltávolítják a fenyőről, de ennek a folyamatnak az eredményeként jelentősen megnő a faanyag költsége. A független ásványolvadás hosszú és meglehetősen nehéz folyamat, ezért helyesebb lenne a lombhullató fákból készült fa bútorokat választani a fürdőhöz.

Ha ennek ellenére valóban szeretne és megengedi az alapokat, akkor a cédrusból készült luxus belső tér ideális megoldás a fürdő bútoraihoz. A cédrusfa nem gazdag gyantában, a textúra a legalkalmasabb, de a költsége meglehetősen magas. A kanadai cédrusból készült fürdőbútorok pluszai azzal magyarázhatók, hogy a testre jelentős gyógyító hatást fejtenek ki azáltal, hogy az illóolajok a fából felszabadulnak annak fűtése eredményeként. Az ilyen olajok kiváló fertőtlenítő szerek, szagtalanítanak és jótékony hatással vannak a bőrre és a légzőrendszerre.

A kanadai cédrusból készült bútorok gyönyörű textúrával, nagy szilárdsággal, nagyon kellemes aromával és jótékony hatással vannak az emberi testre.

 • Keményfa.

A lombhullató fajok sokfélesége mellett a nyárfát és a hársat kell előnyben részesíteni a bútorok anyagaként. Ezeknek a fajoknak a fája kellemes világos árnyalattal rendelkezik, amely tökéletesen tolerálja a hőmérséklet és a páratartalom változását, ugyanakkor nem veszíti el eredeti formáját. Ezenkívül a hársnak kellemes illata van, puhasága miatt könnyen feldolgozható. A hárs hátrányai közül megkülönböztetik a gomba és rothadás iránti fogékonyságot, hogy mely kémiai vegyületeket használják fel, amelyek nagyon nem kívánatosak a gőzfürdőben.

Hársfa bútorok

A hársfa bútorok kellemes aromájúak, gyógyító hatásúak, könnyen feldolgozhatók és nem melegednek fel

A nyárfa szintén eleinte világos, de egy idő után sötétedni kezd. A nyárfát régebben a kutak tetejének elkészítéséhez használták, mivel magas páratartalom mellett jól megőrzi és nem rothad. A mínuszok közül - a farostok kopása következik be, ami horpadásokat és horpadásokat eredményez. A nyárfa fűrészáru költsége nagyon alacsony.

Nyárfa bútorok

A nyárfa bútorok könnyen kezelhetők és nagyon ellenállnak a nedvességnek

 • Egzotikus fajták.

Az anyag egzotikus változataként használhatja az Abasha fát, amely Afrikában nő. Színárnyalata a hőmérséklet emelkedésével változik: tejszerű vagy halványsárgától sötétbarnáig. A gőzfürdő legforróbb hőmérsékletén ez a fa nem melegszik fel a testhőmérséklet fölé, ezért nem lesz égési sérülés tőle. Hátránya, hogy ez az anyag nem olcsó.

Abash bútorok

Abash bútorok - ideális gőzfürdőhöz, nem melegednek fel és nem halmoznak fel nedvességet

Ha a helyiség többi részén fafajokról beszélünk, akkor a mosdóhoz olyan fajokra van szükség, amelyek jól reagálnak a nedvességre, az öltözőkhöz és a pihenőszobákhoz - bármilyen.

Milyen tárgyakból álljon egy fürdőbútor-készlet

Összpontosítania kell az egyéni ízlésre és az anyagi képességekre, de van egy bizonyos szabványos minimum.

 • A fürdő gőzfürdőjében polcokat kell készíteni. Különböző formájúak és méretűek lehetnek: egyfokozatúak vagy többfokozatúak; a fürdő falai mentén helyezkedjenek el, vagy "G", "P" formájúak legyenek. A gőzfürdőben gyakran fa fejtámlákat és lábtartókat helyeznek el. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gőzölés helye kicsi, nem kell azt felesleges tárgyakkal feltölteni, mivel ezek akadályt jelentenek a levegő mozgásában. A kényelem érdekében hozzáadhat egy kis padot a medencék és a vödrök elhelyezéséhez, valamint kampók rögzítéséhez.
  Szauna polcok

  A polcok a szauna belső részének legfontosabb elemei, és önmaguk elkészítése teljesen egyszerű és olcsó.

  Polctípusok

  A fürdő polcainak típusai és alakjai

 • A fürdő mosdórekeszét polccal kell felszerelni, vagy különféle konfigurációjú és méretű padokat lehet készíteni. Itt hasznosak lehetnek olyan részletek, mint a kádak, vödrök és egyéb fürdőeszközök székletei. Helyezzen egy akasztót az esetleges fröccsenéstől távol.

  Szaunapad

  Fából készült fürdő padjának vázlata és rajza

Szaunabútorok készítése maga

Alapvető táblázatrajz

A fürdőasztal alaprajza: minden méret módosítható és beállítható az egyéni igényeknek megfelelően

A tippek felhasználásával egyszerű bútorokat készíthet a fürdőhöz saját kezével. Az öntermelés lehetővé teszi, hogy minden merész fantáziáját megvalósítsa, és optimálisan kihasználja a fürdőteret, amelyet maximálisan a kényelmes pihenés érdekében terveztek, az Ön ízlésének és preferenciáinak megfelelően.

Polcrajz

Fürdőszoba polc rajza

Először el kell döntenie a tervezésről és a kivitelezésről. Ehhez a fürdő helyiség méretétől függően tervet kell készíteni a bútorok belsejében való elhelyezéséről, meg kell határozni azok méretét és alakját. Jó, ha a fürdőben mindent ugyanabban a stílusban fogunk elkészíteni, és a várható létszámnak megfelelően választjuk ki.

Fürdőszoba fedélzetek

Fürdőszoba padló beépítési rajza

Ha saját kezűleg készít bútorokat, fontos, hogy a részleteket jól feldolgozza: kerekítse le az éleit, csiszolja a felületeket teljesen sima állapotba. Az önmetsző csavarok fém sapkáinak égési sérüléseinek elkerülése érdekében 5 mm mélyre süllyesztik őket, és felül fa gittel borítják. A fürdő berendezésének egyetlen részét sem szabad lakkozni.

Polcok gyártása mosófürdőben

Mivel a polcok magas páratartalmú helyiségekben helyezkednek el, és a hőmérséklet-változások hatással lesznek a fára, különös gonddal kell átgondolni a kialakítást.

A legnagyobb kényelem érdekében jobb, ha a polcokat szélesre (800 mm-nél nagyobbra) vagy még jobb 1 m-re készítjük. Hosszának meg kell felelnie a fürdő látogatóinak magasságának.

A fürdő polcainak mérete és alakja

A szerkezet magassága 0,8 m-es referenciaponttal készül.

 • A polcok elhelyezkedésétől a faltól a falig terjedő távolság mérése. A szellőzés érdekében feltétlenül hagyjon egy kis rést (kb. 10 cm).
 • A keret kialakítása horganyzott sarkokkal ellátott táblákkal. Hosszuk megegyezik a szoba hosszával, szélességük pedig körülbelül 60 cm.

  Keretgyártás

  A fürdő polcainak keretének elkészítése

 • A kereteket egymással párhuzamosan csavarják a falhoz. A torzítások elkerülése érdekében használjon szintet.
 • A szellőzőnyílást a kész keretek külsejéből kell elkészíteni. Ezután a fa deszkákat telepítik.
 • A keretet az ágyakhoz rögzítik és csavarokkal rögzítik a falhoz.

  Hüvelyes polc

  Felső polc deszkával bélelt

 • A polc, amely alul lesz, ugyanúgy készül és települ. Szélessége keskenyebb lesz (40 cm), hossza pedig megegyezik a felső részével.

  Keresztre szerelhető opció

  A padok deszkájának keresztirányú rögzítése

 • Az alján lévő polcon fa deszka lehet. A bútorok hátulja is készíthető belőle.
Szaunapolc feldolgozása Forrás: Banya-Expert.com

A fürdőágyak építésének befejezése után védőoldattal kell őket impregnálni.

Ha a polcok magas emberek elvárásaival készülnek, akkor a "kicsi" számára problémás felmászni rá. Ezért további padokat kell elhelyezni a gőzfürdőben, körülbelül 40 cm széles és különböző magasságú. Három centis csíkok, gondosan csiszoltak, vastag, stabil lábakkal.

Fapad készítése

Bolt szerelési rajz

A fürdő padjának szerelési rajza

Ez a rész a polc aljának, a lábtartóknak, a medencéknek és a vödröknek a pótlásához szükséges.

Ha saját kezűleg szeretne boltot készíteni, a következőkre van szüksége:

 • vágja a rudat több darabra, egyenként 40 cm-re (jövőbeli támaszok);
 • 60 cm hosszú keresztirányú állványokat vágnak ki egy másik rúdból;
 • alulról szegezze be a támasztékokat, és fentről rögzítse az 1 m hosszú deszkákból kialakított üléstalpat;
 • burkolja be a pad alját fa deszkákkal, 1 cm-es réseket hagyva;
 • takarja le a kész bútorokat növényi olajokat tartalmazó fertőtlenítő szerrel.
Padrajz

Egy egyszerű fürdőház padjának rajza saját kezű készítéshez

Hogyan készítsünk egy fából készült asztalt egy fürdőben

Egyszerű táblázat

Egyszerű téglalap alakú asztal kereszt alakú lábakkal

A pihenőszoba nem teljes kis asztal nélkül. Ennek a fürdőben található bútordarabnak meg kell felelnie a nedves helyiség bútorainak összes követelményének, mivel az öltözőben is változnak a hőmérsékletek, például a gőzfürdőben.

 • Vágja le a deszkákat 5 darab 2 méteres darabra a munkalap számára.
 • Az egyik rúdból készítsen 150 cm hosszú munkadarabot az asztallábak rögzítésére.

  A munkadarabokat gondosan köszörüljük

  A munkadarabokat gondosan csiszoljuk géppel vagy csiszolópapírral

 • Az előkészített táblákból asztallapot formázzon.
 • Miután 30 cm-re elment a rövid oldaltól, csatlakoztasson egy keskeny gerendát öt önmetsző csavarral. Tőle 35 cm-rel hátrébb lépve szereljen fel egy hasonló rudat. Vágja le a rudak végeit 45 ° -on.
 • Tegye ugyanezt a másik oldalon.
 • A lábak 70 cm hosszú rudakból készülnek, stabilitásuk érdekében trapéz alakú támaszok (4 db) készülnek. A trapéz sarkainak 45 ° -nak kell lenniük.

  A lábak előkészítése

  Asztali lábak előkészítése

 • A lábak összeállításához fadarabokat (70 cm) kell beillesztenie az üres részek közé, és rögzítenie kell az asztal szerkezetét.
A lábak rögzítése

A lábak középen való kereszteződéssel történő rögzítése

 • Az asztallábakat az asztallapra rögzített két pálca közé helyezzük.

  Táblázat összeszerelési rajza

  Készítsen két távtartót és csavarja őket laposan az asztal lábaihoz az ábra szerint

 • Az asztal minden részét önmetsző csavarokkal kell rögzíteni.
 • Helyezze a korábban elkészített deszkát (150 cm) a lábak közé, és erősítse meg.
 • Minden alkatrészt le kell kerekíteni egy elektromos kirakóval.
Megjavítjuk az asztallapot

Az asztallapot megemelik, megfordítják és a lábak tetejére helyezik, a szerkezetet önmetsző csavarokkal rögzítik

Következtetés

A bútorok összeszerelésének elvégzése a fürdőben a táblákat lazán kell egymáshoz helyezni, apró réseket hagyva. Ez megoldja a mosóhelyiségből és a fürdő gőzfürdőjéből származó vízelvezetés problémáját, a fa szellőztetésével. Ezenkívül a deszkák zsugorodhatnak vagy tágulhatnak a hőmérséklet és a páratartalom változásával, és a megmaradt rések helyet biztosítanak számukra.

Jobb, ha nem teszünk kárpitozott bútorokat a kikapcsolódáshoz a fürdőbe, mivel megfelelő szellőzőrendszert kell biztosítani számára, amely eltávolítja a felesleges nedvességet.

Előző

Következő