A bútorok helyes elrendezése az irodában tippek, ötletek, tervezés

A barátságos légkör megteremtése a vállalatok telephelyén a sikeres karrier kulcsa. Az előkészítés magában foglalja az irodabútorok elrendezésének hozzáértő megközelítését. A munkaterület helyes szervezését nemcsak a vezetők, hanem az összes alkalmazott ízlésének figyelembe vételével hajtják végre.

Munkahelyek elrendezése a partíción keresztül

Munkahelyek rendezése partíción és szabadon álló konferenciaasztalon keresztül

Kényelmet kell teremteni a vállalat látogatói számára is. A befejező munkákat, a bútorok kiválasztását és elrendezését az irodában ugyanabban a belső stílusban végzik. Mindennek összhangban kell lennie egymással - a színekkel, a bútorok konfigurációjával és az anyagokkal, hogy ezután elkerüljék a kényelmetlen légkört.

Több munkahely elrendezése

Több munkahely érdekes elrendezése egy tágas szobában

Először készítsen tervezési munkatervet, figyelembe véve a tér, a világítás, az ablakok, ajtók elhelyezésének minden részletét.

Standard bútorszettek

Normál bútorkészlet minden alkalmazott számára, azonos színvilágban, egy hatalmas ablakokkal rendelkező szobában, amely szabadság és fény érzetét kelti

A teljes munkaképességhez szükséges elemek:

 • a megfelelő alakú asztalok;
 • irodaszerek szekrényei, irattartók;
 • irodai székek;
 • szekrények, fogas
Munkahely

Irodai alkalmazott munkahelye polcokkal, talapzattal és kényelmes polcokkal

Tervezési irányelvek

Az irodában lévő belső bútorok elrendezésének megfelelő megtervezésének gondoskodnia kell a tér méreteiről, hogy semmi ne zavarja az alkalmazottak átjutását és a polcokhoz való hozzáférést. Ideális lenne egy átjárót hagyni a szoba közepén a könnyű mozgás érdekében.

Kényelmes irodai íróasztalok elhelyezése

Asztalok elrendezése a szobában, hogy minden alkalmazott át tudjon mozogni a szoba közepén

A vállalat tevékenységének sajátosságaitól függően a munkahelyek külön partíciók segítségével oszthatók fel. A szekrények, a vállfák mindig az ajtó közelében helyezkednek el, az irattartók pedig a fal mentén állnak az alkalmazottak rendelkezésére.

A munkahelyek elrendezése egymás után

Munkahelyek elrendezése egymás után, a fal mentén polcokkal, dokumentumokkal és könyvekkel

A modern piac sokféle konfigurációban kínál irodai íróasztalokat, az egyszerű téglalaptól az összetett ívelt és biztonságos formákig. A kanyarok és a sima vonalak jelenléte, az éles sarkok hiánya, a kiváló minőségű anyagok a modelleket kényelmesebbé és praktikusabbá teszik.

Különböző asztali alakzatok

Érdekes változatosságú asztalformák egy szobában, ugyanabban a színösszeállításban

Kis helyiségekben nagyon kényelmes a moduláris bútorok használata a személyzet helyének átszervezéséhez. Egy kiterjesztés szakasz és 2 szokásos táblázat segítségével helyet hozhat létre a menedzser számára. Számos általános szabály vonatkozik arra a feladatra, hogy miként rendezzen asztalokat az irodában.

Irodai bútorok elrendezése

Irodai bútorok elrendezése különböző irodákhoz és különböző emberek számához

Amikor csak lehetséges, ragaszkodnia kell hozzájuk, hogy hatékony munkanapot hozzanak létre:

 • ne helyezzék őket partíció nélkül egymással szemben;

  Vegyes iroda

  Az irodahelyiség vegyes elrendezésű - a munkahelyek egymással szemben helyezkednek el, de világos határokkal rendelkeznek

 • a munka helye ne legyen háttal az ajtónak és az átjárónak, a legjobb megoldás az ajtót átlósan;

  Szokatlan irodai lehetőség

  Szokatlan lehetőség a moduláris bútorok elrendezésére, így az ülő emberek közül senki sincs az ajtó hátulján vagy arcán

 • ha a vezető ugyanabban a szobában van az alkalmazottakkal, akkor a helyét a hely jobb sarkában lévő ajtótól a lehető legtávolabb kell elhelyezni;

  Executive asztal

  A vezető asztalát távol kell elhelyezni, távol a bejárati ajtóktól

 • a látogatói széket ajánlott az asztal oldalára helyezni.

  Látogató fotel

  Látogató fotel az asztal bal oldalán

Az ergonómia a munkavállalói termelékenység kulcsa

Irodai sarokasztalok elrendezése

Érdekes irodai sarokasztalok elrendezése kis válaszfalakkal

Ma sok vállalatnak van bizonyos számú alkalmazottja, kilátásba helyezve a létszám növelését. Az ilyen cégeknek előnyös a munkahelyeket ergonómikusan megszervezni, a teret zónákra osztva.

Irodai tágas helyiségek

Sok reklámcég, telefonos központ, internetszolgáltató tágas szobát képvisel, amelyben több tucat ember ül

Az irodaasztalok elrendezésének terve itt más és más. Így jönnek létre a nyugati "nyitott terű" irodák analógjai, ahol minden alkalmazott ugyanabban a szobában van, de külön rekeszekkel.

Munkahelyek páros elhelyezése

A munkahelyek ilyen elrendezése 2 helyet jelent a csapatmunkára és 2 helyet azok számára, akiknek a foglalkoztatása nem jelent interakciót

Az irodai asztalok ilyen elrendezése lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy külön dolgozhassanak, és ugyanakkor "lépést tartsanak" az egész csapattal. A helyiséget különféle anyagokból készült válaszfalak felhasználásával szigetelt részekre osztják, figyelembe véve a hang- és vizuális szigetelést.

A munkahelyek párhuzamos elrendezése egymás után

A munkahelyek egymással párhuzamos elrendezése lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy ugyanabban a helyiségben legyenek, és ne zavarjanak egymással

A legtöbb ember életének nagy részét az irodában tölti. Különös figyelmet kell fordítani a kiváló minőségű kényelmes székek vásárlására. A szék kialakításának minimalizálnia kell a gerinc terhelését. Az egészséges ember produktívabban dolgozik.

Irodai szék

Kényelmes irodai szék fekete színben

Ezért jobb előre gondolkodni, hogyan kényelmes az irodabútorok elrendezése. A leg ergonómikusabb és legnépszerűbb asztalok ívelt sarok alakúak.

Az irodai dolgozók egyéni zónáinak meghatározása

Az alkalmazottak egyéni zónáinak meghatározása irodai partíciókkal azoknak a vállalatoknak, amelyek alkalmazottai ritkán lépnek kapcsolatba ügyelettel

A szükséges elemeknek kéznél kell lenniük az alkalmazottaknak - szekrények, szekrények és polcok. Az irodabútorok kényelmes és hozzáférhető elrendezése biztosítja a magas termelékenységet.

Asztalok egymással szemben

Az alkalmazottak munkahelyeinek egymáshoz viszonyított elrendezése a munkavállalók közötti párbeszéd érdekében

Feng Shui tippek

Ágazati elrendezés

A Feng Shui szektorok helyes elhelyezkedése a munkahelyen

A kínai Feng Shui tudomány és annak előrejelzése, hogy bármely vállalatban kedvező energiaáramlást találnak, segítenek abban, hogyan rendezzék el a bútorokat az irodában. A közelmúltban nagyon divatos volt figyelembe venni a szobák tervezési és belsőépítészeti tippjeit. A gyakorlat azt mutatja, hogy ezek az ajánlások valóban az emberek javát szolgálják.

Feng Shui munkahely

Feng Shui munkahely az irodában

Minden térben vannak negatív energiájú munkahelyek, ahol nincs aktív élet és munkaképesség. Az asztalok és székek helyes elhelyezése az irodában különleges megközelítést igényel.

Feng Shui munkahely

Ajánlások a Feng Shui munkahely megszervezéséhez

Feng Shui azt tanácsolja:

 • kerülje a szabálytalan alakú bútorokat, például az L- és U-alakú asztalokat;
 • az íróasztalok és székek átlós elrendezése bizonyos esetekben nézeteltéréseket okoz az alkalmazottak között;
 • kis méretben tükröket ajánlott használni a vizuális nagyításhoz;
 • a titkár területe nem az ajtó felé nézhet;
 • helyezze el a főnököt a kíváncsi tekintetek elől, és a háta mögött üregnek vagy falnak kell lennie
A munkahelyed

A Feng Shui munkahelyed

Ha elegendő helye van, asztali számítógépeket rendezhet az irodában, a kardinális pontoktól függően. Északon több energiát kap, nyugaton kreatív ötleteket kap, közelebb a déli irányba, egyszerű megoldást talál az összetett problémákra, keleten pedig kreatív ötleteket kap.

Táblázat elrendezése

Az irodában az asztalok helyes elrendezésének vázlata

Helytelen bútor elrendezés

Ábra az irodában az asztalok helytelen elrendezéséről

Emlékeztetünk arra, hogy azoknak az állampolgároknak, akik nem hívei az ősi keleti tanításoknak, nem kell betartaniuk a Feng Shui szabályait.

Előző

Következő