Ágynemű méretű asztal felnőtteknek, gyerekeknek

A modern, eszeveszett életritmus ritkán teszi lehetővé a kikapcsolódást. Ebben a tekintetben növekszik a kényelmes, jó pihenés iránti igény. Legtöbbször otthon csak a hálószobában lehet pihenni. Ezért fontos szerepet játszik egy kényelmes szoba, kényelmes elhelyezéssel, a bérlő igényeinek megfelelően berendezve. A jól felszerelt alvási zóna lehetővé teszi a pihenést, a nap folyamán felhalmozódott fáradtság elhárítását. A kényelmes alváshoz ki kell választania a megfelelő ágyneműt.

Választható ágynemű

Az ágyneműkészlet kiválasztásakor ügyelnie kell a szövetre, a színekre és a méretekre

A készlet kiválasztásakor meg kell értenie, hogy kinek szánják. Óriási különbség van a felnőttek és a gyermekek, és még inkább a csecsemők számára készült készlet között. A nem megfelelő ágynemű rossz alváshoz vezethet. Kis lepedők gördülnek le, és olyan redőket képeznek, amelyek zavarják a megfelelő alvást. A túl nagy paplanhuzat „lenyelheti” a takarót, vagy összegyűjtheti az egyik oldalra.

A gyártók minden lehetséges lehetőséget figyelembe vettek az alvási zóna megszervezésében. A bemutatott választék lehetővé teszi, hogy komplett hálószobát válasszon egy kanapéhoz, ágyhoz, akár egy összecsukható ágyhoz.

A lepedők klasszikusak és nyújthatók

A lapok klasszikusak és nyújthatók, mindegyik típusnak megvannak az előnyei és hátrányai

Ágynemű felnőtteknek.

A piac az ágyneműk széles választékát kínálja, amelyek különböző formátumú ágyakhoz, kanapékhoz alkalmasak. Lehetőség van kész készlet vagy alkatrészek megvásárlására.

Ágyneműméretek

A különböző gyártók ágyneműinek mérete kissé eltérhet az elfogadott szabványoktól.

A kész headsetek mérete és a bemutatott elemek száma különbözik egymástól. Ezenkívül nagyon figyeljen a gyártóra. A származási ország befolyásolja az elemek hosszát és szélességét.

Hat szabványos "felnőtt" faj különböztethető meg, amelyek hosszában és szélességében különböznek egymástól, és amelyek alapján könnyű kiválasztani a megfelelő készletet:

Név Az elemek
Paplanhuzat Lap Párnahuzat
összeg Méret (cm.) összeg Méret (cm.) összeg Méret (cm.)
Egyszemélyes ágy 1 135x200 1 110x200 1 50x70; 70x70
Másfél alszik 1 143 × 210; 160x230 1 145x200 1-2 50x70; 70x70
Dupla orosz 1 175x210; 180x220 1 175x210 2 50x70; 70x70
Dupla euró 1 200x220; 215x220 1 200x215 2 50x70; 70x70
királyi 1-2 220x240; 240x260 1 220x240 4 50x70; 70x70
Család

(két paplanhuzat)

2 143x210; 160x230 1 175x210; 260x270 2-4 50x70; 70x70
Típusok, méretek és felszerelés

Típusok, méretek és komplett ágynemű

Az összes bemutatott párnahuzatváltozat azonos méretű. Lehetnek négyzetesek vagy téglalap alakúak. Figyelnie kell erre, és az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében válasszon egy készletet az otthon használt párnákhoz. A családi és királyi szetteket azonos vagy különböző párnahuzatokkal lehet felszerelni.

Az egyágyas szobákra a legkevesebb igény van a fogyasztók körében, ezért elég ritkák. Leggyakrabban a gyermek ágyneműinek sorában kerülnek bemutatásra.

Egy szett

Az egyik hálószoba egy lepedőből, paplanhuzatból és 1 párnahuzatból áll

Másfél ágykészlet joggal nyerte el a piaci rést. Kényelmesen használhatók 1 fős hálóként és szélesebb ágyakon is.

Másfél szett

A másfél szett paplanhuzatból, lepedőből és két párnahuzatból áll, és alkalmas egy- és másfél ágyra

A párosok azoknak a pároknak szólnak, akik inkább egy közös takaró alatt alszanak. Az orosz és a külföldi gyártás teljes készletei összetételükben hasonlóak, csak paramétereikben különböznek egymástól.

A kanapé vagy ágy dupla változata, ahol két felnőtt alszik egy takaró alatt, paplanhuzatból, lepedőből, két vagy négy párnahuzatból áll

Az európaiak nagyobb szélességben és hosszúságban vannak bemutatva. Emiatt kényelmesebb a használatuk, az alvóhelyek szélesebb körére alkalmasak. A megnövelt lepedő miatt jól rögzülnek az ágy matraca alatt, még anélkül is, hogy a termék szélein rugalmasak lennének. Meg kell jegyezni, hogy az "euro" készlet kiválasztásakor gondosan el kell olvasnia az elemek jelzett méreteit. A gyártó országától függően az ágynemű nagymértékben változni fog.

Euro ágynemű szett

Az Euro szett megegyezik a duplaéval, de a méretei valamivel nagyobbak, ezért alkalmas nagy ortopéd matracos ágyakhoz és széles kanapékhoz

A „családi” opció ideális azok számára, akik szeretik a „saját” takarójukat. A szett két másfél paplanhuzatot tartalmaz, ami fokozza a kényelmet, ha valaki szereti "elvinni" a takarót.

Családi készlet

A családi szett két paplanhuzatból, egy lepedőből és két vagy négy párnahuzatból áll, amelyek alkalmasak azoknak a pároknak, akik inkább ugyanazon az ágyon, de különböző takarók alatt alszanak

A "királyi" változatot az elemek legnagyobb méretei különböztetik meg. Ez Európa családi hagyományainak köszönhető. Kezdetben elfogadták, hogy egy házaspárnak nagyméretű hálószobabútorokkal kell rendelkeznie, szükségszerűen széles házassági ággyal. A paplanhuzatok száma 1-2 lehet. A pár maguk választhatják ki a lehetőséget, a kényelmes alvás kedvéért összpontosítva.

Royal fehérnemű szett

Gyönyörű king méretű szatén ágyneműkészlet egy hatalmas ágyhoz

Hálóruhák gyerekeknek.

A babaágyak kiválasztásakor vegye figyelembe annak a gyermeknek az életkorát, akinek a szettet átrendezik.

Ágy újszülötteknek

Az újszülött ágyneműméretek a standard kiságyméreteken alapulnak

Az újszülött csecsemők teljesen illeszkednek a kiságyhoz. Általában a lepedő téglalap alakú lehet, hogy jól illeszkedjen a matrac alá. A modern modellek a könnyű használat érdekében "rugalmas szalaggal" rendelkező modellek közül választhatnak. párnahuzat egy kis téglalap, amelyben egy speciális párnát kell elhelyezni a kicsik számára. A paplanhuzatok átlagosan 10 centiméterrel kisebbek, mint a lepedők. A készleteket speciális puha lökhárítókkal is kiegészíthetjük a kiságy falain.

Gyerek fehérnemű szett

Világos színes készlet baba fehérnemű

A gyermekek kiválasztásakor az óvodásoknak és a serdülőknek az ágy paramétereire és a gyermek életkorára kell összpontosítaniuk. A párna, valamint a csecsemők számára is csak téglalap alakú.

Ágynemű lányoknak

Ágyneműkészlet lány hálószobájához szeretett hercegnőivel

A tizenéves szettek meglehetősen közel állnak az egyedülálló, másfél alvó "felnőttekhez".

Ágy egy tinédzser számára

Ágyneműkészlet egy tizenéves fiú számára

A szabványos formátumok alább találhatók.

Név Ágyneműméretek
Paplanhuzat Lap Párnahuzat
Újszülöttek számára 100x135; 150x110 110x140; 150x120 35x45; 70x60
Gyermek 100x140; 120x150 100x138; 120x160 40x60

A megfelelő kiválasztása

Annak eldöntéséhez, hogy milyen típusú készletet érdemes megállítani, meg kell mérni a fekvőhelyet. Mérőszalaggal felfegyverkezve megmérjük a matrac, párnák, takarók szélességét, hosszát. A matrac szélességén kapott eredményekhez adjunk hozzá 80-100 centimétert, a paplanhuzatnál pedig 5-6-ot a takaró adataihoz.

Ágynemű

Az ágynemű méretét a matrac fő paramétereitől függően választják meg

Paplanhuzat mérete

A paplan huzatának meg kell egyeznie a paplanjával, vagy valamivel nagyobbnak kell lennie

Nagy, nem szabványos méretű ágyhoz, két matraccal megfontolhatja két másfél alvó fülhallgató használatát.

Kétszemélyes ágy két matraccal

Két matracos franciaágyért vásárolhat családi szettet vagy 2 azonos másfélet

Megnevezési lehetőségek

A csomagok tartalmazzák az ágynemű általános nevét és méretét, ami megkönnyíti a megfelelő készlet kiválasztását. De nem lehetséges a külföldi termékek szokásos megnevezése is. Az alábbiakban bemutatjuk a felmerült szimbólumok lehetőségeit.

 • Egyágyas - egyszemélyes, 2 külön ágy, 1 ágyas.

  Egyetlen lehetőség

  Normál méretek egyetlen készlethez

 • Másfél ágy - Extra hosszú egyágyas, 1,5 ágyas.

  Méretek másfél ágynemű készlet

 • Kétágyas (orosz) - teljes, dupla, 2 ágyas.
  Dupla készlet

  Dupla standard ágynemű szett

  Nem szabványos dupla készlet

  Nem szabványos dupla garnitúrák széles ágyhoz

 • Baba - Gyerekek, baba ágy.

  Gyerek készlet

  Babaágy méretei a kisgyermek kiságyában

 • Dupla (euro) - euró szabvány.

  Euro kit

  Euro ágynemű szett méretekkel

 • Királyi - királynő, királyméretű.
  óriás méret

  King méretű ágy nagy ágyhoz

  Családi ágynemű szett két paplanhuzattal

Előző

Következő