Francia összecsukható kanapé - az összes előny és hátrány mérlegelése

A bútorok kiválasztásakor mindenképpen figyeljünk a benne található funkciókra. A kárpitozott bútorok a kényelem és a kényelem mellett leggyakrabban teljes fekvőhellyel vannak felszerelve. A kanapé vagy szék ágygá alakításának egyik módja a francia összecsukható ágy átalakító mechanizmus.

kanapé francia összecsukható ágy

Ennek a mechanizmusnak a jelenléte a kanapé kialakításában elsősorban annak szokatlan kialakításáról beszél.

francia kagyló fotó

Ma az ilyen divatos Hi-Tech stílusban készült kárpitozott bútorok szinte minden elemét pontosan a „francia összecsukható ágy” elve alapján helyezik el.

franciaágy kanapé választék

A "francia összecsukható ágy" összecsukható mechanizmusú kanapé megkülönböztető jellemzője, hogy nagyon kevés helyet foglalva valódi két vagy három hálószobává válik.

A cselekvés mechanizmusa

A francia összecsukható ágy 3 szakaszból áll, amelyeket pántok kötnek össze. A fejrész közvetlenül a kanapéhoz van rögzítve, a másik 2 U alakú lábakon nyugszik.

kinyitható kanapé összecsukható ágy

A kibontáshoz először le kell vennie a párnákat a kanapé azon részéről, amelyen ülnek, majd fel kell emelni és magához kell húzni.

francia kiságy kanapé

Hajtsa ki, ellenőrizve, hogy a támaszként szolgáló fém lábak vízszintesek-e és jól vannak-e rögzítve.

Ez a kialakítás meglehetősen egyszerű és kompakt. A kanapé kibontásához ki kell vennie a párnákat, kartámaszokat, le kell vennie a fedelet (ha van). Ezután az egész mechanizmust egy speciális fogantyú emeli meg, és 2 lépésben kibontakozik. Ugyanakkor a lábak a tapadás miatt önállóan veszik fel a kívánt helyzetet.

Francia kagyló kialakítás

A francia összecsukható ágyas mechanizmusú összecsukható kanapék nem ajánlottak gerincbetegségben szenvedőknek, valamint gyermekeknek.

francia kiságy kanapé

Sajátos kialakítása miatt nem lesz nagyon kényelmes ilyen kanapén aludni minden nap. De a késedelmes vendégek vagy a hirtelen megjelenő rokonok lehetőségeként csak kiváló!

A francia összecsukható ágyak típusai

A francia összecsukható ágyak különböznek az ágyalap típusától.

  1. Napellenző.
  2. Fonott háló.
  3. Lemez (lamella).
  4. Napellenző és páncél.
  5. Hegesztett háló.
Francia kagyló alap

A "francia összecsukható ágy" kinyitható kanapé valóban úgy néz ki, mint a legáltalánosabb összecsukható ágy, amely szintén három szegmensből áll.

Francia összecsukható ágy matraccal

Csak itt van elrejtve az egész mechanizmus a kanapé belsejében, a fő ülőhely alatt.

A napellenző és a szövött háló formájában lévő alapokat a modern gyártók nem használják, mivel kiderült, hogy a legkevésbé tartósak, használatuk során megereszkedtek, kedvezőtlen körülményeket teremtve a gerinc helyzetéhez.

kanapé francia összecsukható ágy

Manapság az átalakító mechanizmusok akár 10 lamellával rendelkeznek napellenzővel kombinálva - ennek a kialakításnak köszönhetően nagy súlyt képesek elviselni.

kanapé francia összecsukható ágy

A mechanizmus napi működése azonban gyakran annak gyors lebomlásához vezet.

A lemez elfogadhatóbb lehetőség. Fából készültek, sima felületet biztosítanak, de idővel egyenetlenül hajlanak a test súlya alatt. A napellenző és a léc együttesen kettős hatást kölcsönöz. A napellenzőnek köszönhetően mind sík felület, mind terheléseloszlás. 

összecsukható kanapé alváshoz

Egy ilyen, 10-10 latral felszerelt alap akár 180 kg súlyt is képes elviselni.

kanapé francia összecsukható ágy

Egyes modellek nem lécekkel, hanem hegesztett rácsokkal vannak felszerelve - az ilyen kanapékban a kikötő felülete merevebb, mint a lécek és a napellenzők.

És a legtartósabb (terhelés 200 kg-ig) és tartósabb lehetőség a hegesztett háló. A faelemek hiánya minimálisra csökkenti a mechanizmus károsodásának valószínűségét, és a rugók által felfüggesztett hegesztett rács nem hajlik a test súlya alatt.

kanapé fotó

Egy ritka összecsukható ágy rugós tömbös és többrétegű töltelékkel ellátott ortopéd matracgal van felszerelve.

francia kagyló fotó ötletek

De ha igen, akkor ez a kanapé sikeresen felváltja a jó ágyat.

Erősségeit és gyengeségeit

Mielőtt végleges döntést hozna a francia kagylós mechanizmusú kanapé megvásárlásáról, értékelje annak előnyeit és hátrányait.

francia kiságy kanapé

Kényelmes ülőfelület - a bemutatott kanapék kényelmesek.

francia összecsukható ágy sarokkanapé

Puha felső párnákkal és kényelmes karfákkal ellátott háttámlákkal vannak felszerelve.

Előnyök hátrányai
Kompakt: a kanapéba rejtett 2 ágyas ágy megtakarítja a helyet. A mechanizmus megbízhatatlansága a francia kagyló fő hátránya (nem alkalmas napi használatra), ugyanakkor nagyon kényelmes a vendégeket elrendezni rajta.
Az alacsony ár lehetővé teszi, hogy ágyat rendezzen a vendégek számára a családi költségvetés veszélyeztetése nélkül. Doboz hiánya a fehérneműhöz (az egész helyet maga a mechanizmus foglalja el). A kivétel a sarokmodellek, amelyek oldalán tárolórekesz található.
Kényelmes ülések a kikapcsolódáshoz: leggyakrabban az ilyen mechanizmusú kanapék puha párnákkal és kartámaszokkal vannak felszerelve. A hálóhely általában 180-185 cm hosszú, nem alkalmas magas emberek számára.
Ortopéd matrac használatának lehetősége (csak hegesztett hálóval ellátott változatban) Leggyakrabban vékony hab vagy poliuretán hab matracokat használnak, legfeljebb 6 cm szélesek. Kemény matracot nem lehet használni, még hegesztett talppal sem.

Hogyan válasszuk ki a francia összecsukható ágyat

Miután részletesen tanulmányozta az eszközt, az ilyen modell előnyeit és hátrányait, megértette, mire kell figyelnie vásárláskor.

  1. Alaptípus. Az élettartam növelése érdekében jobb, ha ponyvalapot (8-10 lamellát) vagy hegesztett hálóból használunk.
  2. Márka. Ellenőrizze a gyártó megbízhatóságát. Ez a kérdés nagyon releváns egy francia kagyló számára, különben fennáll annak a veszélye, hogy még egy évig sem fog tartani.
  3. Építés minősége. Győződjön meg arról, hogy a mechanizmus megfelelően működik, nehézség nélkül eltávolítható és visszahajtható, és nyikorog.
  4. Matrac. Erre az elemre különös figyelmet kell fordítani.
Francia kagyló kialakítás

Mint a gyakorlat azt mutatja, 10 lat felhasználása elég ahhoz, hogy ellenálljon egy nehéz ember súlyának.

francia összecsukható ágy kanapé fotó

Ugyanakkor az alacsonyabb páncélzatú modelleket kisebb terhelésekre tervezték.

Matrac kiválasztása

A matrac a kanapéval együtt szállítható, vagy külön kapható. A fő szabály az, hogy néhány centiméterrel kevesebb legyen, mint az alap, különben nem tudja feltekerni a szerkezetet.

kanapé francia összecsukható ágy

A "francia összecsukható ágyak" hajtogatottak, ezért itt kis vastagságú (legfeljebb 6 cm) matracokat használnak.

Francia összecsukható ágy ortopéd matraccal

Minden nap aludni rajtuk nem túl kényelmes, de vendéghasználatra ez elég.

Leggyakrabban a matracok habszivacsból vagy poliuretánhabból készülnek. Sajnos maximális magasságuk 60 mm, ami rossz hatással van az ortopédiai tulajdonságokra, de ideiglenes használatra igencsak alkalmas. Hegesztett háló alakú alapok esetén legfeljebb 7-10 cm vastag matracot szabad használni. Meg kell érteni, hogy a töltőanyagok, például a kókuszrost és a tengeri fű, ebben az esetben nem alkalmazhatók, mivel az összecsukás következtében megsérül és összeomlik.

mechanizmus francia kagyló

A használt matracoknak könnyen meg kell hajlaniuk, ezért ezekhez a kanapékhoz nem állnak rendelkezésre kemény matracok.

Francia kagyló belső

Nincs rekesz az ágyneműhöz - az összes szabad helyet a matraccal összehajtott mechanizmus foglalja el.

A francia összecsukható ágy néhány hátránnyal eléggé képes ellátni a vendéghely funkcióit. És a modern gyártási technológiák az ilyen szerkezetet elég tartóssá teszik, ha helyesen használják.

Francia összecsukható ágy a belső térben

A mechanizmus napi átalakítása ellenjavallt, mivel gyorsan használhatatlanná válhat.

Francia kagyló kialakítás

A legfontosabb az, hogy ne legyen olyan súlytúlterhelés, amely károsíthatja a törékeny mechanizmust.

Előző

Következő