Mi az öko-bőr a bútorok előnyeinek és hátrányainak

A bőrbútorok a házban mindig gyönyörűek. Hangsúlyozza a tulajdonos státuszát, nagyon tekintélyesnek tűnik és kényelmesebbé teszi a szobát. De a valódi bőrből készült bútorok drága öröm, amelyet nem mindenki engedhet meg magának. Ezért a bútorpiac kétféle „műbőr” kárpitot kínál: műbőr és ökológiai bőr (öko bőr).

Műbőr bútorok

Az otthoni vagy irodai bőrbútorok mindig is bizonyos állapotjelzők voltak és jelentenek, mivel mindig drágák, elegánsak és gyönyörűek.

Eco bőr fotel

Ma a gyártók az öko-bőr széles választékát kínálják, amelynek ára a gyártási technológiáktól függ.

Korábban a műbőrt szinte minden termék gyártásához használták, mivel olcsó és viszonylag tartós. Ennek azonban van egy jelentős hátránya: a műbőr szövet alap, amelyre polivinil-kloridot (PVC) és más kémiai adalékanyagokat visznek fel. Ezenkívül nem lélegző, és az ilyen műbőrből készült kanapé nem biztonságos az emberi egészségre. Minden megváltozott, amikor a műbőrt poliuretánból készült bőr váltotta fel, pamut öko-bőr talppal.

Eko bőr bútorokhoz

Ugyanakkor pontosan a magas költségek miatt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak a valódi bőrből készült bútorokat.

Öko-bőr ágyak

Ugyanakkor egyes tulajdonságaiban az anyag egyedi mintái meghaladják a természetes bőrt is.

Miből készül az öko-bőr?

Ez egy új anyag, amelynek előállításához 100% pamutot használnak, poliuretán (PU) réteggel borítva, káros szennyeződések nélkül. Az ökobőrből készült bútorok, ellentétben a műbőrből készült bútorokkal, nem rendelkeznek kellemetlen szaggal, kiváló légáteresztő képességgel rendelkeznek (az anyag szerkezetében található pórusok nagy száma miatt), higroszkópos és abszolút hipoallergén, így még a gyermekek számára is biztonságos. Az öko bőr kanapé közvetlen napfényben nem nagyon melegszik fel, és hidegben sem fagy meg.

Öko bőr bézs

A közelmúltig a természetes anyag egyetlen analógja a műbőr volt, amelynek külső jellemzői és teljesítménye sok kívánnivalót hagyott maga után.

Gerd ágya öko-bőr

A kárpitozott bútorok karbantartásának legkénytelenebb anyaga az öko-bőr.

Az anyag tartós, sima és kellemes tapintású, ezért nehéz megkülönböztetni a valódi bőrtől. Nincsenek a természetes bőrben rejlő hátrányai:

 • egyenetlen vastagságú,
 • egyenetlen szín és textúra,
 • kisebb hibák.
Eco bőr

A modern technológiáknak köszönhetően napjainkban megjelent egy ökobőr anyag, amelyet bármilyen bútor kárpitozásához meg lehet vásárolni.

Bézs színű öko-bőr kanapé

Ezért érdemes megvenni, ha kárpitozott bútorokat akar az országban, a konyhában, olyan helyiségekben telepíteni, ahol a szennyeződés lehetséges.

Az ökobőr nem nagyon sokféle van a piacon. A legfontosabbak Oregon, Alba, Kompanion és Dollaro.

 1. Oregon: 70% pamut és nagy kopásállóság. Ez a legnépszerűbb anyag az ökológiai bőr minden típusa között, a legjobb ár-minőség arányú, és pontosan továbbítja a valódi bőr finom textúrájú mintázatát.

Oregonnak is vannak változatai: Oregon Antique (fényes felülettel) és Oregon Royal (a felülete sima és fényes).

 1. Alba: Szintén meglehetősen népszerű anyag, amely nagyon lélegző és lélegző. Ellenáll a fénynek, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a kisebb sérüléseknek és a kopásnak.
 2. Kísérő: kopásállóbb és tartósabb, mint az Oregon, szerkezetében is különbözik - a PU-filmet polimer alapú poliuretán habra viszik fel.
 3. Dollár: nagyon jó minőségű ökobőr a bútorok kárpitozásához. Az öko-bőr összes legjobb tulajdonságát tartalmazza. Klasszikus matt bőr utánzata különböző színekben (a színek széles skálája jelenik meg: smaragdtól a skarlátvörösig).
Sötét ökobőr

Az ökobőr ötvözi a természetes anyag előnyeit - a lélegző képességet, az erőt és a tartósságot, és az előző generációs mesterséges anyagok fő előnye az elfogadható ár.

Ökóbőrből készült puf szőnyeg

Az egyedi technológiáknak és a termelés középpontjában álló innovatív fejlesztéseknek köszönhetően ezeknek a termékeknek nincsenek analógjaik a piacon.

öko-bőr puff

Tehát az alap természetes anyagokat tartalmazhat - pamut, valódi bőr vagy mű poliészter.

Az ökobőr előnyei és hátrányai

Az ökológiai bőrkárpitozásnak, mint a drága természetes és olcsó műbőr cseréjének lehetősége, megvannak az előnyei és hátrányai.

A pluszok tartalmazzák

 1. Nagy anyagállóság a kopás, kopás, karcolások és hajlítás ellen. A poliuretán háló speciális elrendezése miatt kisebb sérülések könnyen gyógyíthatók.
 2. Környezetbarát, abszolút hipoallergén és biztonságos az emberek és a háziállatok számára.
 3. Gyakorlatilag nem különböztethető meg tapintástól és vizuálisan sem a természetes bőrtől, de az öko-bőr ára jóval alacsonyabb.
 4. Jó légáteresztő képesség és higroszkóposság az anyag nagy pórussűrűsége és a pamut lélegző képessége miatt.
 5. A műbőrre jellemző nem mérgező és teljes kellemetlen szag hiánya.
 6. Egyszerűség és könnyű ápolás: Az eco-bőrből a kanapé felszínéről történő szennyeződés eltávolításához először nedves ruhával kell átmosni a foltot, majd gyorsan szárazra kell törölni, hogy a szennyeződés ne szívódjon fel.
Eco bőr kollekció

Eko-bőr felületi anyag - poliuretán.

Nagy, ökobőrből készült ágy

Kellemes tapintású, valóban természetes bőrnek tűnik.

Sarokkanapék ökobőrből

Eko-bőr felületi anyag - poliuretán.

Az öko-bőr bútorok ilyen sok előnye a mesterséges anyagból készült bútorokkal szemben minden bizonnyal lenyűgöző. De ennek a kárpitozásnak megvannak a maga hátrányai.

 1. Ez még mindig hamis bőr, bár nagyon közel áll hozzá. Tehát azok számára, akiknek minden szempontból hangsúlyozniuk kell a termék hitelességét, jobb, ha valódi bőrből készült bútorokat választanak.
 2. Ha van otthon macska, akkor tartózkodnia kell ökológiai bőrből készült bútorok vásárlásától, mivel a macska karmai képesek behatolni az anyag szerkezetébe, így láthatóvá válik a szövet alapja, amely akkor nem szorul meg.
 3. Elég gyorsan bepiszkolódik, és nehéz eltávolítani a felületéről a markerek, a tinta és a gouache nyomait.
 4. Az alacsony minőségű ökobőr hideg és sokáig melegszik. A hideg évszakban az ilyen rossz minőségű kárpitokat takaróval kell letakarni, hogy ne fagyjon le a kanapén ülve.
Az ökobőr és annak méltósága

Tehát az alap természetes anyagokat tartalmazhat - pamut, valódi bőr vagy mű poliészter.

Eco bőr kanapék

Nagyon jól néz ki.

Az öko-bőr ágy tartóssága

A közelmúltig a természetes anyag egyetlen analógja a műbőr volt, amelynek külső jellemzői és teljesítménye sok kívánnivalót hagyott maga után.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő öko-bőr bútorokat

Ha ennek az anyagnak az összes előnye és hátránya már mérlegelésre került, és adott volt az ökológiai bőrből készült kanapé megvásárlásához, akkor a probléma továbbra is csak a választása, mert az üzletek hatalmas mennyiségű, különböző textúrájú és színű kárpitozott bútorokat kínálnak.

Műbőr és műbőr kárpit a kanapéhoz

Ezenkívül külső dekoratív hatások biztosítása vagy az anyag tulajdonságainak javítása érdekében külső bevonatot alkalmaznak, amelyet az öko-bőr poliuretán felületére visznek fel.

Maddalena szék

Nem drága, mint a valódi bőr.

Először is figyelnie kell a gyártóra és a többi vásárló véleményére róla. Valóban, az üzletben számos hasonló vagy kedvezőbb árú modell található, amelyek valójában műbőrből készült közönséges hamisítványok lesznek, amelyek egy év folyamatos használat után hámlanak le. Mivel ilyen belső tárgyakat nem vásárolnak minden évben, érdemes választani a jól ismert üzleteket, amelyekről sok véleményt írtak az interneten.

eko-bőr bútorokhoz

Egy speciális bevonatnak köszönhetően az öko-bőr ellenáll a közvetlen napfénynek, víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, miközben tökéletesen átengedi a levegőt.

Fekete öko bőr ágy

A kanapé drágának és tekintélyesnek tűnik.

Ezután már kiválaszthat egy adott modellt a kanapé textúrájának, színének és méretének kívánságaitól függően, és ellenőrizheti a szerkezet, az illesztések és a vászon integritásának minőségét.

Az öko-bőr bútorok előnyei

A modern ökobőr rugalmassággal, színstabilitással rendelkezik és nem reped.

fehér kanapé öko bőrből

Egy ilyen kanapé jó lesz egy vendégszobában.

Az öko-bőr kanapék kiváló olcsó alternatívák a valódi bőr kanapékkal, amelyek hosszú évekig fognak tartani, és ugyanazok maradnak, mint a vásárlás napján.

Műbőr sarokkanapé

Ezenkívül ez a legpraktikusabb és legkönnyebben karbantartható és használható anyag.!

Eko bőrből készült fekete szék

Az otthoni vagy irodai bőrbútorok mindig is bizonyos állapotjelzők voltak és jelentenek, mivel mindig drágák, elegánsak és gyönyörűek.

Előző

Következő