Csúszó rendszerek a csúszó szekrények telepítési lehetőségéhez és telepítéséhez

Kis lakóterületű lakás esetében rendkívül fontos a lakótér intelligens és kompakt használata. Ehhez gyakran igénybe veszik a tolóajtórendszerrel rendelkező tolószekrényeket a belső térben. Ezenkívül ez a kialakítás kiváló lehetőség lesz a válaszfalak számára a nagy ajtókhoz, és a legsikeresebben segít bármely helyiség zónázásában is. Gyakran igénybe veszik a fülkék bezárását ilyen elemek felhasználásával.

Csúszó rendszerek szekrényekhez

Gyakran használnak tolószekrényeket a belső térben tolóajtórendszerrel.

Csúszó rendszerek és homlokzati anyagok sugarú szekrényekhez

Ennek a kialakításnak köszönhetően az ajtólap simán, habozás nélkül, különböző irányokba csúszik.

Bármely ajtószárnyat megkülönböztetnek egyedi kialakítással, annak létrehozásához használt anyaggal, a nyíláshoz megfelelő méretekkel. A tervezési jellemzők nagyon változatosak, de mindegyikben van egy közös vonás - a rekeszajtók hengerének jelenléte. Ezek az apró részletek határozzák meg a penge élettartamát és könnyű használatát. Sőt, nemcsak a videók minősége a fontos, hanem a mester helyes telepítése is.

A csúszó szekrények csúszórendszereinek fő típusai

A tervezési jellemzők nagyon változatosak, de mindegyikben van egy közös vonás - a rekeszajtók hengerének jelenléte.

Telepítési és szerelési lehetőségek

A rendszer fő alkotóelemei, amelyek lehetővé teszik a különféle bútorelemek mozgathatóvá tételét, sok alkatrészből és összekötő egységből állnak. Az egyik fő ilyen alkatrész a henger. Lehetővé teszik az ajtók elakadását anélkül, hogy elzáródnának, és gyakorlatilag nincs zaj.

sötét szekrény tükörrel

Sőt, nemcsak a videók minősége a fontos, hanem a mester helyes telepítése is.

Csúszó szekrény a sikeres belső térért

Az alsó támasz padlószint alá helyezése vizuálisan rendkívüli hatást eredményez.

A bútor- és építőipari piacon a legnépszerűbbek:

  • ajtócsúsztató rendszerek, beleértve a kivitel különféle változatait;
  • különféle fiókos tolórendszerek, ide tartoznak az asztalok fiókos tervei, valamint a kanapék egységei, az asztalok és szekrények meghosszabbítható polcai.
Alumínium felfüggesztési rendszer felső görgői

A rendszer fő alkotóelemei, amelyek lehetővé teszik különféle bútorelemek mozgathatóvá tételét, sok alkatrészből és összekötő csomópontból épülnek fel.

Ez a cikk az első típust tárgyalja, amely információt nyújt a tolóajtók és a tolószekrények összekötő ajtajainak mindenféle tolószerkezetének használatáról.

Radiális szekrények - rekesz

Ezek a kis részek határozzák meg a penge élettartamát és könnyű használatát.

A csúszó rendszerek összehasonlítása

Sok múlik a lakótér belsejében, ezért a választáskor érdemes a színvilágra hagyatkozni.

Funkcionalitás

A szekrények csúszószerkezeteinek rendszerében a vezetők fő célja a csúszó elemek kényelmes működtetése. Az egyik fő elem - görgők, mozognak a speciálisan kijelölt sínek mentén. Az ilyen sínek minden olyan mechanizmus alapját képezik, amely mentén a görgők vízszintesen mozognak.

A szekrények tolórendszerei eltérnek egymástól

A szekrények csúszószerkezeteinek rendszerében a vezetők fő célja a csúszó elemek kényelmes működtetése.

A fő összetevők mellett a rendszer további tartozékokat is tartalmazhat, amelyek a következőket tartalmazzák:

  • tartók vagy akasztók a jobb görgős csúszás érdekében;
  • csillapító és tömítő elemek, amelyek a nyitást a legkényelmesebbé és csendesebbé teszik;
  • rögzítő beállítók;
  • különféle kis dekorációs tárgyak;
  • további alkatrészek, amelyek szükségesek az adott csúszó rendszereknél (különféle hengerek és sínek).
rendszerek csúszó szekrények fotó

Az egyik fő elem - görgők, mozognak a speciálisan kijelölt sínek mentén.

A szekrények csúszó rendszereinek profiljai

Ezenkívül egy ilyen rendszernek esztétikája és magas fokú könnyű kezelhetősége van.

Ilyen alkatrészeket bármely építési piacon beszerezhet. Az értékesítési asszisztens segít kiválasztani a megfelelő alkatrészeket a belső és az alkatrészszerkezetek egyedi megválasztásához. És a választás lehetővé teszi, hogy mind a pénztárca pénztárcájához, mind a luxus belső térhez válasszon elemeket. Az összes szükséges alkatrész a bútor méretétől, az ajtók súlyától, a mennyiségtől és más fontos tényezőktől függ.

Csúsztatható szekrény rendelésre

Az összes szükséges alkatrész a bútor méretétől, az ajtók súlyától, a mennyiségtől és más fontos tényezőktől függ.

A csúszó rendszerek osztályozása

Az ilyen sínek minden olyan mechanizmus alapját képezik, amely mentén a görgők vízszintesen mozognak.

A szerkezeti elemek típusai

A csúszó rendszer elemeinek kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az alkatrészek milyenek. Most a gyártók meglehetősen kiterjedt anyaglistát kínálnak, amelyekből az ajtó alkatrészei készülnek. Az alkatrészeket a következő kategóriákba osztjuk, az elkészítésükhöz használt anyagtól függően.

  • Műanyag. Egy ilyen vezető profil a legjövedelmezőbb az ár szempontjából. De a műanyag szerkezetek megbízhatósága rendkívül kétséges, mert maga a műanyag nem bizonyult megbízható anyagnak mindenféle épületelemnél. Leggyakrabban a műanyag alkatrészeket különféle fém szegélyekkel kombinálják, lehetővé téve az alkatrészek sokkal hosszabb élettartamát, mint eredetileg tervezték. A síntámaszok kombinálják a műanyag profilt és a hengereket egy műanyag profilral és egy fém anyagból készült tartófelülettel.
  • Acél. Az ebből az anyagból készült termékeket hosszú élettartam és szerkezeti megbízhatóság jellemzi. Az ilyen alkatrészek ára viszonylag alacsony, és az ilyen alkatrészeket gyártó vállalat népszerűségétől függ. Minél híresebb a cég, annál magasabb az ára a termékeinek. Ezért az acélalkatrészek költségei rendkívül magasak lehetnek. Ne fizessen túl, mert az acél tulajdonságai és az acél elemek könnyű telepítése nem fog ettől növekedni.
  • Alumínium. A sínek támaszai leggyakrabban ebből az anyagból készülnek, ideértve a szekrények ajtajainak csúszórendszereit is. Az ilyen alkatrészek a legmegbízhatóbbnak bizonyultak az építőipar és a bútorok piacán. Magas fokú megbízhatóság jellemzi őket, szép megjelenésűek és magas ergonómiai tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az ilyen alkatrészek kiváló minősége lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű, akár öt méteres magasságig tartó nehéz szerkezeteknél is alkalmazzák őket! Az egyetlen dolog, ami elriasztja a vásárlókat, a magas költségek. De ne spóroljon az alkatrészekkel, mert bármely csúszó rendszer élettartama rajtuk múlik.
szekrény fotó megrendelésére

A csúszó rendszer elemeinek kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az alkatrészek milyenek.

csúszó rendszerek

Az alsó támasz padlószint alá helyezése vizuálisan rendkívüli hatást eredményez.

A fenti anyagokból készült támaszok különböző formájúak lehetnek. Lehetnek görbe vagy egyenesek. Ezenkívül a görgősínek lehetnek egy, két vagy három szintes szalagok. Ez a felosztás az összekötő csomópontok számától, valamint a levelek számától függ.

Csúszó szekrény rajz a homlokzaton

A fenti anyagokból készült támaszok különböző formájúak lehetnek.

Tolóajtós rendszerek tipusai sugaras szekrényekhez

Különböző fiókos tolórendszerek, ide tartoznak az asztalok fiókos tervei, valamint a kanapék, az asztalok és szekrények meghosszabbítható polcai.

Az esztétikai elemek javítása érdekében az egyes szerkezeti elemek eloxálását, krómozását vagy festését alkalmazzák. Minden bevonatot a porszórási technológiáknak megfelelően hajtanak végre. A festés típusait az ügyfél belsejének megfelelően választják meg. A részletek készülhetnek aranyból, ezüstből, bronzból, és fás textúrájúak is lehetnek. Ezenkívül különböző színek választhatók.

Csúszó szekrények fotónyomtatással

Ezenkívül a görgősínek lehetnek egy, két vagy három szintes szalagok.

A csúszó szekrényrendszerek típusai

Amikor csúszó szekrényekhez választjuk a csúszó rendszereket, és nem csak azt mondhatjuk magabiztosan, hogy bármely ügyfél képes lesz a legkényelmesebb és legnyereségesebb opciót választani a maga számára.

A csúszó rendszerek típusai

A rekeszajtók esetében a legnépszerűbbek a felső és az alsó rögzítőelemekkel ellátott kivitelek. A felül gördülő kialakítás magában foglalja a vezető elemek beépítését a bútor felső részébe. A támasztógörgők a tetején vannak felszerelve, az alsó rész pedig reteszelő funkcióval rendelkezik. A reteszelő görgők az alsó támasz mentén mozognak. Ennek a kialakításnak köszönhetően az ajtólap óvatosan, különféle habozás nélkül csúszik. Ezenkívül egy ilyen rendszernek esztétikája és magas fokú könnyű kezelhetősége van. Az alsó támasz padlószint alá helyezése vizuálisan rendkívüli hatást eredményez.

Csúszó szekrény tükörrel bronz

Az esztétikai elemek javítása érdekében az egyes szerkezeti elemek eloxálását, krómozását vagy festését alkalmazzák.

Sugárajtó mechanizmus

Bármely ajtólap egyedi tervezésű, elkészítéséhez használt anyag, a nyíláshoz megfelelő méretű.

Ezen kívül vannak alsó és kombinált rögzítési rendszerek. Az alsó szerkezete hasonló a felsőkhöz, csak az alsó sínek az a tartóelem, amely mentén a görgők mozognak. De a kombinált rendszer ötvözi az egyik és a másik rögzítési módot, amely lehetővé teszi az ajtók lehető legpraktikusabb használatát.

Tolóajtós mechanizmus szekrényekhez 380 sorozat

A rekeszajtók esetében a legnépszerűbbek a felső és az alsó rögzítőelemekkel ellátott kivitelek.

szekrények rendszerei

A létrehozott szerkezet megbízhatósága érdekében meg kell vásárolni olyan alkatrészeket, amelyek kiváló minőségű anyagból készülnek, és amelyek több mint egy évtizedig tarthatnak.

Figyelembe véve a csúszó szekrények csúszórendszereinek kiválasztásakor megfogalmazott kulcsfontosságú szempontokat, és nem csak, bátran kijelenthetjük, hogy bármely ügyfél képes lesz kiválasztani a számára legkényelmesebb és legnyereségesebb lehetőséget. Sok múlik a lakótér belsejében, ezért a választás során támaszkodnia kell a színvilágra. A létrehozott szerkezet megbízhatóságához pedig jó minőségű anyagból készült alkatrészeket kell vásárolni, amelyek több mint egy évtizedig szolgálhatnak.

A csúszó rendszerek profil típusai

A támasztógörgők a tetején vannak felszerelve, az alsó rész pedig rögzítés funkcióval rendelkezik.

tolóajtó opciók

Ezenkívül egy ilyen kialakítás kiváló lehetőség lesz a nagy kapualjú válaszfalak számára, és a legsikeresebben segít bármely helyiség zónázásában is.

Előző

Következő