DIY kárpitozott bútorok gyártási alapelvei

Hangulatos nappali kanapéval és pihenőszékkel

Hangulatos nappali kanapéval és fotellel, hogy pihenjen egy nehéz nap után

Hol szeretünk pihenni egy mozgalmas nap után? Így van, egy kanapén vagy egy puha, kényelmes fotelben, a TV előtt ülve egy csésze forró teával. A kanapék ma már népszerű bútorok, az üzletekben meglehetősen nagy a választék. A tervezők egyre több új modellel jelentkeznek. Azok, akik követik a divatot, és akiket az alapok megengednek, cserélhetik a kanapét egy újra. Hogyan legyek azok számára, akik pénzügyileg korlátozottak, de változtatni akarnak, vagy egy régi, kényelmes modellhez szoktak, és a kárpitot már megdörzsölték?

Kedvenc szék összehúzódás után

Kedvenc szék kárpitozás és csere után

Azok a kézműves emberek, akik otthon végeztek javítást vagy cserélték a kárpit anyagát, nem lesznek nehézek önmagukban kárpitos bútorokat készíteni. Aki új ebben a vállalkozásban, aki nem rendelkezik bizonyos készségekkel, természetesen nehéz lesz.

DIY kanapéhuzat

Gyönyörű új huzat egy puha kanapéhoz a saját kezével

A barkácsolás előnyei

DIY kárpitozott bútorok

Gyönyörű és kényelmes kárpitozott bútorok saját kezűleg

Az otthoni bútorgyártás szórakoztató és ami a legfontosabb, izgalmas folyamat. Lenne vágy és fantázia, és nemcsak egy kanapé jelenik meg a házban, hanem más érdekes és szokatlan kárpitozott bútorok is.

Raklap kanapé kárpitozott ülésekkel

Raklap kanapé puha ülésekkel a vidéki belső térhez

A kárpitozott bútorok saját kezűleg történő elkészítésének számos pozitív aspektusa van, más szóval előnyei:

 • Életre kelti a legszokatlanabb tervezési ötleteket.
 • Ez a munka szórakoztató, lehetővé teszi, hogy készségeket szerezzen ebben az érdekes üzletben.
 • Lehetővé teszi a családi költségvetés megtakarítását. A barkácsbútorok lényegesen kevesebbe kerülnek, ha boltban vásárolták őket.
 • A kész kivitel kiváló minőségű lesz, mivel maga választja ki az anyagot és az alkatrészeket.
 • Létrehoz egy eredeti darabot, amely teljes mértékben megfelel a belső térnek.
 • Méretében alkalmas a helyiség egy adott részére.
 • Kopás vagy egyéb hiba esetén könnyen cserélheti a kárpit anyagát.
 • A munka befejezése után belső elégedettséget fog érezni az elvégzett munkával.
 • Az eredeti bútorok büszkeségévé válnak. Nem csak a család és a barátok számára készít kárpitos bútorokat, akik tudják, talán a jövőben megnyitja saját vállalkozását.
Kerek nagy puff a saját kezével

Kézzel készített, puha, kerek nagy puff

DIY kicsi gyermek kanapé

DIY kicsi gyermek kanapé

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

Sarok kanapé váz

Keret egyedi gyártású sarokkanapéhoz

Mielőtt elkezdené elkészíteni a remekművet, nézze meg közelebbről a szoba belsejét, gondolja át, milyen modellt szeretne készíteni. Lehet, hogy szokatlan kialakítású lesz, vagy kanapé létrehozását tervezi. Csak egy hangulatos sarkot akar, ahol ülhet, pihenhet, kényelmesen ülhet a kanapén. Általánosságban el kell döntenie, hogy a jövő bútorainak milyen célja lesz. Vajon a design tartalmaz-e olyan bútorelemeket, mint a kartámaszok (polcok formájában is elkészítheti őket), fiókokat (vagy állítólag bent van az ágynemű tárolására szolgáló doboz), összecsukható mechanizmusokat. Szükséges kiválasztani a kárpit anyagát a szoba általános kialakításához, dönteni a töltőanyagról.

A kárpitozáshoz használt szövetek típusai

A kárpitozáshoz használt szövetek típusai és színei

Kárpitozott bútorok töltőanyagai

Belsőépítészeti kárpitozott bútorok töltőanyagai

Tudja, hogyan kell helyesen elkészíteni a rajzokat? Mutassa meg papíron a leendő kanapét és a szükséges elemek ábráit. Tehát sokkal könnyebb lesz becslést készíteni és megérteni, hogy mennyi anyagra van szükség.

A leendő kanapé rajza

A jövő kanapéjának rajza és 3D-modellje

Amit meg kell dolgozni

Bútor restaurálási és gyártási eszközök

Bútor restaurálási és gyártási eszközök

Szükséges anyagok Szükséges eszközök
· Kárpitos anyag;

 •       töltőanyag (50 mm vastag habgumi alkalmas);
 •       ütő vagy szintetikus téliesítő segédanyagként;
 •       farostlemez és forgácslap lemezek;
 •       táblák;
 •       fa (40-50 mm);
 •       rétegelt lemez (megfelelő anyaggal helyettesíthető);
 •       szálak.
· Varrógép;
 •       kés, lehetőleg éles;
 •       bútor tűzőgép;
 •       csavarhúzó;
 •       fúró;
 •       csavarhúzók;
 •       fogó;
 •       fűrész;
 •       önmetsző csavarok;
 •       ragasztó;
 •       rulett;
 •       ceruza.
 • A kárpitozott bútorok készítésének alapelvei

  DIY eredeti kanapé

  Az eredeti barkácsoló, puha hátú raklap kanapé

  Ha kárpitozott bútorokat készít saját kezűleg, be kell tartania néhány alapelvet:

  • Először is, a jövőbeli tervezés minősége. Önállóan választja meg az anyagot, a hajtogatási mechanizmust, a kiegészítőket, a töltőanyagot, a kárpit anyagát, maga készít bútorokat. Így megbízható kárpitozott bútorokat kap, amelyek megfelelnek azoknak a követelményeknek, amelyek sokáig fennmaradnak meghibásodások nélkül.
  • Másodszor, a kanapén vagy más bútordarabon kifogástalan formának, ugyanakkor egyszerűnek kell lennie. Ez a gyártási munkát praktikussá, kevésbé fáradságossá, minimális idő- és anyagköltségbe kerül, és a jövőben jelentősen leegyszerűsíti az alkatrészek javítását és cseréjét.
  • Harmadszor: ergonomikus teljesítmény. Meghatározzák a szerkezet és az ember fizikai alkatának, súlyának és általános higiéniai követelményeinek arányát - kényelmes és elemi bútorápolás.
  • Negyedszer, hogy megfeleljen az általános esztétikai követelményeknek - ne csak kényelmes bútor legyen, hanem harmonikusan illeszkedjen a teljes környezetbe, illeszkedjen más bútorokhoz, divathoz, stílushoz.
  • Ötödször, megfeleljen a környezeti követelményeknek. A kárpitozott bútorok gyártása során olyan anyagokat kell használni, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat, vagy amelyek a legalacsonyabb mutatót tartalmazzák.
  Bútorgyártási folyamat

  DIY kárpitozott bútorok készítésének folyamata

  Hozzon létre kárpitot

  Szokatlan anyagok a kárpitozáshoz

  Paletta a kárpitozás anyagainak kiválasztásához

  A bútorok kárpitozásának megkezdése előtt el kell döntenie az anyagról - bőr vagy szövet. A pénzügyi lehetőségek is befolyásolják a választást. Nem szabad műbőrt választani - nem fog sokáig tartani. Ne feledje a szabályokat: mielőtt a szerkezet összeállítását megkezdené, a bútordarabokat szövetekkel kell bevonni; vágáskor figyelembe kell venni a hajtás engedményeit (körülbelül két centiméter); mielőtt elkezdené vágni az anyagot, készítsen üres anyagokat.

  Keret nélküli kanapé karosszékének rajza

  Keret nélküli kanapé szék rajza önálló gyártáshoz

  A szükséges mérések elvégzése után kiszámoljuk az anyag szükséges hosszát és szélességét. Annak érdekében, hogy a kárpit hosszú ideig tartson, válasszon sűrű szöveteket - zsenília, kárpit, jacquard. Jobban megfelelnek a munkának. A kiválasztott anyagra fektetjük az üres részeket, krétával vázoljuk fel, megfeledkezve a ráhagyásokról, kivágva. Így mintákat készítünk a hátlapra, a kartámaszokra, a hátsó falra. Varrógépet varrunk és felhelyezzük a bútordarabokat, majd összeállítjuk a teljes szerkezetet. A kanapén lévő párnákat ugyanúgy varrják.

  Minta a bútorok összehúzásához

  Kivágott részek elemei a bútorok összehúzásához

  Az utolsó szakasz a díszítés

  Barkácságy puha kárpitozással

  Nagy barkácságy puha fejtámlával és puha kárpitozással

  A díszítés az egyik legjobb lehetőség a hangulat egyediségének, eleganciájának megadására, a belső tér frissítésére. Ha van vágyad, fantáziád, könnyedén elvégezheted ezt a munkát magad, anélkül, hogy igénybe vennéd a tervezők segítségét.

  Gyönyörű sarokburkolatok

  Gyönyörű huzatok és párnák egy puha sarok díszítésére

  Most a dekupázs technika széles körű alkalmazást talált - vékony szalvéták segítségével különféle mintákat és mintákat visz fel a bútorok felületére.

  A bútorok improvizált eszközökkel történő díszítésének ötlete

  A bútorok improvizált eszközökkel történő díszítésének ötlete dekupázs technikával

  A töltőanyag és a szövet cseréje egy luxus székhez

  A töltőanyag és az anyag cseréje egy elegáns antik karosszékhez

  Ha a kárpit elavult vagy használhatatlan, új huzatokat varrhat és díszpárnákat készíthet. Gondosan kell megválasztani a szövetet a kárpitozáshoz - nem szabad lehullania és erősen szagolnia, és a halom nem omladhat össze. Valójában nincs semmi nehéz kiválasztani. A bútor látványos megjelenése érdekében a kárpitozáshoz egyszínű partner szöveteket választanak. A kartámaszokat és az alsó vonalakat velük kárpitozzák, más részekhez képpel vagy más színű szövetet használnak. A szövetfogyasztás csökkentése érdekében válasszon egyszínű vagy kis mintájú anyagot.

  Példa a borítókkal történő díszítésre

  Példa a kárpitozott bútorok burkolatokkal történő díszítésére

  A töltőanyag fontos szerepet játszik a kárpitozott bútorok díszítésében. Ha elvesztette rugalmasságát és megereszkedett, ki kell cserélni, hogy a bútorok ne csak szépek, hanem kényelmesek is legyenek. Az olcsó eszközök közül habos gumit, ütőt és szintetikus téliesítőt használnak. Ez utóbbi lehetőség a legelterjedtebb, töltőanyagként használva rövid időn belül díszíti a bútorokat. A kiváló minőségű szintetikus téli melegítőnek azonos vastagságúnak, kellően sűrűnek és szagtalannak kell lennie. A habgumi nem kevésbé népszerű, finom porózus szerkezettel kell rendelkeznie. Ha megnyomva azonnal helyreáll, akkor egy ilyen töltőanyag elég sokáig fog tartani.

  A töltőanyag cseréje a bútorok helyreállításakor

  A töltőanyag cseréje a bútorok helyreállításakor

  Ha a kedvenc kanapéján lévő kárpit elhasználódott, vagy olyan foltok jelennek meg rajta, amelyeket nem lehet eltávolítani, de sajnálja, hogy kidobta, mivel a bútorok még mindig elég erősek és egy évnél tovább is eltarthatnak, akkor egy másik szövet megvásárlásával szűkületet okozhat. Ha ez a munka nehéz az Ön számára, de gyönyörűen varr, akkor miért ne készítene új burkolatokat maga, adhat hozzá drapériaelemeket. Ha bepiszkolódnak, egyszerűen el lehet őket távolítani és meg lehet mosni.

  Csináld magad gyönyörű fejlécet az ágyhoz

  Csináld magad gyönyörű fejlécet az ágyhoz

  Anyagválasztásnál vegye figyelembe az általános beállítást, a belső stílusát és természetesen az ízlését. Jobb, ha lágy színű és magasztos árnyalatú szöveteket használnak díszítésre. A szerelvényeknek meg kell egyezniük az anyag színével. A bútorok saját kezűleg történő díszítésével egy második életet kap, és a ház légköre eredeti és egyedi lesz.

  Kárpitozott bútorok helyreállítása és felújítása

  Kényelmes és családias puha szék felújítása és felújítása

  Előző

  Következő