Tömörfa ágyak a hálószobában. Tippek, fotóötletek.

Ma a tömörfa ágy nagyon népszerű. Leggyakrabban a hálószobába telepítik őket, hogy az ember teljes pihenést és gyógyulást nyújtson egy mozgalmas munkanap után. A hálószobában a fa ágy kulcsszerepet játszik, és ez a dekoráció fő eleme.

ágy a hálószobához

A vizuális vonzerő mellett a harmónia érzését hordozza magában, pozitív hatással van az azt használók jólétére.

A természetes anyagok használatának előnyei

A tömörfa ágy kényelmet és szépséget kölcsönöz a háznak, felvidítja a tulajdonos. A hálószoba dekorációjának egyéb elemei mellett a fából készült termékek a legjellemzőbbek. Jól alkalmazhatók mind a hagyományos belső térben, mind a modern berendezésű hálószobákban. A természetes fából készült készlet jó illatú és nem bocsát ki káros anyagokat.

tömörfa ágy

A modern életben az ilyen tulajdonságok meglehetősen relevánsak, mivel a körülöttünk lévő dolgok többsége mesterséges anyagokból készül.

A fából készült ágy általában meleg tapintású, ez nem az acéltermékek esetében. A természetes anyag értéke abszolút biztonságában rejlik. A hálószobába helyezve gondoskodik minden családtag egészségéről. Mivel egy ilyen készletnek kizárólag természetes kezdete van, megnyugtatja a pszichét, egészséges alvást és pozitív érzelmeket ad.

tömörfa ágy

A fa alacsony hővezető képessége miatt a természetes fából készült ágyak hosszú távú szellőzés után is fenntartják a szoba hőmérsékletét.

A tömörfa fülhallgatók fő előnyei:

 • Szépség és esztétika;
 • Az anyag természetes eredete;
 • Egészség és biztonság;
 • Tartósság;
 • Relevancia.
Provence-i fa ágy

A gyönyörű fatermékek soha nem mennek ki a divatból és nem veszítik el a népszerűségüket, ezért mindig nagy a kereslet.

A természetes fából készült bútorok gyártói minden ízléshez kínálnak termékeket. Költségük a fafajok értékétől függ. Például a tölgy fülhallgatók nagyon tartósak és megbízhatóak.

tölgyfa hálószoba

Ezek az ágyak évtizedekig jól szolgálnak.

Ha úgy dönt, hogy egyszer több pénzt költ, és éppen ilyen terméket vásárol, akkor a jövőben jelentősen megtakarítja a család költségvetését. Egyes vállalatok emelő mechanizmusú alvószetteket gyártanak, amelyeknek köszönhetően kényelmes az ágyneműt magában az ágyban tárolni.

ágy emelőszerkezettel

Ugyanakkor a helyiség jelentősen megtakarítható.

Népszerű anyagok bútorok készítéséhez

A fenyő könnyen feldolgozható, a bútorokat alkotó részek könnyen megadják a kívánt alakot. Ennek az anyagnak az ereje azonban sok kívánnivalót hagy maga után, ezért egy ilyen faágyat költségvetési lehetőségnek tekintenek. A fenyő fülhallgatók egyszerű változatban vagy faragott díszítéssel kaphatók.

tömör fenyőágy

A natív szín arany árnyalatú.

A modern áruk formatervezése nemcsak az alvóhelyeket foglalja magában, hanem a funkcionális fiókok, a terjedelmes éjjeliszekrények, valamint az egységes stílushoz tökéletesen illeszkedő gyönyörű szekrényeket is. A fenyő fülhallgató viszonylag olcsó, de megvásárlása után azonnal megfeledkezhet minden praktikumról és tartósságról.

fenyőágy

Idővel az ilyen fa kiszáradni kezd, ez az oka a termékek fellazulásának és a nem kívánt nyikorgások megjelenésének.

Ma a bútorgyártók meglehetősen alacsony áron kínálnak termékeket. Termékeik csak faterméknek tűnnek. Valójában farostlemezből vagy forgácslapból készül.

forgácslap ágy

Egyáltalán nem számíthat egy ilyen termék minőségére és tartósságára.

A forgácslap faforgácsokból áll, amelyekhez speciális ragasztót adtak. Az összekevert masszát először lapokká formálják, majd préselik és szárítják. Annak érdekében, hogy a termék a természetes fához hasonló megjelenést kapjon, a födémeket vékony természetes fa rétegből készült furnérral ragasztják át. Ez a technológia lehetővé teszi a bútorok készítéséhez alkalmas olcsó anyag beszerzését. Hamisítvány felismeréséhez alaposan meg kell néznie a végvágásokat. Ha ott fűrészpor látható, az ilyen bútorok nem fognak sokáig élni.

forgácslap ágy a hálószobában

Csak komoly pénzügyi nehézségek esetén vásárolhatja meg.

A hálószobabútorok számára a legértékesebb tömörfa a következő:

 • A vörös fa;
 • Nemes wenge;
 • Tölgy;
 • Cédrus;
 • Dió.
mahagóni ágy

A mahagóni bútorok soha nem fognak kimenni a divatból.

A nyír környezetbarát anyag. Nem bocsát ki kellemetlen szagokat. A termékek körüli levegőt fertőtlenítik és tisztábbá válik. A nyír azonban nagyon érzékeny a nedvességre. Ezért a hálószobában, ahol a nyírtermék található, mindig mérsékelt páratartalmat kell fenntartani. Emellett nem lehet hirtelen hőmérséklet-változás. A legjobb, ha ilyen ágyakat telepít egy gyermekszobába. A nyírfa ágy sokkal erősebb, mint a hasonló fenyőtermék.

tömör nyírfa ágy

A véletlen találatok nem okoznak kárt.

Különböző típusú fából készült termékek színei

A dió nagyon tartós és könnyen feldolgozható. A végtermék színárnyalatát a felhasznált fa típusa határozza meg. Lehet enyhén szürke, barna vagy nagyon sötét.

diós ágy

A headseteket általában ebből a tömör fából készítik megrendelésre.

A juhartermékeknek enyhén fényes sárgás árnyalata van.

juharágy

Az ilyen kőzetek nem félnek a nedvességtől és a hőmérsékleti körülmények közötti nagy ugrásoktól.

Ha egy fából készült ágy hamuból készül, akkor az meglehetősen szokatlannak tűnhet, mert nagyon rugalmas. Ez lehetővé teszi, hogy kivágott figurákkal díszítse a hátát, hogy a lábak kecses görbületet kapjanak. A termék blankokat könnyen lehet csiszolni és csiszolni. A szárítás során nem fedik le apró repedésekkel.

hamuágy

A végtermék mindig kiváló minőségű és megbízható.

A természetes hamu kellemes arany színű, azonban a gyártók többsége általában különböző árnyalatokat használ. Egy ilyen faágy környezetbarát, és több mint egy tucat éven át rendszeresen szolgálhat.

tömör kőriságy

A bútorüzletekben mindig vannak olyan termékek, amelyek tökéletesen illeszkednek minden hálószoba belső teréhez.

Leggyakrabban a következő termékeket kínálják az ügyfeleknek:

 • Egységes modellek;
 • Emeletes ágyak;
 • Összecsukható kanapék;
 • Ágyak asztallal.
tömörfa ágy

A tömörfa bútorok gondozása elég könnyű.

A helyiséget gyakrabban kell szellőztetni és pormentes. A csiszolt felületet pamut ruhával kell megtörölni, elkerülve a termék túlzott nedvességét. Ha apró repedések vagy karcolások jelennek meg, azokat speciális alapozóval vagy lakkal kell kezelni. Ahhoz, hogy a faágy jó minőségű és hosszú ideig szolgáljon, meg kell kérdeznie az azt készítő céget.

tömörfa ágy

A szükséges információk megszerzéséhez tanácsos elolvasni az interneten közzétett vásárlói véleményeket.

A sikeres fabútor-vásárlás titkai

Tömör fából készült ágy vásárlásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy évnél tovább kell tartania. Ezért teljes felelősséggel kell megközelítenie a választást. Valójában ma nagyszámú vállalat lép be a piacra, és gyors erőfeszítések nélkül szeretne pénzt keresni. Az ilyen termékek általában nem felelnek meg a szükséges minőségi követelményeknek, de a költségek alacsonyak. Annak érdekében, hogy utólag ne sajnálja a sikertelen vásárlást, nem szabad csábítania az alacsony áron, de jobb, ha pénzt ad hozzá és minőségi terméket vásárol.

masszív tölgyfa ágy

A tömörfa bútorok komoly gyártói általában szakosodott oldalakon teszik közzé termékeik fényképeit.

Egy kis szoba, amelyben egy ember él, jobb egy egyszemélyes ággyal. Az ilyen termékek nagyon egyszerű kialakításúak és olcsó fafajokból készülnek, például fenyőből vagy nyírból.

egyszemélyes ágy fából

Ez az ágy nem sok helyet foglal el, és mindig szép.

Kívánatos, hogy egy házaspár nagyobb méretű modelleket használjon. Ezeket a termékeket általában faragásokkal vagy más díszítő elemekkel díszítik, amelyeknek köszönhetően a termék kifinomult és reprezentatív megjelenést nyer.

franciaágy fából

A tömör fából készült franciaágy lehetővé teszi, hogy a házastársak kényelmes helyet foglalhassanak el maguknak, anélkül, hogy aggódnának a hely miatt.

A gyermek fából készült ágy leggyakrabban emeletes változatban készül, mivel egy ilyen termékre általában nagy a kereslet. Az első szinten a gyermek különféle játékokat szervezhet, a második emelet pedig pihenőhelyként szolgál.

fából készült ágy gyerekeknek

A többszintű ágyak tartósak és gazdaságosak.

Kis helyiségekben a kanapék tömör fából készülnek.

kanapé fából

Napközben minimális helyet foglalnak el, este pedig teljes értékű alvószobává válnak.

Pénztakarékosság céljából fából készült ágy készíthető kézzel. Házi készítésű tárgyon aludni nagyon kellemes lesz. Ezenkívül annak érdekében, hogy a termék harmonikusan nézzen ki a hálószobában, sokkal könnyebb önállóan beilleszteni egy adott belső térbe.

DIY fa ágy

A bútorgyártó vállalatok különféle termékeket gyártanak.

A tervezés fő területei:

 • Provence-i stílus;
 • Modern modern;
 • Keleti stílus;
 • Klasszikus változat.
fa ágy

A klasszikus stílusú faágyak páratlanok voltak és maradnak.

Klasszikusnak számít egy masszív ágy faragott elemekkel, bársony, fém vagy kő betétekkel.

lombkorona fa ágy

Néha egy ilyen modell egy gyönyörű előtetővel van felszerelve, amelynek a baldachin alatt a többi kényelmesebb lesz.

A provence-i stílus megalkotásához világos fát használnak. Leggyakrabban kőrist vagy nyírfát használnak.

Provence-i fa ágy

A termékeket magas hátlappal egészítik ki, amelyek gyönyörű faragott díszítéssel rendelkeznek.

Ágy kialakítása

A modern szecesszió megkülönböztető jellemzője az egyszerűség és a magas szintű funkcionalitás. Bármely ízület láthatatlanná válik, az éles sarkokat a lehető legnagyobb mértékben simítják.

modern fa ágy

Ennek eredményeként a bútorok meglehetősen lakonikusnak tűnnek.

A keleti stílust az extrém aszkézis jellemzi, a racionális minimalizmussal kombinálva. Az ágyak általában alacsonyak, sötét fából készültek.

ágy fa keleti stílusban

Leggyakrabban cseresznye, szilva vagy más kerti fát használnak.

Leginkább egy- és kétszemélyes ágyakat gyártottak. Az ilyen bútoroknak köszönhetően a hálószoba esztétikailag vonzóvá válik, egyfajta kényelemmel rendelkezik. Ezeknek a termékeknek kiváló és vonzó formájuk van, amelyekre az ember egy munkában töltött fárasztó nap után végre észhez térhet és ellazulhat.

fa ágy

Köszönhetően a fejlett technológiák bevezetésének a bútorgyártásban, amelynek segítségével a fát feldolgozzák, a tervezőknek lehetőségük van fantáziájuk és fejlesztéseik megvalósítására.

Ha úgy dönt, hogy klasszikus stílust ad a hálószobának, akkor egy gyönyörű, fából készült ágy segít valóra váltani kívánságát. Itt azonban korrelálnia kell a termék méretét a szóközzel. A kétszemélyes ágy elhelyezhető egy nagy szobában.

tömörfa ágy

Kis hely esetén jobb egyágyas lehetőséget használni, különben a hálószoba rendetlen és meglehetősen szűknek tűnik.

Néhány ember rusztikus, rusztikus megjelenést szeretne a hálószobájában. Ehhez a szoba maximális egyszerűséggel van felszerelve. Ideális lehetőségként nyírfa bútorok lesznek, amelyeknek megvan a maga természetes színe. A fa részek dekoratív feldolgozását kopáshatással végzik, amely megfelelő megjelenést kölcsönöz a terméknek. Általában úgy néz ki, hogy az ágy nemrég jött ki a fejsze alól. Az ilyen dekorációt a fiatalok vagy a nagyon romantikus természet kedveli.

vidéki fa ágy

Az ilyen bútorok jól passzolnak a különböző stílusú polcokhoz és egy komódhoz.

És végül

Ahhoz, hogy a hálószoba keleti megjelenést kapjon, az ágynak tömör fából kell lennie, hangsúlyozva a szigorú aszkéta stílust. A dobogót a lehető legalacsonyabbra teszik. A termék színét a szoba színének megfelelően választják meg. Hálószoba díszítésekor használhatja a kontraszthatást. Ha szobája olajzöld, a fekete bútorok jó kontrasztot jelentenek. Rózsaszín vagy barna hálószoba esetén a bézs színű hálóágyak jobbak.

világos fa ágy

A világos színekkel díszített szoba a könnyedség és a béke érzetét kelti. A lakótér tágnak és szabadnak tűnik.

Előző

Következő