Az ágy melletti fejtámlával ellátott ágy, ennek az elrendezésnek az előnyei és hátrányai

Modern hálószoba nagy ablakkal

Modern világos hálószoba egy ággyal a fejtámlánál, a nagy ablak felé

Mindenki életében egy nap eljön egy ilyen kellemes pillanat, amikor hirtelen új lakás tulajdonosa leszel. Vagy itt az ideje egy álomfelújításnak. Azonnal értetlenkedik az új bútorok elrendezésének problémája. Lehetséges kanapé használata alváshoz, ami különösen fontos a kis "Hruscsovok" esetében, de ha a hely engedi, akkor előnyösebb, ha ágyat helyezünk a hálószobába, így kényelmesebb aludni, és minden alkalommal, amikor nem kell hajtogatni.

Fehér ágy puha, magas fejtámlával

Nagy fehér ágy puha, magas fejtámlával, az ablak mellett

Hogyan tegyük az ágyat? Van néhány egyszerű szabály.

- először is, az ágyhoz mindkét oldalról hozzáférést kell biztosítani, ez különösen érvényes a kettős modellekre;

- másodszor, nem helyezzük gerendák vagy függesztett tárgyak alá;

- harmadszor, nem tesszük a fal mellé, ahol nagy lámpák vagy képek vannak, különösen nagyok;

- negyedszer, az ágyat nem szabad a tükör elé helyezni. a tükrös felületek energiát vesznek fel, és amikor az ember alszik, akkor különösen sérülékeny, mivel a legenda szerint a szellem alvás közben elhagyja a testet;

- ötödik, a lábakat nem szabad az ajtó felé irányítani, ez rendkívül negatív lehetőség, különösen, ha követed a feng shui művészetének divatját.

Belső tér egy kis hálószoba egy ággyal a szoba közepén, a fejtámlával az ablakig

A belső tér egy kis hálószoba egy kis lakásban egy ággyal a szoba közepén, egy fejtámlával az ablakon

Térjünk rá az ágy helyére a szoba részeihez képest, nevezetesen az ágyhoz, amelynek fejtámlája az ablakhoz vezet. Jelenleg nincs egyetértés a tervezők és a hétköznapi emberek között. Ezért lehetetlen feltétel nélkül kijelenteni, hogy az ágyhoz tartozó fejtámlával ellátott ágy butaság. Gyakran láthatja a modern külföldi tévésorozatokban és filmekben ágyakat, amelyek fejtámlával vannak az ablakhoz.

Ágy magas puha fejtámlával, az ablaktól távol

Ágy magas, puha támlával, az ablaktól távol, a fejtámlánál megfordítva

Ez egy általános tervezési döntés. Ki ne akarna úgy élni, mint egy film? Dicsekedni egy ággyal, amelynek fejtámlája van az ablakig, divatos vagy hülyeség?

Gyermekszoba két ággyal az ablakig

Gyerekszoba az ablakok közelében fekvő ágyak szimmetrikus elrendezésével

Fontolja meg sorrendben.

Feng Shui

Felnőtt hálószoba modern stílusban

Felnőtt hálószoba az ablak mellett, az éjjeliszekrények és az eredeti szecessziós stílusú lámpák szimmetrikus elrendezésével

A feng shui művészetében ez a téma nagy jelentőséggel bír. Nagyon nem kívánatos az ágyat a fejtámlával az ablakhoz helyezni a feng shui művészete szerint. Mivel az alvást zavarja a Qi kívülről érkezése, beleértve az illatokat, hangokat és egyebeket.

Szecessziós hálószoba a Feng Shui szerinti helytelen ágyrendezéssel

Szecessziós hálószoba a Feng Shui szerinti helytelen ágyrendezéssel

Így az alvás rosszabb minőségű lesz, és az energia nem áll helyre teljesen. Az utcán szabad hely helyett az alvók mögött szilárd falnak kell lennie a biztonság, a támogatás és a védelem érdekében.

Ágy szokatlan fejtámlával, beépített polcokkal

Ágy szokatlan fejtámlával, beépített polcokkal, nemkívánatos feng shui elhelyezkedéssel egy hatalmas ablak mellett

Hangok és zajok

Standard hálószoba egy kis városi lakásban

Normál keskeny hálószoba egy kis városi lakásban, ágy az ablaknál

Amikor a hangból zaj válik, megzavarja az alvást, ami ingerlékenységhez, álmatlansághoz vezet. A hálószoba zajszintjének ellenőrzése egyszerű. Végezzünk egy kísérletet. Menj az ablakhoz, és figyeld meg, mit hallasz belőle, és mennyire hangos. Aztán hallgass, távolodva. Észre fogja venni, hogy a hang leginkább akkor hallható, ha közvetlenül az ablak mellett áll. Vagyis a hang olyan hangos lesz, mintha az utcán állna.

Gondolod, hogy ez hatással lesz alvásod minőségére? Tanulmányok kimutatták, hogy a halk hang, mint a suttogás, kiválthatja az agytevékenységet, még a hangos alvás alatt is, és ez az agytevékenység vezet a minőségi alvás csökkenéséhez.

Más vizsgálatok kimutatták, hogy a hangnak való kitettség elmozdulást okoz a mélyebb alvási szakaszból a könnyebbé.

Keskeny felnőtt hálószoba könyvespolcokkal az ablak körül

Keskeny felnőtt hálószoba, könyvespolcokkal az ablak körül, fém ágy felé

Mi segíthet neked? Egyszerűen becsukhatja az ablakot, vagy dupla üveget helyezhet el. Ha óriási a vágy, hogy az ágyat a fejtámlával az ablakhoz tegye, de a zaj még mindig zavarja, használhat füldugót vagy füldugót.

Füldugók

Füldugók egy gyönyörű dobozban azok számára, akik a zaj miatt nem tudnak jól aludni

Huzat és kívülről szaga van

Hálószoba vidéki házban a 2. emeleten, ágy az ablaknál

Hálószoba egy vidéki házban a 2. emeleten, ágy az ágy mellett fejtámla nélkül

Ha a város központjában él, vagy az ágy melletti ablak az út felé néz, a szél irányától függően érezheti a kipufogógáz szagát, ha egy régi csörgő autó elhaladt, vagy ha a szomszédok dohányoznak az erkélyen.

Ezek a körülmények közvetlenül befolyásolják az alvás minőségét. Képzelje el, hogy az éjszaka közepén felébred a kipufogógázok vagy a cigarettafüst szagától. És az alvás, azt hiszem, nem lesz olyan könnyű. A kívülről érkező hang és szag egyaránt jobban koncentrálódik a melletted lévő térbe. Miután belépett a szobába, eloszlik, és a helyiségben meglévő levegő hígítja. De így fogja lélegezni a legerősebb szagot. De a levegő minősége a levegő egyik alkotóeleme. Folyamatosan az ablakhoz fektetett ágyon fúj, lehet, hogy észre sem veszi. A huzat veszélye nyilvánvaló. Fejfájás, neuralgia, gyakori megfázás kezdődhet.

Télen a megbetegedések valószínűsége nő. A megoldás ismét nagyon egyszerű - csukja be az ablakot, jó minőségűnek kell lennie.

A szobát egész nap friss levegővel kell ellátni.

Kis rusztikus hálószoba fejtámlával az ablak mellett

Kis rusztikus hálószoba fejtámlával az ablak mellett

Erős fény

Nagy világos hálószoba szokatlan ablakkal

Nagy, világos hálószoba egy ággyal, szokatlan alakú ablak közelében

Még akkor is, ha a szobában roló vagy sötétítő függöny van, az ablak fénye repedéseken vagy a függöny szélein keresztül juthat el.

Hajnalban kelhet, ami jó például hétköznap. Hétvégén nehéz lesz visszaaludni.

Tágas, nagy és világos hálószoba üvegajtókkal és keskeny ablakokkal

Tágas, nagy és világos hálószoba üvegajtókkal és keskeny ablakokkal, redőnyökkel a nyugodt éjszakai alváshoz

A fény képes a retinán keresztül befolyásolni a belső órát. A fényterhelés késleltetheti a test óráját, ami hatással van az alvás-ébrenlét ciklusára. Bár a korai kelés jó szokás, az éjszakai erős megvilágítás megnehezíti az elalvást. A szem behunyta nem elég, a fény behatolhat a szemhéjakba. Ha erős fények világítanak az utcán. A reggeli erős fény hozzájárul a korai ébredés jó szokásának kialakításához, ugyanakkor nehézségei lehetnek az éjszakai elalvásban. Ennek következménye a fáradtság és az álmatlanság. Lehet, hogy azt javasoljuk, hogy viseljen elég vastag és kényelmes viseletet.

Nyugodt alvási kötés

Gyönyörű bekötött szemmel a pihentető és egészséges alvásért

Kellemetlenség az akkumulátortól a fűtési szezonban

Fűtőtestek építése

Tervezés a hálószobában rejtett fűtőtestek számára

A legtöbb apartmanban az akkumulátoros radiátorok közvetlenül az ablak mellett helyezkednek el. A fűtési szezonban, különösen hideg időben az elemek nagyon felmelegednek. Ez megszáríthatja a levegőt. A helyiségben lévő száraz és meleg levegő negatívan befolyásolja a felső légutak működését. A legkényelmesebb hőmérsékleti és páratartalmi indikátorok az alváshoz: + 18- + 22, illetve 40-60%. Ezeket a mutatókat nehéz elérni zárt ablak esetén a fűtési szezonban. Van kijárat. Bár meglehetősen nehéz lesz megemelni a levegő hőmérsékletét, igénybe veheti a párásító használatát, de ne vigyük túlzásba, mivel a maximális munka során a szoba fürdővé válhat, amelyet éjszaka nehéz ellenőrizni. Érdemes megfigyelni, hogy melyik teljesítménymutató alkalmas, vagy higrométert használni.

Különböző típusú légnedvesítők

Különböző modellek, formák és gyártók légnedvesítői

Szállás egy keskeny hálószobában

Eredeti keskeny hálószoba két oldalán ablakokkal és egy ággyal

Eredeti, szokatlan alakú, keskeny hálószoba, két oldalán ablakokkal, egyikükben az ágy elhelyezkedésével

Összegzésképpen néhány szót kell mondani a keskeny hálószobáról. A legjobb megoldás az ágy elhelyezése a szobán keresztül, a fejtámlával egy hosszú fal mellett. Így követik a fent említett alapvető szabályokat.

Ágy fejtámlával egy hosszú falnak egy modern kis hálószobában

Ágy fejtámlával egy hosszú fal mellett egy modern kis hálószobában, kényelmes beépített fülkével

Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor mindig lehetőség van a szoba sarkában történő telepítésre, különösen, ha az ablak egy hosszú falon helyezkedik el. Ebben az esetben a hozzáférést a láb felől kell biztosítani. És természetesen itt fontolóra veheti a fejtámla ablakra történő felszerelésének lehetőségét. Sőt, ott van a tervezők véleménye is.

Keskeny hálószoba modern stílusban

Modern keskeny hálószoba nagy ággyal az ablaknál

A tervezők véleménye

Stílusos hálószoba klasszikus stílusban, fa ablakkal az ágy mellett

Stílusos hálószoba klasszikus stílusban, fa ablakkal és fejtámlával az ablak mellett

A tervezés során a fenti elrendezés nem ritka. A tervezők hajlamosabbak megoldani az esetleges kellemetlenségeket: meleg, dupla üvegezésű ablakok beépítése, párásító vagy légkondicionáló, bekötött szemmel. Valóban, ha már a projekt előkészítésének szakaszában átgondolja az árnyalatokat, akkor lehetséges, hogy egy ilyen tervezési megoldást beengedjen az életébe.

Hatalmas ágy puha fejtámlával

Hatalmas ágy puha fejtámlával egy szobában, két nagy ablakkal

A tervező szó ügyféljogához

Hangulatos gyermek hálószoba egy vidéki házban egy hatalmas ablak mellett

Hangulatos gyermek hálószoba egy vidéki házban, fejtámlával két nagy ablak mellett

Amikor a fejtámlájával egy ablak mellett alszik, az alvás minőségét gyakran befolyásolják az onnan érkező hangok, szagok, fény és levegő. Ha az apartman egy csendes, nyugodt utcán vagy a városon kívül található, nincsenek a fent leírt negatív következmények, és az élet legjobb tervezési megoldása nyilvánvaló, érdemes lehet kockáztatni.

neobychnoe-ras Az ágy szokatlan elhelyezkedése egy fülkében

Kétszemélyes ágy egy fülkében, az ablak mellett egy nagy fejtámlával és az oldalán beépített tükrökkel

Előző

Következő