A bútorok csuklik, mi ez és hogyan működik a mechanizmus

Olyan elem nélkül, mint egy zsanér, nem tudjuk kinyitni vagy bezárni a szekrény ajtaját. Ez a bútorok fontos része. Legyen szó gardróbról, éjjeliszekrényről, tálalóról vagy asztalról, zsanérok segítségével, bizonyos szögben fel, le, oldalra tudjuk nyitni az ajtókat. A bútor kiegészítőknek sokféle típusa van, egyszerűen óriási a választéka.

Bútorpánt ZP-BICN-09 szabvány

Olyan elem nélkül, mint egy zsanér, nem tudjuk kinyitni vagy bezárni a szekrény ajtaját.

Bútorcsapok (becsavarhatók)

Telepítésük meglehetősen bonyolult, jobb, ha a telepítést szakember végzi.

Mi ez és hogyan működik

Mik azok a bútorpántok? Ez a falhoz és a bútor elejéhez rögzített mechanizmus, amelynek segítségével a szárny egy meghatározott szögben nyitható. Az ilyen hurkok felépítésükben, rögzítési rendszerükben különböznek, különböző funkciókat látnak el.

belső hurok például

Láthatatlanok, ha az ajtók zárva vannak.

típusú hurkok

Sok bútorpánt gyártója gyenge minőségű szerelvényeket gyárt, mivel megtakarítani akarják a gyártást.

Manapság a négypántos zsanérok gyakoriak. Ez a kialakítás meglehetősen szerény és tartós, könnyen összeszerelhető. Ez a mechanizmus olyan alapos, hogy végtelenül kinyithatja és bezárhatja a bútorajtókat. Korrekciója három síkon megengedett. A négypántos zsanér szerkezete olyan elemeket tartalmaz, mint:

  • tartó lemez,
  • egy csésze,
  • váll.
kártya hurkok

A hasítottakat balra és jobbra osztják - így különböznek az univerzálisaktól, amelyek bármely irányba nyíló homlokzaton vannak rögzítve.

A bútorpántok típusai és felszerelése

Minőségi termék vásárlásához érdemes megnézni, milyen vastag a fém.

A csuklópántokat a homlokzatra csészével, szerelőcsíkkal a bútorládához rögzítik. Az egész mechanizmust önmetsző csavarokkal rögzítik. A váll egyfajta fogantyúként és összekötőként szolgál a rögzítőlemez és a pohár között. Valamennyi elemet négypántos mechanizmus kapcsolja össze. A csíkban van egy beállító csavar, amely lehetővé teszi a homlokzat korrekcióját az alaphoz képest.

Dekoratív bútorpántok

A bútor kiegészítőknek sokféle típusa van, egyszerűen óriási a választéka.

Bloom bútorpántok Bloom - Telepítés és beállítás

A bútorpántok kiválasztásához meg kell fontolnia, hogyan szereli fel őket.

A bútorpántok típusai

Az ilyen típusú szerelvényeket, például a jelenleg gyártott bútorpántokat, amelyeket a bútorok összeszerelésénél használnak és amelyek bármely boltban megvásárolhatók, a táblázatban bemutatott csoportokra osztják.

A hurkok típusai Leírás
Felső. Ez a változat lehetővé teszi az ajtók szilárd csatlakoztatását az aljzathoz 90 fokos szögben. Mindenhol, sok bútorban használják.

Fél fuvarlevelek. Az ilyen hurkok a rezsivel összehasonlítva annyiban különböznek egymástól, hogy kissé hajlítottak a szerkezetükben. Általános szabály, hogy akkor használják őket, ha a bútorok egyik falára több homlokzatot kell felszerelni.

Belső vagy, ahogy ők is hívják, betét. Megjelenésükben meglehetősen hasonlítanak a félig rezsire, de segítségükkel a szárnyakat az alap belsejébe szerelik.

Sarok. Sarok típusú bútorokra vannak felszerelve, az ajtókat egy bizonyos szögben rögzítik az alaphoz. Az ilyen zsanérok lehetővé teszik a szárny kinyitását 30, 45, 90, 135, 175 fokon.

Tárna. Ez a fajta zsanér tartja össze az ajtókat a hamis panellel. Elsősorban konyhai készletek, nevezetesen mosogatószekrények összeszerelésénél használják őket. Ezeket a falhoz közvetlenül elhelyezett aljzathoz is rögzítik.

Fordított. Lehetővé teszi a szárnyak 180 fokos kinyitását.

Zongora. Ezt a pántot sokáig gyártották - még a Szovjetunió idejében. Most ritkán láthatók bárhol, kivéve a régi belső tárgyakat. A legtartósabbnak tartották őket.

Kártya. Zongorára hasonlítanak, a mechanizmus két lemezből áll, amelyek szinkron módon vannak felszerelve egy csuklóra. Akkor használják őket, ha retró stílusú bútorokat kell készíteni.

Félemelet. Félemelet. Ezt a pántot függőlegesen, azaz függőlegesen nyíló homlokzatokhoz használják. Leginkább konyhaszekrényekre szerelve.

Titkár. Olyanok, mint a kártyák vagy a zongorák. Olyan bútorokban használják, ahol az ajtó vízszintesen helyezkedik el, és lefelé kell nyílnia.

Lombard. Főleg összecsukható asztalok gyártásához használják. Ebben az esetben a szárny 180 fokban kinyílhat.
Bútor sarok sarok

Mik azok a bútorpántok?

Gyorsan rögzíthető pántos bal, 105 mm

Sokan figyelnek arra, hogy hol készültek.

Sokféle bútorpánt létezik. Ez a jelenleg gyártott bútor darabokra oszlik, amelyek bizonyos szempontból különböznek egymástól:

  • egyrészt a csuklópántok felszerelésének helye;
  • másodszor a gyártás alapanyaga;
  • harmadszor, levehető kialakítás;
  • negyedszer a rögzítési módszerrel;
  • ötödik, a mechanizmus megkülönböztető jellemzője.
bútorpántok 26 mm

Többek között leválaszthatók és egyetemesek, erősségükben különböznek.

MODUL - bútorpántok

Fontos figyelni a terméktanúsítványra, függetlenül attól, hogy a székhely ellenőrzi-e a gyártást.

Kategóriánként fel lehet osztani rezsire és habarcsra, kártyaszerkezettel rendelkeznek, az alaphoz és a homlokzathoz vannak rögzítve. A különbség az, hogy a bevágott zsanérokhoz egy kis behúzást kell készíteni, ahol a lemezt fel kell helyezni. Többek között leválaszthatók és egyetemesek, erősségükben különböznek. Az univerzális típusú zsanérok ellenállnak a szilárd terhelésnek, ami azt jelenti, hogy a jövőben az ajtó megereszkedésének valószínűsége jelentősen csökken. A hasítottakat balra és jobbra osztják - így különböznek az univerzálisaktól, amelyek bármely irányba nyíló homlokzaton vannak rögzítve.

Felső hurok 175 fok

A különbség az, hogy a bevágott zsanérok esetében enyhe behúzást kell tennie, ahol a lemezt kell elhelyezni.

Üvegpántok

Általában a bútorgyártók gondosan megválasztják a szerelvényeket, előnyben részesítik azokat a márkákat, amelyek pozitív oldalról jellemezték magukat.

A csavaros csuklópántok két arányos részből állnak, amelyek hengerek, furatok vannak rajta az önmetsző csavarok számára. Ezek a zsanérok bármilyen ajtóra felszerelhetők. De van egy hátrányuk - a csavaros zsanérokhoz rögzített ajtókat nem lehet eltávolítani. A leggyakoribb lehetőség a rejtett zsanérok. Láthatatlanok, ha az ajtók zárva vannak. Bármely homlokzatra vannak felszerelve, univerzális mechanizmusuk van - három forgástengely. Telepítésük meglehetősen bonyolult, jobb, ha a telepítést szakember végzi. Kétoldalas zsanérokat is találhat. Lehetővé teszi az ablakszárnyak kinyitását kifelé és befelé egyaránt.

Bútor hurok FMF C = 0 64gr

Kategória szerint fel lehet osztani rezsire és habarcsra, kártyaszerkezettel, az alaphoz és a homlokzathoz vannak rögzítve.

Bútorpántok, áttekintés, beállítás

A helyes telepítéshez mérőszalagra, merevlemezre, fúróra, csavarhúzóra vagy csavarhúzóra, Forstner fúróra, önmetsző csavarokra van szükség.

Bármi legyen is a zsanér típusa, erősnek és tartósnak kell lennie - ezekre a fő tulajdonságokra kell emlékezni a bútorpántok kiválasztásakor.

Bútorpántok GTV

Az ilyen hurkok felépítésükben, rögzítési rendszerükben különböznek, különböző funkciókat látnak el.

képpántok

A bútorpántok típusai különbözőek lehetnek, felszerelésük nem jelent nehézséget, az összes munkát otthon lehet elvégezni.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorpántokat

Sok bútorpánt gyártója gyenge minőségű szerelvényeket gyárt, mivel pénzt akarnak megtakarítani a gyártáson. Minőségi termék vásárlásához érdemes megnézni, milyen vastag a fém. Ha vékony, akkor jobb visszautasítani a vásárlást. Érdemes figyelni az áregyenértékre - jobb, ha nem vásárol olcsó kiegészítőket. Az elemek száma a homlokzat méretétől és annak súlyától függ. A zsanéroknak erőseknek kell lenniük, ez attól függ, hogy meddig bírják.

Gyorsan illeszkedő zsanér

Ez a fajta szerelvény, például a jelenleg gyártott bútorpántok, amelyeket a bútorok összeszerelésénél használnak.

bútorpántok záróval (csappantyúval)

A régi szerelvényeket könnyen kicserélheti újakra, és a bútorok sokáig szolgálnak.

A bútorpántok kiválasztásához meg kell fontolnia, hogyan szereli be őket. Sokan figyelnek arra, hogy hol készültek. Végül is a kiegészítők nagy részét Kínában gyártják, és ott, mint tudják, különféle márkák alatt készülnek, köztük ismertek is. Fontos figyelni a terméktanúsítványra, függetlenül attól, hogy a székhely ellenőrzi-e a gyártást, mivel a legnépszerűbb vállalatok fióktelepeket nyitnak a Mennyei Birodalomban.

bútorpánt ajtócsukóval f35

Sokféle bútorpánt létezik.

Általában a bútorgyártók gondosan megválasztják a szerelvényeket, előnyben részesítik azokat a márkákat, amelyek pozitív oldalról jellemezték magukat.

2801-53 kártya hurok

Valamennyi elemet négypántos mechanizmus kapcsolja össze.

A bútorpántok helyes használata

Az ajtók zökkenőmentes záródása és kinyílása érdekében az alap és a homlokzat között nem voltak hézagok, és az ajtók meglehetősen egyenletesen voltak rögzítve, ezért a bútorpántokat helyesen kell felszerelni. Mint tudják, a zsanérok különböző átmérőjű csészékkel rendelkeznek - a szerkezet ezen részét illesztik a fába fúrt mélyedésbe. A legnépszerűbbek átmérője 35 milliméter.

Bútorrugók

A csuklópántokat a homlokzatra csészével rögzítik, a rögzítőlemezt pedig a bútorládához.

A helyes telepítéshez mérőszalagra, egy tekercsre, egy fúróra, egy csavarhúzóra vagy egy csavarhúzóra, egy Forstner-fúróra és önmetsző csavarokra van szükség. De az első lépés a jelölés elkészítése és a jövő elmélyülésének középpontjának meghatározása. Szükséges, hogy a csészétől az ajtó széléig 5 mm, vagy a mélyedés szélétől a közepéig 23 mm. Most olyan mélységig fúrjuk a nyílást, hogy a csésze teljesen oda menjen, a lényeg, hogy ne fúrjuk át az anyagot. Az előkészített homlokzatba pántokat helyezünk, és ha szükséges, egy rúddal egyenlítünk. Ha minden igazodik, a rúd kesztyűként ül, csavarhúzóval vagy csavarhúzóval rögzítjük a csavarokhoz.

Bútorszerelvények - zsanérok

Ez a kialakítás meglehetősen szerény és tartós, könnyen összeszerelhető.

Mint látható, a bútorpántok típusai különbözőek lehetnek, és felszerelésük nem jelent nehézséget, az összes munkát otthon lehet elvégezni. Ilyen esetekben, amikor az ajtók ferdeek, nyikorogni kezdenek, könnyedén kicserélheti a régi szerelvényeket újakra, és a bútorok sokáig szolgálnak.

Kapasztható pánt, félig alkalmazható, ajtócsukóval

Manapság a négypántos zsanérok gyakoriak.

Előző

Következő