Loft stílusú bútorok egyszerű barkácsolási ötletek

A huszadik század 40-es éveiben az otthoni dekoráció ipari stílusa nagyon népszerűvé vált az Egyesült Államokban. Népszerűségét a közönség számára elérhető megfizethető, alacsony költségű lakások hiánya miatt szerezte meg. Az eredetileg nem lakásra szánt helyiségeket rendezésre használták - tetőterek, padlások, gyárak és raktárak elhagyott helyiségei. A helyiségeket gyorsan letelepítették, így eredeti formájában hagyták őket, csak kissé alkalmassá tették őket az életre. Így alakult ki egy új loft stílus.

A tetőtéri stílus eredetisége a szoba kialakításában

A loft stílus eredetisége az, hogy az iparra emlékeztető tér egyszerre modern és kényelmes

Hamarosan kreatív személyiségek - művészek, színészek, tágas vidéki házak tulajdonosai - ebben a stílusban kezdték el tervezni házaikat és lakásaikat. A padlás több mint 60 éve létezik. Nincs területi és időbeli határa, mert a belső stílusok eredetisége, egyedisége ebben a stílusban tökéletesen illeszkedik a kreatív, szabad szellemű emberek élethelyzetébe.

Városi loft stílus

A városi loft stílus a belső térben olyan irányként merült fel, amely ötvözi a földalatti és a bohém jellemzőit

Ez az irány lehetővé teszi lakóterének felszerelését, hogy lehetővé tegye a legmerészebb ötletek megtestesítését, túllépjen a megengedetten és kitűnjön egyéniségével. Sok ember törekszik minden szokatlanra, nemcsak Amerikában, hanem Oroszországban is nagyszámú követő van.

Ipari stílus, mint a szegények lakhatása

Század közepi ipari loft stílusú belső tér - a szegények számára kialakított lakások

A fő elemek bemutatása segít a megfelelő belső tér kialakításában a loft stílusban.

 • Nyitott tér partíciók nélkül. Csak a fürdőszoba és a WC van elkerítve. Még a hálószoba is közös helyiségben van elrendezve.
 • A hatalmas, napfényig érő ablakok a napfény forrását jelentik. Az ablakokat általában nem fedik le függönyök.
 • Tömör gerendák a mennyezet alatt, nyitott szellőzőcsövek, vasszerelvények.
 • A falakat nem díszítik tapétával és dekoratív vakolattal. Hagyjon vagy utánozzon téglát, betonfalakat. A dekoráció fa elemeket, rétegelt lemezeket és érlelt fémeket tartalmaz.
 • A padlók leggyakrabban betonból maradnak, régi fa deszkákkal helyettesítve. Lehetőség van márványlapokra.
Modern ház

Modern loft stílusú szállás

Kinek való a padlás?

A tetőtér sokoldalúsága a tervezésben

A tetőtér sokoldalúsága miatt népszerű

A stíluson belül három fő irány alakult ki.

 1. Bohém. Az „alkotók” előnyben részesítik. Művészek és színházlátogatók divatbemutatókat, színházi előadásokat tartanak és művészeti galériákat rendeznek. A személyes belső terekben egyre gyakrabban használják.
  Bohém Loft

  Bohemian Loft belsőépítészet

  Loft boho a belső térben

  A loft boho feltételezi, hogy a dekoráció az ipari helyiségek témáját maximálisan megőrzi, de a berendezés színes stílusban készül

 2. Elbűvölő. Finomabb színpalettában különbözik másoktól. Nehéz vasgerendák és téglafalak keverednek kecses csillárokkal, barokk bútorokkal.
  Tetőtéri csillogás a nappaliban

  Loft csillogás - a szokásos kő-fa és pasztell színeket a szürke és az orgona, a rózsaszín és a türkiz merész kombinációval hígítják

  Elbűvölő tetőtér

  Az elbűvölő tetőtér hangsúlyt fektet a világításra

 3. Ipari. Legnepszerubb. Ennek az iránynak a megtestesülése érdekében a teret műhelyre, raktárra emlékeztető elemek töltik ki, amelyek nem egészen lakható tér hatására hatnak. Helyénvaló lenne saját kezűleg loft stílusú bútorokat készíteni, szellőzővillákat, külső vezetékeket, láncokat, durva fa, öregített vas és nyers kő kombinációját. Minden egyszerű, felesleges díszítés nélkül.
  Ipari padlás

  Ipari padlás - a házat gyári berendezések elemeivel hígítják

  Ipari tetőtéri bútorok

  Ipari tetőtérbe egyszerű, megfelelő geometriájú bútorok tartoznak, felesleges elemek nélkül

A következő elemek tekinthetők egy bohém loft tulajdonságainak.

 • Tágas, válaszfalak nélküli közös tér, magas mennyezettel, vizuálisan zónákra osztva. Feltétlenül meg kell őriznie egy nagy gyártelep jellegzetes jellemzőit, friss nyom nélkül.
 • Eredeti festményekkel díszített falak, ismeretlen modernista és expresszionista művészek vásznai, szokatlan plakátok, fényképek.
 • Tervezői bútorok, szobrok, hangszerek. Válasszon évjáratú bútorokat vagy mesterségesen öregített bútorokat kopás nyomával. Az elemek többsége saját kezűleg készülhet hulladékanyagokból. Fából készült raklapokat, régi deszkákat, csöveket és fém elemeket fognak használni - ágyak, fonókerekek, varrógépek, huzalorsók és még hordók.

A tér behatárolása: hogyan lehet kiemelni az ékezeteket?

Fehér tetőtér a belső térben

A belső tér fehér tetőtere meglehetősen eredeti - a pasztell színek lágyítják a helyzet túlzott kifejező képességét, könnyedséget és szellőztetést kapnak

Mint fentebb említettük, az ipari stílus jellemző vonása egy tágas, egységes tér, zónákra osztva. Bútorok, fényvetők, padlón lévő szőnyegek segítségével kiemeljük a határokat.

Egy gyönyörű bárpult és egy darab fa vagy kő munkalapja segít elkülöníteni a konyhát az étkezőtől. Egy nyitott polcegység vizuálisan elrejti a hálószobát a nappalitól. A tetőtér vonzó, mert ötvözi a régi és az új, a luxust a csúnyán vakolatlan falakkal.

A loft stílus magában foglalja a bútorok használatát nemcsak rendeltetésének megfelelően, hanem az egyik funkcionális terület elválasztását a másiktól is

Az ebben a kialakításban lévő bútorok fontos szerepet játszanak. Segítségével ékezeteket helyeznek el. Amikor stílusosan játszik, nem kell rohannia a dizájner bútorok beszerzéséhez. Saját kezűleg is elkészítheti őket, mert a lényege abban rejlik, hogy a berendezésnek mindenekelőtt működőképesnek kell lennie, és csak akkor szépnek lennie.

Házi szekrény fából

Házi fából készült szegélykő a hálószobában loft stílusban

A bútorok készítéséhez szükséges anyagok

Amikor eldöntöttük a ház stílusát, átgondoltuk a színvilágot és a belső teret egészében, olyan bútorokat választunk, amelyek ezt hangsúlyozzák. Minden elemet nem kell egyedi gyártásra vagy vásárlásra. Pár elemet maga is megtehet, szó szerint mindent felhasználva, ami kéznél van. Lehet csövek, régi deszkák, betonelemek.

A legkedveltebb anyagok ebben az irányban a következők.

 • Természetes érlelt fa.
 • Fém és kő.
 • Üveg.
 • Bőr, textil - kárpitozott bútorokban.
 • Fa műanyag utánzat, márvány.

Kanapé és ágy: barkácsolás

Fa raklapok

A fa raklapok kiválóan alkalmasak barkácsbútorokhoz

A nappali központi eleme kétségtelenül a kanapé. A kerethez kerülő fa raklapok segítségével maga is elkészítheti. Állítsa össze a kanapé alakját, kezelje a felületet csiszolópapírral, varrjon puha párnákat és matracot. Fektesse a vázra, és készítsen polcokat könyvekhez és magazinokhoz a kartámaszokban. Olcsón és hatékonyan fog megjelenni.

A raklapok ágyak készítéséhez is hasznosak. Három raklap normál készletmérethez elegendő. Bizonyos ajánlások nyomán könnyű lesz megtenni. Ez több szakaszban történik:

 • Csiszolja a felületet, eltávolítva az összes sorját. Csiszolópapírral megy át.
 • Kezeljen alapozóval és lakkal, vagy hagyhatja úgy, ahogy van.

  Előkészítés és feldolgozás

  Alkatrészek előkészítése és feldolgozása összeszerelés előtt

 • Rögzítse a raklapokat egymáshoz, keretet alkotva.
  Ágyalap

  A leendő ágy alapja

  Raklap felszerelés

  Raklapok felszerelése az alapra

 • Tegye a matracot.
  Az alap puha ruhával van kárpitozva

  Az alap felülről puha ruhával vagy szőnyeggel van kárpitozva

  Aztán a matrac fekszik

  Ezután egy ágyneműs matrac lefekszik - és az ágy készen áll a saját kezével

Van még egy érdekes lehetőség - dobogós ágy. További tárolóhely építhető bele. Rétegelt lemezből vagy deszkából készült, festett vagy lakkozott.

Polcok és dohányzóasztal: készítsen gyorsan és olcsón!

A kézzel készített polcok és nyitott polcok tökéletesen "illeszkednek" a belső térbe. A rack fém vékony, feketére festett kerete gyönyörű. Ez a szín teszi szinte láthatatlanná. A polcok tömör fenyőből, tölgyből készülnek. A fa szerkezetének hangsúlyozása érdekében kezelje a polcokat színezőanyaggal. Töltse meg a polcokat könyvekkel, képkeretekkel, vázákkal és designer kiegészítőkkel.

A keret összeszerelése

Az asztalkeret összeszerelése

Az üzletekben a loft stílusú bútorok drágák. A téglalap alakú dohányzóasztal ára egy fémkereten magas.

Rögzítjük a tartót

Rögzítjük a konzolt a lábakhoz

A saját készítéséhez csak két megfelelő méretű táblát, négy rudat vagy fémcsövet kell venni a lábakhoz, csavarokat, lakkot, foltokat. Készíthet asztalt egy raklapból. Csavarja a kerék tövéhez, és az asztal készen áll.

A lábak rögzítése

Az asztallábak rögzítése az alaphoz

Festjük a felületet

Festünk vagy lefedünk egy foltot, majd lakkozunk

Ne korlátozza fantáziájának repülését, nyugodtan kombinálja az összeegyeztethetetlen, keverő stílusokat és színeket. A Loftban minden lehetséges, és ki kell használni!

Kész dohányzóasztal

Kész dohányzóasztal a belső térben

Előző

Következő