Saját kezűleg egy ingaágyat állítunk össze egy csecsemő számára. Fotó, videó.

Az első fő bútordarab, amikor megjelenik egy szeretett gyermek, egy kiságy.

gyermekágy

Kiságy - az első és legfontosabb bútor egy új családtag számára.

Ha három évtizeddel ezelőtt a klasszikus kivételével nem tudtunk más lehetőségeket, akkor most nehéz megérteni a hangulatos és gyönyörű alvóhely hatalmas választékát a baba számára.

gyermekágy

Az ágynak hangulatos és biztonságos hellyé kell válnia a gyermek növekedésének és fejlődésének, mert itt alszik, játszik, megtanul felborulni és talpon állni.

Nagy választás

Méret, szín, forma, funkcionalitás, fiókok és pelenkázó jelenléte - mindezt és még sok minden mást figyelembe vesznek a gyermekek alvóhelyein. Több típusra oszthatók:

 • Klasszikus;

  klasszikus kiságy

  A klasszikus kiságyak továbbra is a legnépszerűbbek. Méretében, kialakításában és céljában univerzális módon illeszkednek bármilyen belső térbe, ezért nem veszítik el a népszerűségüket.

 • Bölcső;

  bölcső bölcső

  Az újszülöttek bölcsője egy hangulatos fészek, amelyben a baba életének első 6 hónapjában alszik.

 • Ringató;

  baba hintaszék

  A hintaszék kényelmes és tartós modell. Gyönyörű kialakítású, harmonikusan illeszkedik az óvodába, és megbízhatóan és hosszú ideig kényelmes alvóhelyként szolgálja a babát.

 • Manege;

  kiságy járóka

  A kiságy játszótereket újszülöttek számára tervezték. A biztonság és a kényelem szintje bennük a legmagasabb.

 • Inga.

  ingaágy

  Az inga rendszerű gyermekágy a többi modellel ellentétben gyermek mozgásszervi mechanizmusával van felszerelve. Ez a funkció nagy segítséget nyújt újszülött szüleinek élete első hónapjaiban.

A „Classic” magában foglalja az oldalak hajtogatását és az alsó magasság beállítását. Az opció a legnépszerűbb relatív elérhetősége miatt.

kiságy klasszikus

A klasszikus kiságyak lehetnek lábakon, görgőkön vagy futókon.

Az "inga" és a hintaszék hasonló funkciókkal rendelkezik, a fő különbség a rögzítőben van. A hintaszék kerekek formájában van, és az "inga" tartalmaz egy egyedi mechanizmust, amely jelentősen meghosszabbítja az "oszcillációs" folyamatot.

babaágy inga

Csak az okos kialakítást kell a kezével nyomni, mivel ez rendszeresen lendülni kezd, lefektetve a nyugtalan babát.

Az "inga" olyan rögzítő elemekkel rendelkezik, amelyek nem igényelnek minden nap csavarást.

kiságy inga babának

Az inga vitathatatlan előnye a mechanizmus fényérzékenységének érzékenysége, amelynek köszönhetően a baba maga is elindíthatja a kiságyat.

A járóka az oldalsó részekben különbözik: szövetből készültek, és járni tanult gyermekek számára alkalmasak.

járóka kiságy

A légáteresztő hálófalak lehetővé teszik, hogy anya nézze a baba játékát vagy az alvást.

Mindegyik faj a maga módján jó, de a közelmúltban a fiatal szülők egyre inkább az inga lehetőséget választják. 

ágy inga

Ez a lehetőség kényelmes, praktikus és kényelmes a baba számára.

Az ingaágy összetétele természetes fa, vízálló lakkal bevonva.

babaágy inga fehér

Sok modellnek van fiókja, komódja.

A szerkezet egy keretből, alvóhelyből, hátoldalakból, lábakból és egy mechanizmusból áll, amely a fő funkcionális elem. Egyes modellek magasságállítással vannak felszerelve.

babaágy inga komóddal

A mosódobozok segítségével anya gyorsan kicserélheti a pelenkákat és a babaruhákat, emellett játékokat vagy elsősegély-készletet is tárolhat ott.

Az inga mechanizmusa lehet hosszanti, keresztirányú vagy univerzális. Ha le kell állítania az ingát, speciális rögzítő alkatrészeket kell felszerelni rá.

gyermekágy inga bézs baba

Az ingaágy, ha szükséges, meglehetősen egyszerű a hagyományos mozdulatlanná tenni. Kizárólag bilincsekkel kell lezárni a rendszert, amelyek általában bútorokkal vannak ellátva.

Hogyan állítsunk össze egy baba ingaágyat

Megszoktuk, hogy bízzunk a szakemberekben a nagy bútorok összeszerelésében és a belsőépítészetben. És a kiságy, mint általában, az apukák inkább maguk telepítik.

baba kiságy inga összeállítása

Ahhoz, hogy a baba új bútorai megbízhatóak és biztonságosak legyenek, türelmesnek és időszerűnek kell lennie, gondosan, lépésről lépésre követve az utasításokat.

Ezt a folyamatot nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni, mivel a baba biztonsága és nyugalma a beépített részektől és mechanizmustól függ.

kiságy inga egy újszülött számára

Célszerű a gyermekágyat a gyermek leendő óvodájában összeállítani. Ez kiküszöböli a bútorok mozgatásának és az ajtónyíláson való szorításának szükségességét, ami karcolásokat és károkat okozhat.

Az összeszerelés megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt utasításokat.

baba kiságy inga összeállítása

Hagyja az utasításokat jól látható helyen, hogy pontosan kövesse az ajánlásokat.

Az összeszereléshez készítsen elő egy csavarhúzót, bútor kiegészítőket, beleértve a csavarokat és a csillapító elemeket. Annak érdekében, hogy ne sértse meg a szerkezet vagy a padló részleteit, takarja le világos színű ruhával vagy papírvászonnal a dolgozás helyét. 

baba kiságy inga részletei

Ugyanez az intézkedés segít elkerülni a kis tárgyak és alkatrészek elvesztését.

A rögzített hátsó részt az oldalfalakhoz a készletben található csavarokkal rögzítik, általában mindkét oldalon kettővel. A hátsó fal felső és alsó része hasonló méretű és alakú, összekeverhetők. 

baba kiságy inga össze

Az oldalsó részek lábakkal vannak ellátva, így könnyű kezelni őket.

A következő lépés az ágy felszerelése. Különböző modellek feltételezik az elem integritását, mások több fa széles lécből állnak, zsinórral rögzítve. A léceket a hátsó fal furataiba egy külön külön rúd segítségével szerelik be.

kiságy inga összeállítása

Ha valami hiányzik a készletből, vagy hibákat, sérüléseket, rovátkákat talál, azonnal lépjen kapcsolatba az áruházzal, és adja vissza az árut, vagy cseréljen alkatrészeket újakra.

A rögzítésnek először nem kell erősnek lennie, csak csavarja be. Ezután a mozgatható elülső részt az oldalfalak vezetőhornyaiba rögzítik. Itt az ideje, hogy szilárdan rögzítse a tok alját. A tok elforgatásakor észrevehető, hogy a kerekek alatt vannak kiegészítők. 

kiságy inga kerekekkel

Ha az ingaágyat fel akarja gurítani, szerelje fel a görgőket a kijelölt helyekre.

Ehhez rögzített formában meg kell fordítania és el kell kezdenie az inga mechanizmusának összeállítását. A fiókokat magában az inga belsejében helyezik el, oldalfalát rögzítő csavarokkal rögzítik. 

ágy inga tartó

Egy csapágyszerkezet segítségével az összeszerelt ház az ingára ​​van felszerelve.

A rögzítőelemek barázdáinak jól láthatóan kell elhelyezkedniük az összeszerelési rajz és a rendelkezésre álló furatok szerint.  

bölcső inga barkácsszerelés

Az elkészült ingaágynak könnyedén meg kell lendülnie.

A klipek felszerelése után dugók kerülnek a csavarokra, amelyek szintén esztétikus kiegészítői.

kiságy inga össze

Vegyük szabályként, hogy hetente ellenőrizzük a kiságyat, mert a csavarok meglazulhatnak, hézagok, éles sarkok jelenhetnek meg.

Előző

Következő