Csináld magad autóágy anyagválasztás, tervezési lehetőségek

Minden szülő tudja, hogy a kisgyerekek imádnak játszani és rajzfilmeket nézni, de esténként lefeküdni néha nehézségekbe ütközhet. Az alvási idő a legkevésbé kedvelt idő a csecsemők számára.

lány egy kiságy írógépen

Az autóágy bármely gyermek álma!

Az egyik módja annak, hogy megbékélje a babát azzal, hogy ideje lefeküdni, az, hogy vonzóvá tegye a baba ágyát a fidesz számára. Ehhez saját kezűleg összeállíthat egy autóágyat: asszociációkat vált ki a rajzfilmfigurákkal, és megjelenésével örömet okoz a gyerekeknek, az alvást pedig egy újabb izgalmas és hasznos játékká változtatja.

Modell kiválasztása

Először el kell döntenie, hogy milyen lesz a jövő ágya. A kiválasztási kritériumok a gyermek mérete, funkcionalitása és preferenciái. Kisebb gyermekek számára előnyös egy rajzfilmfigura, például "Autók" vagy "Poly Robocar" - emlékeztetni fogja kedvenc tévésorozatát.

autós ágykocsik

Autós ágy a "Cars" rajzfilm stílusában.

Ezenkívül ezek a modellek a legbiztonságosabbak: a sima formák kiküszöbölik az éles sarkok jelenlétét, a magas oldalak pedig segítenek elkerülni az alvás közbeni véletlen eséseket.

nagy ágygép

Eredeti autószállító teherautó gyerekszobához.

Az idősebb gyermekek számára a valódi autók kicsinyített prototípusai készíthetők. Az ilyen modellek komolyabban néznek ki, és a gyermek felnőttnek fogja érezni magát bennük. A hitelesség érdekében mozgó alkatrészeket, például kormánykereket és kerekeket adhat az ágyakhoz, vagy díszítő elemeket, például ablakokat, kerekeket, fényszórókat és irányjelzőket, amelyek lehetőséget nyújtanak a jövőbeli gyermekjátékra.

ágygép a gyermek számára

DIY fából készült ágygép.

barkácsoló ágy egy fiúnak

Autóágy összeszerelés közben.

kiságy az óvodában autó formájában

Ágy autó festés után.

fia ágyautó csináld magad

Így néz ki érdekes módon ez a modell egy óvodában.

Barkácságy

Barkácsfiókok kiságyban.

Ha a családnak több gyermeke van kis korkülönbséggel, lehetőség van emeletes ágyra busz vagy kisteherautó formájában. Ez segít megtakarítani a helyiséget és növeli az alvóhely funkcionalitását.

Optimális ágyméretek

Az autóágynak, a hagyományos analóghoz hasonlóan, figyelembe kell vennie a gyermekek alvóhely-igényeit. A kényelem és a kényelem a gyermek egészséges alvásának fő feltétele. A fekvőhelyet legalább egy méter szélesnek és legalább másfél méter szélesnek kell lennie, és ha úgy gondolja, hogy a szülőknek gyakran lefeküdniük kell egy ideig a gyerekekkel feküdniük, jobb lenne kettőre növelni. Ez teret enged a növekedésnek.

Ember mérőszalaggal

A kiságy optimális méretének meghatározása.

fából készült ágy autó

Tágas és kényelmes gyermekágy gyermek számára.

Ha az összeszerelésre tervezett barkácsolási ágy emeletes ágy lesz, akkor figyelembe kell vennie a szoba felső emeletének és mennyezetének magasságát. A helytelen számítások ahhoz vezethetnek, hogy a távolság túl rövid, és a gyermek számára kényelmetlen lesz állandóan lehajolni. A második emelet oldalainak is elég magasnak kell lenniük.

Rajzok és diagramok

Az ágy-írógép saját kezűleg történő elkészítéséhez részletes rajzra lesz szüksége, amely alapján a részeket létrehozzák. Az ágy kialakítása nemcsak hálószobát tartalmazhat, hanem további fiókokat, polcokat, lépcsőket, egyéb részleteket és díszítő elemeket is. A gyermekszoba belső terének frissítése a megváltozott környezettel való összhang érdekében is lehetséges - például szőnyeg, utat ábrázoló mintázatú szőnyeg vagy útjelző táblák.

Miután eldöntötte a modellt, hasonló kész rajzokat vehet fel az interneten, vagy saját maga végezheti el a számításokat elrendezés kézi rajzolásával, vagy bármilyen kényelmes tervezőprogramban.

ágy gép fiú rajz

Rajz egy egyszerű ágy-írógépről, amelyet maga készíthet.

ágygép csináld magad

DIY bölcsőrajz 155 * 70.

ágygép a fiú számára

Tervezési lehetőség rajz egy kisbaba-gép számára egy fiú számára.

ágyas gép dobozával csináld magad

Ágy-írógép rajza kényelmes fiókkal.

ágykocsi rajz

Egy másik lehetőség az ágy-írógép megrajzolására.

Az egyik technika a leendő ágy sablonjának előzetes rajzolása kartonra vagy papírra, hogy később könnyen át lehessen vinni a részletek vetületét az alap számára kiválasztott anyagra. Egy saját készítésű autóágyat, amelynek rajzait előre kiszámították, sokkal könnyebb összeszerelni, mint egy kreatív terméket "a semmiből".

Anyag és eszközök megválasztása

A babaágy ártalmatlan és nem mérgező anyagoknak kell lenniük. Javasoljuk, hogy gondosan válassza ki a fát, és ellenőrizze, hogy minden vonatkozó egészségügyi bizonyítvány rendelkezésre áll-e.

gyermekágy készítéséhez szükséges anyagok

A kiságy biztonsága és tartóssága az anyagok helyes megválasztásától függ.

A leggyakoribb lehetőség az, hogy saját kezűleg készítsen autót fotolaminált forgácslapból vagy forgácslapból. Ezek a tartós anyagok feltűnő megjelenésűek és nagyon ellenállnak a nedvességnek a gyönyörű formatervezés érdekében.

Barkácságyas anyagok

A faanyag megmunkálásához szükséges szerszámkészlet.

Egy másik lehetőség az MDF alap. Környezetbarát, mivel a masszívum kialakításánál természetes polimereket használnak. Ez az anyag tulajdonságaiban nagyon hasonló a természetes fához, ugyanakkor tartósabb és ellenállóbb a külső hatásokkal szemben. A gyermekeknek nagyon keményen kell dolgozniuk, hogy megkarcolják az ilyen bevonatot, és nedvességre való hajlama minimális. Egy ilyen babakocsi tartós és praktikus lesz.

Az anyagok megmunkálásához és az alkatrészek kivágásához speciális szerszámkészletre van szükség. Többségüket azonban már bármelyik ember otthon tartja: kalapács, csavarhúzó vagy csavarhúzó, fúró, csiszolópapír csiszoláshoz és sorjázáshoz.

eszközök a fa kiságyhoz

DIY kiságy eszközök.

Javasoljuk, hogy vásároljon elektromos kirakót - ez nagyban leegyszerűsíti a fa vágásának folyamatát. Szüksége lesz önmetsző csavarokra, mérőszalagra, jelölőceruzára és szükség esetén nem mérgező festékekre.

Hogyan vágja le a lapokat és hogyan készítsen furatokat helyesen

Az autóágy saját kezű felépítéséhez használt fő elemek az oldalfalak (oldalak), az elülső rész (alacsonyabbnak kell lennie a többinél, hogy a gyerekek kényelmesen ki- és bemásszanak) és a fejtámla.

A sablon segítségével vigye át a rajzot az üres helyekre, és vágja ki őket egy kirakóval. Ezt követően meg kell őrölnie a kapott részeket, és furatokat kell fúrnia a szerelvényekhez, amelyek összetartják a szerkezetet. A kész alkatrészek festhetők, a szárítás során pedig elkezdheti dekoratív alkatrészek és dobozok készítését.

Miután az összes alkatrész készen áll, csak az önmetsző csavarokkal kell lehúzni a keretet és felszerelni a tervezett helyre.

Matrac kiválasztása autóágyhoz

A dekoratív alkatrész ellenére az ágy elsősorban aludni való.

matrac egy kiságyban

Matrac házi készítésű kiságy autóhoz.

Ezért a matrac választását körültekintően és felelősségteljesen kell megközelíteni, hogy a gyerekek kényelmesen és kényelmesen aludhassanak.

Gépi kiságy matrac

Fontos, hogy valóban jó minőségű és kényelmes matracot válasszon a kiságyhoz.

Kétféle matrac létezik: rugóval és anélkül.

kiságy matrac

Rugós matrac.

Ahhoz, hogy saját kezűleg hozzon létre egy autóágyat, jobb az utóbbiakat választani - nagyobb tartóssággal és ortopéd tulajdonságokkal jellemezhetők. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a matrac magasságának alacsonyabbnak kell lennie, mint az oldalsó deszkák, továbbá hipoallergén és gombaellenes tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

baba matrac latex

Kiságy matrac latex töltelékkel.

Megkülönböztetik a latexet, a poliuretán habot és a kókusz töltőanyagokat - amelyek mindegyikének megvannak a maga előnyei. Válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel a gyermekének.

kókusz töltőanyag a matracokhoz

Baba matrac kókusz töltelékkel.

Tehát a kókuszdió merevebb, és kisgyermekek számára ajánlott. Hét éves kortól, miután konzultált egy ortopéddal, használhat puha alapokat, és tizenkét évtől kezdve - poliuretán habot.

töltőanyag a baba matrachoz

Kombinált feltöltési lehetőség matracban kiságyban.

Ezenkívül a gyártók különleges tulajdonságokkal rendelkező matracokat gyártanak: szellőztetett, antibakteriális és egyenletesen ionizált.

Babaágy ellátás

A gép formájában készült kiságy nem igényel különösebb karbantartást, eltér a szokásos bútoroktól. Nedves ruhával rendszeresen meg kell törölni a portól és a szennyeződéstől, szellőztetni és porszívózni a matracon, az ágyneműn és a belső fiókokon.

baba matrac tisztítása

A kiságy matracát rendszeresen szellőztetni kell, és meg kell tisztítani a portól.

A "csináld magad" autóágy nagyszerű módja annak, hogy örömet szerezz a gyermeknek, és átalakítsd a gyermekszoba belsejét. Hangulatos alvóhelyként és szórakoztató játékok játszótereként egyaránt szolgál.

Videó arról, hogyan készíthet autóágyat saját kezével:

50 fotó egy babakocsi ágy tervezési ötleteiről:

Előző

Következő